Labyad hekelt veld ArenA: 'Zag veel spelers uitglijden'

BadembaBarrie, 22-11-2020 om 16:00, 5491 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Zakaria Labyad is geen fan van het veld in de Johan Cruijff ArenA. De middenvelder van Ajax zag zijn ploeggenoten Davy Klaassen en Noussair Mazraoui geblesseerd uitvallen tegen Heracles Almelo en werd vlak voor tijd zelf ook met dat lot geconfronteerd. Hij kijkt in eerste instantie echter niet naar het drukke programma, maar naar het veld.

'Ik vind zelf dat ons veld veel beter kan', zo stelt Labyad, in gesprek met de NOS. 'Je zag veel spelers uitglijden, de tegenstander had er ook last van en daar is ook weer een blessure uitgekomen, denk ik', aldus de Ajacied doelend op de blessure bij Robin Pröpper. 

In en rondom het profvoetbal is er momenteel vooral veel te doen over het drukke programma, maar Labyad zelf zit daar niet zo mee. 'Natuurlijk zijn het veel wedstrijden, maar ik denk dat wij topsporters zijn en veel rustmomenten en een grote selectie hebben. Dus ik denk dat het daar niet aan ligt.'

Het probleem ligt volgens Labyad dan ook vooral bij de voetbalvelden. 'De velden worden slechter, je glijdt sneller uit, de coördinatie is minder en daardoor ontstaan er ook blessures', zo concludeert de Ajacied. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Is dat niet elke winterperiode zo?
1 0
Kuningast
Dan doe je fatsoenlijke noppen onder je schoenen?

Lang niet iedereen glijdt uit
0 -3
Amsterdam1900
Veld was inderdaad niet best.

Iemand anders ook opgevallen dat de toegevoegde stadion geluiden het de hele wedstrijd deden maar als Ajax scoorde hoorde je geen gejuich?
0 -1
Soccerskins
Vind Labyad het op “10” wel prima doen. Laat maar staan tot dat Kudus terugkomt.
4 0
AlexIbarra
Dan moet hij wel fit zijn..

Heb er nog niets over gehoord maar na het uitvallen met hamstringklachten, denk ik niet dat we hem deze week nog gaan zien.
0 0
DeMeervanweleer
Hij heeft helaas wel een punt. Alle inspanningen ten spijt, blijven er veel mensen uitglijden in de Arena. De blessures van Mazra en Davy kwamen daar alleen niet door, dat had te maken met dide idioot van een Vloet.
1 0
AjaxDaniel
Oei als je eigen speler al het veld gaat aanvallen....

Tijdens het ontwerpen van de Arena zijn er gewoon wat flaters gemaakt, met name op het gebied van het veld. Daarom moet er ook zoveel moeite gedaan worden om een beetje acceptabel veld te krijgen.
3 0
BokkieBokstra
Hoe was het met dak vanmiddag? Was dat open of dicht? Dicht dak, daar houdt een veld niet van, het ademt niet en wordt het een ijsbaan. Net zoals de trappen in de Arena spekglad en vochtig zijn bij een dicht dak. Maar anders zie ik toch geen excuus dat je dat veld niet in orde kan hebben. Er zijn geen evenementen geweest, dat is ook een nadeel hele matten eruit en nieuwe erin. Het was nog niet zo erg als in Polen deze week.
0 0
Noxin
Was open.
0 0
Ozymandias
Het originele plan was dat het veld eruit kon worden geschroven maar in een laat stadium hebben ze besloten dat dit te duur was. Ze hebben toen niet het ontwerp aangepast waardoor er in het nieuwe ontwerp geen rekening werd gehouden met de kwaliteit van het veld.
3 0
DaNaRWaL
Grappig als je dan bedenkt dat er achteraf miljoenen in zijn gestoken om het veld goed te houden. In de jaren '90 waren ze er nog niet zo mee bezig helaas.
0 0
Harrie Nak
Leuk zijn betonnen bak, maar op het belangrijkste onderdeel faalt men. Amateurs.
0 -3