Neres over transfer: 'Ben really happy bij Ajax, heb geen haast'

JesseTH, 24-11-2020 om 20:15, 11625 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

David Neres denkt voorlopig nog niet aan een vertrek bij Ajax, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. De Braziliaan zag de voorbije jaren veel teamgenoten naar de grootste competities van Europa vertrekken, maar voorlopig is Neres meer dan tevreden bij Ajax.

De aanvaller begint te stellen dat de spelers die de overstap maakten erg bijzondere spelers zijn, waarna hij ingaat op zijn eigen plaatje. 'Natuurlijk wil ik ook eens naar de Premier League of La Liga. Maar ik ben really happy bij Ajax, heb hier nog een contract tot de zomer van 2023 en heb geen haast. In het begin was het heel erg wennen, maar ik voel me thuis.'

Dat het goed gaat, komt niet in de laatste plaats door de komst van Antony. De twee werden vrienden sinds diens overstap naar Amsterdam en hun families zijn constant samen. Toch zijn ze ook concurrenten en in die strijd wil Neres zich niet boven zijn vriend zetten. 'Dan zit ik op de stoel van de coach en dat wil ik niet. Het is aan hem. Antony en ik zijn allebei goede spelers, net als iedereen eigenlijk bij Ajax. Het zou heel mooi zijn om samen te spelen, zoals we dat al een aantal keren hebben gedaan.'

Afgelopen zondag volgde een belangrijk moment voor Neres. Voor het eerst in hele lange tijd scoorde hij weer eens en dat deed hem meer dan goed. 'Natuurlijk was ik op zoek naar die treffer, want voor een aanvaller is het niet prettig als hij een jaar niet heeft gescoord. Vroeger zou het me misschien hebben gefrustreerd, maar nu niet meer. Vooral omdat ik inmiddels weet dat geforceerd op een doelpunt jagen vaak averechts werkt. Maar ook omdat ik weet dat ik zonder goals belangrijk kan zijn voor Ajax.'

Neres op weg naar zijn oude topvorm

'Het gaat goed en ik voel me fit en lekker', zo vult Neres dan ook aan, die ook weet nog niet op zijn topniveau te zijn. 'Om dat niveau te halen, moet ik echt nog stappen zetten. Ik mag nu gewoon nog niet tevreden zijn, want tevredenheid past niet in topsport. Als je het me morgen vraagt of over een jaar: er kunnen en moeten altijd dingen beter.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik weet dat speelschema een grote rol speelt qua rouleren mbt opstelling, maar we mogen er toch vanuit gaan dat er toegewerkt wordt naar Neres en Antony op de flanken? En dat echt niet alleen vawege de vermeende Brazilaanse samba. Maar je hebt dan gewoon een idioot complete aanval. Daar zagen we al een glimp van. Ik denk Neres dan gemiddeld genomen meer vanuit links. Dat is voor Tagliafico ook fijn want Neres maakt altijd de combinatie of centraal of naar buiten toe. Dan ligt combinerend het zwaartepunt op links maar is er vaak de 1v1 op rechts waar zowel Antony als Mazra kwaliteiten voor hebben.
Tadic op 10 was in die ene beproeving geen succes, maar ik zou t niet afschrijven; het is voor mij iig zo klaar als een klontje dat Dusan vanuit de as het gevaarlijkst is. In de CL nog steeds met stip de beste 9 voor dit Ajax.

