'Neres is weer terug en daar gaat Ajax veel plezier aan beleven'

NickOoms, 26-11-2020 om 12:40, 7460 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen is vol lof over de progressie die David Neres in de afgelopen wedstrijden boekt sinds hij weer volledig is hersteld van een langdurige blessure. Afgelopen zondag scoorde de Braziliaan de 2-0 voor Ajax tegen Heracles Almelo en woensdagavond was hij wederom trefzeker voor de Amsterdammers. De rechtsbuiten haalde vanaf ongeveer twintig meter prachtig uit en schoot de 3-0 binnen.

'Vanaf het begin van het seizoen heeft Neres de opwaartse lijn te pakken en in de afgelopen wedstrijden is dat terug te zien op het veld', begint Jansen op de website van Voetbal International. 'De Braziliaanse international is terug als vleugelflitser van Ajax. Afgelopen weekend toonde hij zijn kwaliteiten al tegen Heracles Almelo, maar de echte bevestiging kwam woensdagavond in de Champions League. Neres was bij vrijwel elke gevaarlijke aanval betrokken en heeft iets wat Ajax zo nodig heeft voor goed aanvalsspel: diepte. Neres is weer terug en daar gaat Ajax in de komende periode nog veel plezier aan beleven.'

Ryan Gravenberch was net als Neres trefzeker tegen FC Midtjylland. De Ajax-watcher geniet van het spel van de middenvelder van Ajax. 'Hij speelde een ijzersterke wedstrijd en belichaamt steeds meer het nieuwe Ajax. Hij is nog altijd pas achttien jaar, maar maakt al twee seizoenen deel uit van de selectie, heeft veel vlieguren gemaakt bij Jong Ajax en is op een natuurlijke manier toegegroeid naar een rol als onbetwiste basisspeler in de hoofdmacht. De ontwikkeling van Gravenberch zal ook door de clubleiding vol genoegdoening worden gadegeslagen.'

Oog voor vrije ruimtes

Jansen geniet van het huidige spel van de Amsterdamse club, waaronder de wisselingen en oog voor de vrije ruimtes. 'Ajax bleek een snelle leerling en had helemaal niets te duchten van FC Midtjylland. Dat lag niet alleen aan het gebrek aan kwaliteit bij de tegenstander, maar vooral aan het sterke spel van de Amsterdammers zelf. Vanaf het begin was het positiespel van Ajax heel goed, met veel wisselingen en oog voor de vrije ruimtes. Het leverde in de eerste helft de ene na de andere grote kans op, maar het vizier in de afronding stond niet op scherp. Vooral Zakaria Labyad en Lassina Traoré misten grote kansen.'

'De echte keuzes die moeten worden gemaakt door Ten Hag liggen dan ook in de voorhoede', gaat de journalist verder. 'Labyad krijgt het vertrouwen als nummer 10, terwijl Traoré zijn kans krijgt als centrumspits. Beide spelers lieten zich gisteren in het combinatiespel geregeld op positieve wijze zien, maar faalden in de afronding. Daardoor zullen ze met gemengde gevoelens terugkijken op het duel. Het wordt interessant om te zien hoe de aanval vorm gaat krijgen als Antony, die gisteren wel bij de wedstrijdselectie zat maar niet in actie hoefde te komen, en later Mohammed Kudus terugkeren van hun blessures.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Neres komt steeds meer in de richting vsan het nivo voor die hele vervelende, alsmaar aanslepende, blessure. Met Antony heb je qua kwaliteit een vrijwel identieke speler in huis. Alleen de centrumspits positie is en blijft een soort ondergeschoven kindje. Daar had de technische staf en TD Overmars al voor dit seizoen naar behoren op moeten anticiperen. Dat is hoe je het ook wendt of keert een brevet van onvermogen, gezien de keuzes die je momenteel hebt voor die positie. Wellicht is de a.s. winterstop/transferwindow DE gelegenheid om alsnog de boer op te gaan wat dat betreft. Want als Ajax verder wat potten wil gaan breken, hetzij in die nu reeds behaalde EL knockout fase maar het liefst in die CL natuurlijk, in Europa zal men daaraan niet kunnen ontkomen. Als je ambities uitspreekt maak ze dan ook waar, en ja,ook in deze barre tijden en hou je van uitspraken als 'tussenjaar' toch een vieze smaak in de mond over. Daar denken ze bij de op het oog voornaamste concurrent in het Zuiden des lands heel anders over is wel gebleken! Ik bedoel maar.
0 0
Dondy
In de winter voor Haaland gaan. Schijnt het goed te doen bij zijn club en is nog jong en talentvol
0 0
Ajaxadept
Tja en wie had jij dan als spits voor Ajax op het oog? Zeker in deze corona periode, waar de meeste clubs de hand op de knip moeten houden om te overleven, zijn er weinig spelers te halen die de spitspositie bij Ajax zouden kunnen invullen. Daarnaast wordt er ook volop geroepen geeft de jeugd een kans. Gebeurt dat, dan is het ook weer niet goed...!
0 0
Bensco
In zijn debuut jaar onder Bosz viel Neres niet zozeer op vanwege het goede rendement wat hij leverde maar vooral vanwege het aantal assists wat hij op zijn naam had. Gisteren bevestigde hij die status wederom door de verdediging van de tegenstander veelal gek te maken en enkele scherpe aanvallen op te zetten waarbij Labyad vergat dit te belonen door te scoren. Neres is terug, dat mag duidelijk zijn. Mijn voorkeur zou nu uitgaan van de Braziliaanse flanken, Tadic op 10 en Traoré in de spits.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Tadic op 10 gaat niet werken. Voetbalt voor die positie te veel als spits: vaak met de rug naar het doel van de tegenstander, hangend in zijn opponent, te weinig verdedigende arbeid en loopvermogen. Op linksbuiten maakt dat niet uit, omdat hij daar minder hoeft mee te verdedigen en alsnog gevaarlijk kan worden met zijn dribbels, schoten en steekpasses. Maar een middenvelder, ook een 10, moet ook kunnen denken en handelen uit balbezit.

