'Van der Sar schoof Geelen naar voren als lid van RvC Eredivisie'

JesseTH, 23-11-2020 om 22:20, 4879 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er heerst grote verdeeldheid onder de vier topclubs van het Nederlands betaald voetbal. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ moeten bepalen welke twee clubdirecteurs toetreden tot de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV en daar komen de clubs nog niet uit. Edwin van der Sar schoof commercieel directeur Menno Geelen naar voren, maar dat werd niet goed opgevangen.

Het plan is immers om vijf directeuren plaats te laten nemen in de RvC, om zo op een objectieve manier toezicht te bieden op de keuzes van de Eredivisie, zo weet De Telegraaf. Twee van de vijf zouden daarbij van de top vier afkomstig moeten zijn. Omdat de vier clubs nog geen overeenstemming wisten te bereiken, kregen zij uitstel tot woensdag.

Geen van de vier topclubs wil vrijwillig afstand doen van een plek in de RvC en dus moest er op een andere manier een volgende stap gezet worden in het proces. Er is nu afgesproken dat Geelen of Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV, red.) toetreedt én Mark Koevermans (algemeen directeur Feyenoord, red.) of Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ, red.).

De clubs uit het Nederlands betaald voetbal wachten nu af tot woensdag alvorens de nieuwe RvC daadwerkelijk vormgegeven kan worden. Wanneer dat zo ver is, zal er tevens een voorzitter gekozen worden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sucre
Er is maar 1 topclub in Nederland.. die moet zeker iemand in de RVC leveren. De rest van de clubs zoeken het onderling uit
1 0
Bjorn
Kijkende naar de statuur van Ajax lijkt het me logisch dat Ajax een directeur levert. Hét uithangbord van Nederland.
4 0
Lazell
Doel van de Eredivisie CV: "De ECV draagt namens en voor de clubs zorg over de commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten en promotie van het merk Eredivisie."

Als er 1 persoon een geweldige reputatie heeft op dit gebied is het Menno Geelen. Wie of wat kan daar nou op tegen zijn?
3 0
Kingoffdatoilet
Gerbrands en Eenhoorn. Dat zou een doodsteek kunnen zijn voor het Nederlandse voetbal.
4 0
BokkieBokstra
Wel de meeste logische keuze. Ajax wil geen directeur leveren. Dan maar zo.
0 -2
Stuyvesant
En Menno Geelen is geen directeur? Waarom zou het per sé een algemeen directeur moeten zijn? Gezien de taken van de Eredivisie CV is een commercieel directeur veel logischer.
0 0
Lazell
Vergeet onze visionair Koevermans ook niet.
2 0
Ozymandias
Sinds wanneer heeft Nederland vier topclubs?! Dat is geweldig nieuws!!
4 0
Bennyben
Wat is hier objectief aan ?

Je hebt dan 1 iemand van een topclub in de Rvc, dan word het altijd 1 tegen 4 en een iemand van een sub toper, begint echt triest te worden bij de knvb.

Gisteren was het ook weer tenenkrommend om die Kees Jansma te horen dat het verschil zo groot is, dankzij Ajax bestaat de eredivisie nog anders was het Nederlands voetbal net zo diep gezonken als F.C. trencin.
3 0
Bennyben
2 van de 4 topclubs ?

Kijk is na de laatste 30 jaar wat clubs gepresteerd hebben dan zou men er toch wel is een keer achter moeten komen dat je maar 2 topclubs hebt.

In dat geval lijkt het me verstandig om Ajax en psv te doen, het feit dat mensen az en feyenooit een topclub noemen is echt een lachertje.
4 0
AjaxDaniel
Kunnen we ophouden met AZ een topclub noemen? Of is Vitesse op basis van dit seizoen ook een topclub? Laat AZ eerst maar eens een paar keer kampioen worden de komende 10 jaar want tot zover zijn ze in niks een topclub.
6 0
Ferd
Net als Feyenoord. Dus dan zijn er maar 2 topclubs, die beide een directeur mogen leveren
3 0
Ajaxtao
Zitten al genoeg van die gluiperds uit rotterdam in bestuur van de knvb.
4 0
Vak M
Commercieel Directeur heeft toch niets te doen nu in Corona tijd
0 -7
Sanalologo
Een goede commercieel directeur kan juist in deze tijden het verschil Maken.
5 0
ajax2004
Daar moet Ajax als veruit grootste club altijd een plek hebben, gaan ons toch zeker niet vergelijken met az of Feyenoord.
5 0