Misschien ben ik opportunistsisch, maar ik zie Ajax groeien ondanks het zeer matige spel tegen Midtjylland en het niet denderende spel tegen Heracles. Neres was tegen Utrecht al weer 12tjes aan het opzetten met Tadic, en je ziet gewoon dat er steeds meer versnelling in het spel komt vanaf de middenlijn naar boven. Ook is het logisch dat het 'blok' Gravenberch/ Klaassen vooral ingespeeld moet raken en dat zie ik ook steeds meer gebeuren. Tegenstanders moeten telkens naar buiten toe als ze de counter zoeken. En dan kunnen de backs daarop anticiperen. Als Gravenberch oprukt gaat Klaassen centraal en mag Tagliafico hoog dekking geven. Schuurs, Gravenberch zijn sowieso spelers die je nu tijd moet geven. De huidige vuurdoop is de enige manier.
On topic; heerlijk dat Neres er nog is. Ook als persoonlijkheid binnen de groep, en als sluis voor Brazilaand toptalent :)
5 0
Henkjanklaas
Ten Hag moet m wel vaker in de basis zetten. Zeker op CL niveau heeft hij nooit verzaakt. En hij heeft wedstrijden nodig na zijn langdurige blessure.
2 0
AFCAMM
Lijkt op de weg terug. Hopelijk gaat hij weer lekker onbevangen spelen.
0 0
Ozymandias
Als hij fit blijft zal hij in de tweede seizoenshelft laten zien waarom niemand het erg vond dat Ajax volgens een gerucht een bod van 50 miljoen op hem heeft afgewezen.
10 -1
JariJari
Is minimaal 100 waard en zelfs als we hem voor 100 verkopen ben ik er niet blij mee.

Hopelijk staat ook hij open voor een contractverlenging.
0 0
KingJames23
Ozy ik ben het vaak met je eens maar deze keer niet. Als je weer een bod van €50 mil krijgt op hem moet je hem meteen verkopen. Hij is eigenlijk nergens heel goed in.
0 -6
JariJari
Jij snapt er echt helemaal niks van. Sorry dat ik het zeg maar serieus. Meest waardevolle speler uit de selectie wat betreft transferwaarde (en ook talent).
0 0
KingJames23
En waar is dit op gebaseerd? Een beetje schreeuwen zonder onderbouwing kan iedereen.
0 0
ETM
Als je ziet hoe belangrijk hij is geweest op het allerhoogste niveau, en ook hoezeer hij gemist werd als hij niet kon spelen. Bijv tegen Spurs in Amsterdam..
Dan snap ik niet hoe je hierbij kan komen. Sterker, Neres is juist in veel heel goed. Hij kan uit het niets creeren, kan heel goed in de combinatie spelen (kaatsen, draaien, overzicht) , is moelijk van de bal te zetten, heeft veel scorend vermogen, heeft diepgang en heeft de snelheid om goed mee te verdedigen.
2 0
KingJames23
Neres heeft een slecht schot, ja ik weet dat hij zondag een bal erin schoot maar dat doet hij normaal nooit, hij heeft een slechte voorzet, hij totaal geen rechterbeen, hij heeft een matig overzicht want anders had hij wel meer assists gegeven, hij verdedigt altijd dom en zet verkeerd druk op de backs en dan moet hij altijd 40 meter achter de back aan rennen. Hij dribbelt te lang en raakt dan vaak de bal kwijt zoals bij Atalanta uit. Dus ik vind dat hij te veel mist om een echte topper te worden.
0 0
ETM
Nou dan raakt hij wel vaker ballen perongeluk heel goed. Schiet me zomaar een goal te binnen tegen Juventus..
Ik wil wel met je mee gaan dat niet zn sterkste kant is. Ook heb je een punt mbt zn rechterbeen. Dat kost hem idd wel eens snelheid in spelsituaties.
Zn overzicht meten aan assists vind ik kortzichtig. Als je dat wil doen dan vond je hem in 17/18 wel geweldig? Meest effeciente speler destijds.
Maar je mist dan kennelijk wat hij toevoegd aan de speelwijze zoals die lang succesvol is geweest. Je zou je bijv kunnen afvragen waarom het spel met Neres bijna altijd beter is geweest dan zonder?
Neres heeft absoluut wel overzicht daar zijn tal van voorbeelden van. Van een bal laten lopen, tot aan het open trekken van de ruimte. Heb je bij de legendarische 0-2 tegen Madrid ook gezien hoe Neres eerst voorlangs komt op dat Tadic naar binnen kan komen?
Neres komt verder duidelijk terug van lange afwezigheid. Tegen Chelsea speelde hij geweldig. En vervolgens was er verdacht weinig over van het gevarieerde spel bij Ajax in het resterende seizoen. Hij is 21 nu? En hij was uitblinker tegen Bayern en Madrid. Tevens uit bij Spurs. Vind ik geen slecht voorteken van een carriere.
Neres is itt wat vrij veel mensen geen pure vleugel speler. Hij moet zwerven om in zn kracht te komen.
0 0
KingJames23
Neres is 23 en wordt in maart 24. Maar dat maakt me niet uit. Ik heb liever dat spelers van Ajax op een latere leeftijd vertrekken zodat ze zich eerst goed kunnen ontwikkelingen bij Ajax. Ik zie af en toe wel potentie bij hem maar hij mist te veel om echt een topper te worden. Ik denk dat dit seizoen 18/19 ook echt zijn plafond is maar hij is heel ver verwijderd van dat niveau op dit moment. En ja ik weet dat hij er heel lang heeft uit gelegen maar juist dan moet hij zijn spel simpel houden en dat doet hij niet. Hierdoor heeft hij heel veel bal verlies en dan sjokt hij weer terug met het koppie naar beneden.
0 0
ETM
Dat beleven we wel iets anders. Ik vind hem juist iedere pot alweer groeien.
Ik denk wel dat zn doelpunt tegen Heracles echt goed zal hebben gedaan.