Kudus en Labyad zijn de meest geschikte nummers 10 die Ajax momenteel heeft.
1 0
nuff-said
Ik vond neres heel matig eerst helft. Veel foute paasjes waar ik me aan kon irriteren. Komt zijn man heel moeilijk voorbij. Maar deed ook paar goede dingen. Assist op traore die hij gwn moest afmaken. 2de helft moest ik helaas naar werk en zie ik dat ie een mooie goal maakkt, maar hij heeft alle tijd nog bij ajax om zijn vorm terug te krijgen. En niet aleen dat. Hij speelde goed totdat hij gebleseerd raakte, maar hij had nooit dat aura dat antony nu al heeft dat je voor hem naar de wedstrijd komt. Dus hij moet zijn oude vorm terug krijgen en dat nog overtreffen als ie echt bij de besten wilt horen. Je ziet anthony en richarlison bijv drukken meestal hun stempel op een wedstrijd. Dominant aanwezig. En dat miste ik zelfs vroeger in zijn beste tijd bij neres
0 -2
036AFCA97
Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Klaassen Gravenberch
Kudus
Antony Tadic Neres

Dit is gewoon een heerlijk elftal, alleen het centrale duo achterin lijkt me de zwakste plek van dit team.
9 -1
Jornnn
Klopt. Als je een Rcv hebt die a la Sanchez gelijk zijn mannetje staat, moet ik nog maar zien wat voor chemie er straks ontstaan als Kudus ook terug is.
0 0
GrandMasterFlex
Schuurs deed het gisteren uitstekend, ook Mathijs maakte foutjes in zn eerste seizoen. Alderweireld ook. Geef hem tijd, want hij heeft het wel.
0 0
Tscheu
Helemaal eens. Top team.
1 0
Patrick-19
Man wat een opstelling! Komt zeker, als je ook kijkt naar de breedte, in de buurt van het team van 2018-19.
2 0
Ozymandias
Volgens mij is (in de huidige vorm van de spelers) de linksback positie de zwakste plek van dit team. Blind en Schuurs spelen dit seizoen volgens mij vrij duidelijk beter dan Tagliafico. Alleen ligt het vergrootglas van AjaxShowtime niet op Tagliafico waardoor hij nog relatief weinig kritiek krijgt.
0 -6
AlexIbarra
Nico speelde in de voorbereiding relatief weinig (vaak Martinez) en was de eerste wedstrijden vh seizoen ook vaak niet top / niet aanwezig. Rode kaart, enz.
Maar sinds een maand of zo vind ik hem toch wel weer beter worden, een beetje net als Tadic.

Neres komt er ook weer aan dus alleen Promes zit wat mij betreft nog ver onder zijn gebruikelijke niveau.
0 0
Jornnn
Nico is niet op zijn top, maar ook niet echt in een dip. Nico gaat wel weer vlammen.
3 0
7172AFCA7395
Wellicht vind jij (weer) dat een Ajax-product op
die LB positie zou moeten spelen ? Ik zou bij
God niet weten wie dat beter zou kunnen invullen...
1 0
KingJames23
Nico heeft eigenlijk alleen z’n eerste 1,5 seizoen goed gevoetbald daarna was het vrij matig. Hij heeft 1 geluk en dat is dat hij iig fanatiek is en verdedigend er vaak wel tussen zit maar voetballend houd het niet over.
0 -4
PeterVKV
Kudus gaat Ajax nog een stuk sterker maken als centrale middenvelder (6 of 10) tussen Klaassen en Gravenberch. Dat is echt een middenveld van internationaal niveau. Voorin kan je lekker rouleren met Tadic, Neres, Antony, Traore en Promes, want die laatste zal toch ook wel weer eens zijn vorm hervinden lijkt me....
3 0
7172AFCA7395
Met een Neres, Kudus en Antony op de terugweg
ben je gewoon le-vens-gevaarlijk voorin, voor iedere
tegenstander.
1 0
ajax1981
Samba
1 0
Redrum
Toch wel heel lekker dat hij er weer is en ook weer goed begint te spelen ja. Dan is het ook niet zo'n ramp als Antony even niet mee kan doen.
7 0