Ten Hag verklaart: 'Daar baseer ik keuzes ook op'

GinoHaverkamp, 23-11-2020 om 07:15, 5100 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag maakt zich niet al te veel zorgen over het drukke speelschema van Ajax in de slotmaand van 2020. Tussen 22 november en 23 december spelen de Amsterdammers tien wedstrijden, maar Ten Hag klaagt daar niet over. 

Doordat supporters niet aanwezig mogen zijn bij wedstrijden, is het nodig om veel duels te spelen in een kort tijdsbestek. Zodoende zouden de financiën zo veel mogelijk op orde gehouden kunnen worden. Ten Hag beseft dat, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De oefenmeester beschikt dan ook over een brede selectie, waarmee hij veel rouleert. 'Wij hebben er wel rekening mee gehouden bij de samenstelling van de selectie', zegt hij tegen datzelfde medium.

Ten Hag heeft de spelersgroep naar eigen zeggen bewust zo groot mogelijk gehouden. 'Om in het drukke programma enigszins blessures te voorkomen', verklaart hij. 'Om resultaat te halen, staat het dan ook hoog op onze wensenlijst om de groep fit houden. Daar baseer ik keuzes ook op, maar nog is het geen wetenschap. Dit is topsport. Dat betekent leven op de grens en dan gaat er wel eens wat kapot.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKes
Inderdaad, had Noa ook heel graag zien blijven.
Weer slap gelul van Hag.
0 -1
BGB
Had in dat opzicht toch graag Noa Lang zien blijven
1 -1
Tscheu
Nu alleen af en toe de coach nog wisselen.
2 -13
Web
Want Ten Hag heeft geen succes bij Ajax?
Die Duitser bij PSV is zich in die paar maanden al meer verschuild achter problemen, dan Ten Hag zijn tijd bij Ajax
Een trainer waar je het altijd mee eens bent bestaat niet
4 0
geDaante
Waarom vergelijken met PSV of met wie dan ook? Kijk gewoon naar Ajax en wat Ten Hag voor invloed op Ajax heeft. Dat is niet best.
1 -2
Knalpot
Oh ja het is zo slecht, pas 37 x gescoord in 9 wedstrijden. Had die beste Jonk er toch neergezet van hadden we al in de buurt van de 90 gezeten.
1 0
insectenverdelg
Zeker niet alles is goed wat hij doet maar ook niet alles is zo slecht als jij beweert. Jij hebt een visie en dat is prima. Tot op Ekerehoogte ga ik mee met die visie alleen denk il zelf dat je nooit te rigide in beslissingen moet zijn en ook altijd se andere kant van zaken moet belichten.

Het is niet automatisch zo dat jou visie ook de (enige) waarheid is. IMO heeft ten Hag ook dingen goed gedaan. Jij doet net dat alles is bereikt ondanks ten Hag. Wat ook opvalt is dat voetballers die onder m gewerkt hebben, vaak met hem weglopen. Dat zal wel niet voor niets zijn .
2 0
ajax_janneman
Ik begrijp oprecht niet waar die haat tegen Ten Hag vandaan komt steeds. We hebben dit seizoen 1 waardeloze pot gespeeld tegen Groningen, maar de rest was alleraardigst. Je weet zelfs 2 keer te winnen op het moment dat je een uur (of langer) met 10 man staat. In de CL ook prima wedstrijden gezien dit jaar nadat je Ziyech etc. kwijt bent geraakt. Hij doet het in mijn ogen gewoon echt goed.
5 -1
geDaante
Je hebt in de eredivisie dusdanig meer kwaliteit, dat je de subtop en daaronder makkelijke wegspeelt, alleen al op kwaliteit. Deze clubs graven zich ook in, waardoor dat totaal kansloze project met Alvarez op 6, nog wel wat leek. Maar dat is puur omdat Alvarez alle tijd en ruimte kreeg om te voetballen. Dan kunnen jij en ik daar ook wel uit de voeten.

Hij laat verder de voorwaartsen relatief vrij, mogen zelf ballen en initiatief nemen. En dat ziet er geregeld wel leuk uit. Maar dat is meer aan de spelers te danken. Wel goed dat Ten Hag hen die vrijheid geeft.

Vorig seizoen de hele voorbereiding en eerste maanden de competitie in vastgehouden aan die compleet belachelijk opstelling met Alvarez en Martinez op de 6 en 8. Hoe kom je daar in godsnaam bij? Zeker na een succesvol seizoen met pure middenvelders en goede voetballers Schöne en Frenkie? Absurd, en een teken dat Schreuder veel meer achter dat succes zat, die koos voor voetbal op het middenveld.

Door dat eeuwige vasthouden aan die kansloze opstelling, en een wat laffe instelling, win je de pot thuis tegen Chelsea niet, waardoor exit CL.