Neres is een bijzondere speler. Een Antony is bijv makkelijker om direct fan van te worden. Neres is veel soberder. Maar hij is ontzettend lastig te bespelen. Mag je van me aannemen :)
0 0
KingJames23
Ik hoop echt dat je gelijk krijgt want ik vind het een hele sympathieke jongen.
0 0
ETM
Dat laatste zijn we zeker eens. Prettig gozer om te zien. Teamgenoten lijken hem ook zeer als persoon te mogen.
Denk wel mbt zijn toekomst dat hij echt een zeer aanvallende ploeg nodig heeft als vervolgstap. Je hebt spelers die je eigenlijk overal wel ziet slagen. En dat heb ik ook niet echt bij Neres.
Maar we gaan het zien. Eerst maar es die Denen dollen :)
0 0
ST
Neres is eigenlijk veel meer geschikt voor een ploeg die iets meer op de counter speelt dan Ajax. Hij moet gebruik kunnen maken van zijn diepgang. Dat kan vaak bij Ajax niet door het systeem dat we spelen.
0 0
ETM
Totaal niet mee eens. Nere heeft niet alleen diepgang in de zin van snelheid, Neres heeft ook 'diepte', hij kan goed tussen de linies spelen en is juist heel belangrijk tegen gesloten tegenstanders.
Een Neres in vorm is daarbij ook nog eens behoorlijk balvast en heeft veel verrassing in zn acties.
Wat Neres minder beheerst is de 1vs1 naar voren toe. Hij zoekt zn directe tegenstander weinig op. Maar dat past juist bij de speelwijze die we de afgelopen jaren veel al gespeeld hebben en de speelwijze die ik verwacht dat Ten Hag ook weer zoekt. Ik vind Neres eerder juist geen aanvaller voor op de counter. Hij zoekt namelijk voortdurend de combinatie en ik vind hem met veel ruimte voor zich eerder minder.
3 0
insectenverdelg
Mee eens. Vooral in de passing met 1-2'tjes is hij geweldig. Wat ik wel mis is t afrondende vermogen van een Antony. Neres zou meer moeten scoren en meer assists gaan afleveren. Maar voetballen is hij onze beste aanvaller zelfs. Perfecte buitenspeler voor in de kleine ruimte.
1 0