Mazraoui over penalty: 'Vreemd dat VAR het niet terugdraaide'

JesseTH, 26-11-2020 om 10:05, 6847 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Noussair Mazraoui is teleurgesteld over de penalty die FC Midtjylland woensdagavond kreeg tegen Ajax. De Ajax-back was volgens de arbiter de boosdoener, maar de Ajacied is zich van geen kwaad bewust en is teleurgesteld over het feit dat de VAR niet ingreep.

'Voor mijn gevoel was het geen penalty. Mijn tegenstander maakt een actie en ik blok hem met die bal', zo legt Mazraoui uit, opgetekend door Ajax Life. 'Door dat blok komt de bal alsnog in zijn looplijn mee, waardoor het lijkt alsof hij de bal daar tikt en ik zijn voet raak. Ik vond het heel vreemd dat de VAR het besluit niet terugdraaide.'

Over de wedstrijd zelf was Mazraoui wel te spreken. 'Het was een solide overwinning. We speelden heel goed en natuurlijk konden we meer scoren. Of het een makkelijke wedstrijd was? Nee, dat is het nooit. Je moet namelijk altijd hard werken om te winnen.'

Ajax deed woensdagavond was het moest doen, maar op een ander veld gold dat niet, zo hoorde ook Mazraoui al snel na afloop van Ajax - FC Midtjylland. 'Liverpool verloren, hè? Dat verwacht je niet, maar ja, we hebben alles in eigen hand, dus dat is mooi. We krijgen ze allebei nog.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Belachelijke penalty inderdaad. Was in alles een prima tackle van Nous.
0 0
PierreHeno
Hoogste tijd voor een contra-VAR die een speler moet kunnen aanvragen bij dergelijke maffe scheidsrechterlijke beslissingen. Spelers die met hun armen stijf op hun rug met volkomen tegennatuurlijke bewegingen moeten staan te verdedigen.....het heeft totaal niets meer met voetbal te maken dit. Aangeschoten hands is geen hands. Dat was altijd en prima regel maar het verstand lijkt inmiddels volkomen zoek en steeds meer wedstrijden worden verpest door onterechte penalties en vaak bijbehorende kaarten. Dat zie je tevens terug in het afkeuren van doelpunten o.g.v. een paar cm buitenspel. Bij enige twijfel altijd voordeel geven aan de aanvallende partij. Zo is die regel ook bedoeld want ooit ingesteld om aanvallend voetbal te stimuleren. Maar de FIFA heeft in deze buitenspelregel en handsregel via de VAR nu een geweldig middel in handen om de wedstrijden alsnog te kunnen blijven manipuleren. De VAR vormde daar eerst een bedreiging voor want deze zou de soms bijna opzettelijk lijkende scheidsrechterlijke dwalingen wel eens kunnen corrigeren.....maar nu hebben ze met deze 2 nieuwe interpretaties van hands en buitenspel weer een methode om mee te kunnen marchanderen zodra bepaalde belangen daar om vragen. Zoals Di Maria met een 100% schwalbe een penalty krijgt van het duo Makkelie/ Blom is gewoon stuitend...maar PSG komt zo dus in de KO fase CL want het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. En Makkelie/ Blom hoor je er niet meer over.
0 0
Rdk1983
Die gozer deed zoveel scharen tot ie ergens tegenaan liep. Absolute onzinpenalty.
3 0
jutter
Weer een pingel uit de categorie comedy capers. Het loopt de spuigaten uit wat dat betreft en maakt het voor verdedigers extra moeilijk natuurlijk, elk licht vergrijp wordt al bestraft. Niet alleen in dit land maar letterlijk overal. En die VAR ook nog eens een duit in het zakje doet door een gemiddelde scheidsrechter niet (durven) te corrigeren en de hand boven het hoofd te houden! Werkelijk ongelofelijk!!
4 0
7172AFCA7395
Dit. Wat zit je daar als VAR nog te doen dan.
3 0
Kingoffdatoilet
Dit was een belachelijke penalty. Wat erg jammer was want de scheidsrechter heeft verder foutloos gefloten
6 0
4xEC1
ja, zonde deze actie van de scheids. Want ik vond hem idd verder heel goed fluiten. Liet veel toe zodat het spel lekker door kon gaan.
1 0
ajaxinho
De VAR zat al in de kantine na de 2-0.
Ze konden geen rol van betekenis meer spelen.
3 0
SvenGeurtsen
Dit is gewoon zonde Als we van liverpool winnen en atalanta wint van Midgetland.
En we spelen weer 2-2 tegen Atalanta, ben je waarschijnlijk de sjaak...
0 0
Amsterdam1900
Vooralsnog hebben we een beter doelsaldo
0 0
Amsteraaij
Boeie die pot tegen Liverpool. Gewoon winnen van atalanta en je bent door
0 0
Simon1
Sjaak zal dan hopen dat ze degraderen.
3 0
AFCAPolarBear
Dat vond ik ook! Was de VAR niet in slaap gevallen? Of was het beltegoed op? Want ik heb geen enkele keer gezien dat er een check van de VAR was. In de 1e helft had Ajax mogelijk 2 pingels kunnen krijgen. Dan is toch het minste om even te kijken? Dan doel ik op het schot van Traoré, die hij onbesuisd over schiet, maar wel een por in zijn rug aan vooraf ging. En de situatie dat Labyad doorbreekt door het midden en in een sandwich wordt genomen door 2 verdedigers van Midtjylland. Wat ik in de vluchtigheid dacht ik te zien was dat 1 van de verdedigers niet de bal speelde en alleen Labyad raakte. Gelukkig is het niet van invloed op het resultaat geweest, maar mogelijk wel gevolgen. Als Ajax en Atalanta beide winnen, waarbij Atalanta met 2 goals meer wint dan Ajax en het in Amsterdam 2-2 wordt tussen beide ploegen, zijn we alsnog 2e en dat door de onterecht gegeven pingel. Maar dat is als-als-als.
1 0
Simon1
De elleboog in de eerste paar minuten... Volgens mij moest dat rood zijn,

Ik snap Mazraoui wel, hij deed namelijk niks verkeerds. Maar ach, FC Midgetland was toch echt kansloos gisteren. Niet druk om maken. Als Ajax scherper was in de afronding hadden we de 13-0 kunnen overtreffen.
3 0
Kingoffdatoilet
Dan maar met 13 goals of meer winnen van Liverpool
1 0