Daarna een paar redelijke potten gespeeld met einidelijk het logische middenveld met Ziyech, Martinez en Van de Beek. Om dan weer Ziyech van het middenveld gehaald te zien worden omdat Neres wegvalt. Hele tweede seizoenshelft doodsaai en slecht, stroperig voetbal.

Dit seizoen weer precies zo begonnen, weer een voorbereiding en maanden de competitie in verspild door weer eeuwig vast te houden aan een kansloze opstelling, met gewoon wéér Alvarez ineens op 6. En dan een tijd lang Promes op 10, Labyad in spits, etc. DIe man is gewoon de hele voorbereiding en maanden de competitie in aan het puzzelen en kiest in dat proces voornamelijk voor de meest slecht denkbare opstellingen.

Voorin loopt het vaak aardig door de vrijheid die spelers krijgen, maar daar is ook alles mee gezegd.
0 0
AnsB
Je legt alles zo eenzijdig uit, precies zoals het past in jouw visie/mening. Je vergeet b.v. dat er blessures waren zodat het beoogde middenveld niet eerder mogelijk was. En daarna wie er dan wel op rechts moest toen Neres wegviel.

Ook negeer je de mentale crisis waar Ajax aan ten prooi viel na de uitschakeling in de CL, die - tenminste - als alternatieve verklaring kan dienen voor de slechte resultaten en het slechte spel. De mentale crisis die ook de vermoeidheid van de twee lange seizoenen extra deed voelen. 1 1 telt soms voor 3.

Ook de keuze voor Alvarez dit seizoen kan - met enige welwillendheid, maar dat ontbeer je juist als het om TH gaat, ook anders uitgelegd worden. B.v. loyaliteit/dure aankoop die een echte kans verdiend te krijgen die hem het seizoen daarvoor noodgedwongen niet kon worden gegeven (voorronde CL, late komst Alvarez, Veltman die zich niet meer uit de basis liet spelen); weinig andere keuze op dat moment behalve Taylor, maar dan in combinatie met een andere piepjonge, nog veel fouten makende Gravenberch.
Net zoals je negeert dat er in specifieke fases ook behoefte was aan een extra slot op de deur (op het middenveld) omdat er zoveel overrompelende tegenaanvallen waren. Ik vind het dan verdedigbaar dat je - tijdelijk - kiest om dit te doorbreken op die manier.
En ja, voetballend had dat consequenties, dat zag iedereen. Waarom denk je dat TH dat niet zag? Maar hij moet - in de praktijk - met zoveel meer dingen rekening houden dan jij hoeft te doen in je theorie.

Ik respecteer absoluut je mening en ik denk na over wat je vindt, maar je maakt het me niet makkelijker met je - in mijn ogen - kokervisie en bevooroordeeldheid.
0 0
Johan14Cruijff
FC Midtjylland uit was wel bedroevend, maar we hebben gewoon een jasje uit gedaan t.o.v. afgelopen jaren, dat kan geen enkele club opvangen. Dit jaar kampioen worden en overwinteren ( Champions league of Europa league) dan heb je het gewoon goed gedaan.
1 0
ajax_janneman
Ja dat was niet heel best, maar waar Ajax onder de Boer (en daarvoor) dit soort wedstrijden niet over de streep wist te trekken, gebeurt dat nu gewoon wel. In de CL is het mooi meegenomen als je een mooie wedstrijd speelt, maar de overwinning het belangrijkste, of dat nou met lelijk of goed spel gebeurt.
0 0
Web
Hij zal hier nooit de credits krijgen
Ook al pakt hij de CL dat is het nog niks
Is al vanaf dag een al zo
Zo bijzonder een trainer met zoveel succes, helemaal in Europa
Welke trainer is al zolang uit ongeslagen in de CL
Ik ken er geen, zelfs niet Bayern München met die gigantische selectie
3 0
geDaante
Omdat hij ook geen credits verdiend heeft tot nog toe. Sinds hij zonder Schreuder voor de groep staat, worden er totaal andere keuzes gemaakt, en loopt Ajax veelal ook stroperig en zijn verschillende aspecten (zwaar) ondermaats.

Welk succes? Zonder Schreuder nog helemaal geen succes, helemaal niks, er totaal onnodig uitgevlogen tegen Chelsea thuis vorig seizoen. Ook nu weer totaal niet goed voorbereid aan de CL door de hele voorbereiding en begin competitie te spelen met een kansloze opstelling, wat iedereen ziet, behalve hij. Tot nu, vele maanden later.

Dat is echt absurd. Dan ben je dus geen goede coach, dan zie je al niet wat de gemiddeld voetbalfan ziet.
0 0