'Brobbey heeft maandag met Ajax 1 getraind'

JesseTH, 23-11-2020 om 22:05, 10600 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Brian Brobbey heeft maandagmiddag uit voorzorg meegetraind met Ajax 1. In de nasleep van Ajax - Heracles Almelo waren er wat pijntjes en omdat er toch een aantal wedstrijden aankomen, moest de selectie aangevuld worden.

'Het eerste heeft gisteren gespeeld en er waren wat kleine tikjes', zo vertelt Van der Gaag tegenover FOX Sports. 'Er is een druk programma, dus Brian heeft vandaag met het eerste getraind. Het is uit voorzorg, je weet hoe belangrijk de wedstrijd van woensdag (tegen FC Midtjylland, red.) is.'

Door het drukke programma van Ajax 1 ligt het voor de hand dat Jong Ajax vaker spelers af moet staan aan het eerste elftal. Van der Gaag en de zijnen hebben zich daarop voorbereid. 'We hebben bewust een aantal spelers van Onder 18 doorgeschoven. We sorteren ook een beetje voor op corona. Mocht er iets gebeuren, dan hebben wij daarop voorgesorteerd. Ook sorteren wij voor op het drukke programma van 1, zodat we spelers hebben die gelijk kunnen aansluiten.'

Afgelopen vrijdag was Brobbey nog de captain van Jong Ajax, terwijl Youri Regeer dat maandag is. Sowieso valt het op dat de Amsterdammers dit seizoen al vaker van aanvoerder wisselen. Van der Gaag legt het uit. 'We hebben vijf aanvoerders, daar rouleren we mee. Het is allemaal heel erg jong en we vonden niet dat er één type bij zat die onze aanvoerder moest worden', aldus de trainer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Altijd mooi, ook altijd het mooie aan de 2e seizoenshelft. Dan zie je dat door een druk programma en blessures sommige jonkies weer naar voren worden geschoven. Brobbey, Taylor, Timber, Rensch, Hansen, Unuvar... allemaal jongens met potentie. Hopelijk is iedereen daarvan in de 2e helft van het seizoen goed in vorm.
0 0
fanforeffer
Heeft Brobbey al bij getekend ? zo nee waarom duurt dat zo lang ?
0 0
AFCAMM
Volgens mij is ‘Raiola’ het korte antwoord.
0 0
AFCAMM
Goed voor die jongen om er in ieder geval even bij gehaald te worden.
0 0
Superman
Rustig er aan laten ruiken, goed voor die jongen.
0 0
Babangida83
Goede zaak dit. Nu nog wat meer minuten geven, die jongens, nu het team goed draait. Als ze er straks vanuit het niets moeten staan, dan is het allemaal ineens erg nieuw en onwennig. Zeker als je dan meerdere blessures hebt, heb je gelijk een gigantisch probleem. Terwijl Rensch, Taylor, Regeer, Brobbey en Timber prima al minuten kunnen maken ter gewenning aan de intensiteit, handelingssnelheid en het team ansich. Dat nemen ze ook alvast voor volgend seizoen mee. Ik zou Jensen ook wel eens een minuut of 10 mee willen zien doen. Heb het idee dat hij meer uitblinkt, naar mate je hem omringt met betere voetballers. En dan kunnen ze het voor meer minuten bij Jong gewoon afdwingen en eerst laten zien. Je ziet ook dat het tegen voetballende tegenstanders allemaal prima gaat. Maar als een tegenstander de beuk erin gooit, dan gaat het niveau gelijk flink omlaag.
0 0
Web
Laat die jongens lekker 90 minuten maken in Jong Ajax.
Jij denkt dat die jongens maar zo even mee spelen?
De reserves moet Ten Hag fit houden, kijk eens hoe beslissend Labyad kan wezen
Nu zit Brobbey bij het eerste, hartstikke leuk hoor
Maar geen 90 minuten gespeeld tegen Volendam, ik weet zeker dat hij daar beter van word, niet de bank warm houden en eens 10 of 15 minuten spelen
Deze spelers moeten wel mee trainen, daar kunnen ze wel veel leren
0 0
Babangida83
In de Eredivisie spelen die jonge jongens makkelijk mee. Daar ben ik van overtuigd en is ook keer op keer gebleken. Let wel: in het huidige team, waar in iedere linie een ervaren speler staat. Je kunt niet een gehele linie uit jeugdspelers hebben bestaan. Dat gaat niet werken. Ook in de voorbereiding weer, hebben deze jeugdspelers het laten zien. Brobbey zal het moeilijker hebben dan de anderen. Die is pas net weer fit en heeft nog weinig 90 minuten gemaakt. Anderzijds is hij fysiek een stapje verder al dan zijn leeftijdsgenoten.
0 0
Ozymandias
Af en toe een invalbeurs zou wel kunnen maar om echt regelmatig mee te mogen doen moeten talenten eerst bij Jong Ajax een reeks van wedstrijden spelen waarin ze het team op sleeptouw nemen. Dat hebben de talenten die je noemt nog niet voldoende gedaan.
0 0
Babangida83
Ik vind wel, als je het in het eerste laat zien, waarom zou je dan eerst bij Jong Ajax een serie wedstrijden moeten maken. Dan maak je die stap gewoon sneller. Uiteraard ben ik het niet geheel oneens met Web. Je zult ook altijd de afweging moeten maken of spelers genoeg wedstrijden maken van 90 minuten. Want daar leer je ook veel van en de Eerste divisie heeft ook zo zijn eigen karakteristieken waar je een hoop van kunt leren als jonge oorwurm. Ik denk dat de combinatie goud is. Vorig seizoen zat Lang er al lange tijd tegenaan, maar kreeg zo goed als nooit minuten. Toen moest hij er ineens 6 wedstrijden achter elkaar staan, in 20 dagen tijd. Dat is gewoon vanuit meerdere invalshoeken niet slim. Voor het team niet, voor Lang fysiek niet, voor de ontwikkeling van en beeldvorming over van Lang niet, en vanuit resultaat gedacht van het eerste niet. Daarnaast, een foutje die ze bij het eerste maken, wordt er 20x uitgelicht. Dan kun je als coach in de praktijk aantonen dat ze er nog lang niet zijn. Praat een stuk makkelijker tegen zo'n jongen.
0 0
Labrador
Zou toch lekker zijn als Klaassen Nous en Labyad gewoon kunnen spelen met als kers op de taart Antony
1 0
Hollister
Antony zal zeker niet starten.. hooguit als extra wapen op de bank beginnen
1 0
Jornnn
Het is natuurlijk smachten naar een spits uit eigen jeugd. Maar is Brobbey op dit moment al compleet genoeg?
0 0
Ozymandias
Compleet genoeg voor speeltijd (ja) of voor een basisplaats (nee)?
4 0
Soccerskins
Brobbey heeft de pech dat Traore zijn vorm heeft gevonden de laatste tijd. Als Larssons bleef kwakkelen had ik hem een goeie kans gegeven op een basisplaats (in de eredivisie dan).
0 0
IboAFCA
Alle ballen op Brobbey!
0 0