'Het impliceert dat ze iemand op het oog hebben'

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 14:30, 25347 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Valentijn Driessen vermoedt dat Ajax een ideale spits op het oog heeft, maar deze nu nog niet kan halen. Van bronnen binnen de club hoort de journalist dat het erg lastig wordt om in de winterstop al de gewenste centrumaanvaller binnen te halen, wat volgens Driessen impliceert dat er al concrete namen op het lijstje van Marc Overmars, directeur voetbalzaken, staan.

Napoli-spits Arek Milik is één van de namen die al enkele dagen lang wordt gelinkt aan Ajax, de club die hij van 2014 tot en met 2016 diende, maar volgens Driessen is dat geen goede optie. 'Het is niet altijd goed om spelers waar je in het verleden goede resultaten mee hebt geboekt terug te halen', zegt hij in een video van De TelegraafHij haalt Ryan Babel, die vorig jaar geen potten wist te breken bij zijn terugkeer in Amsterdam, als voorbeeld aan. 'Ik ben niet zo onder de indruk van Milik. Verleden week zat hij ook op de bank en bij Polen is het geen basisspeler. Zo goed zijn die Polen ook niet. Zulke goede aanvallers hebben ze niet, behoudens Lewandowski natuurlijk.'

Het prijskaartje zou volgens Driessen de grootste reden moeten zijn om de Pool niet te nemen. Milik heeft een contract tot en met de zomer van 2021 bij Napoli, maar hij zou deze winter wel tien miljoen euro moeten kosten. Te duur volgens Driessen. 'Ik weet niet of hij een versterking is, maar ik zou geen tien of twintig miljoen betalen om nog een contract van een half jaar af te kopen', zegt hij. 'Ik denk dat ze verder moeten kijken en een iets jongere speler, die er snel kan staan en uiteindelijk ook meer gaat opleveren, moeten nemen.'

Driessen vermoedt echter dat er al concrete namen rondvliegen in Amsterdam. 'Ze zijn wel op zoek naar een spits', bevestigt hij. 'Ik weet van Ajax zelf dat die denken dat het in de winter heel moeilijk is om de spits die ze graag willen op te halen. Het impliceert dat ze iemand op het oog hebben en die pas aan het einde van het seizoen kunnen ophalen.'

Denk jij dat Heracles na 10 minuten op voorsprong staat tegen Ajax? Zet dan in en krijg 14 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Ik maak me meer zorgen over Martinez.

Ten Hag speelt met vuur , want Blind blijft vast op de lcv en Labyad op plek Kudus.

Schuif Blind gewoon door gogme op het middenveld is ook goed .

Argentijnse furie boven vriend Labyad .
0 0
Ajax27
Goed interview Valentijn... niet goed genoeg want hij is nog niet eens 1e spits bij Polen. Nee vind je het gek, daar loopt 1 sterspeler, Lewandowski. Als je zo'n vergelijking gaat maken is Ter Stegen ook geen goede keeper want hij is nog niet eens 1e keeper in Duitsland.
2 0
BillSplate
Valentijn had weer een error in z'n kop. Vroeger was Van Nistelrooij ook geen goede spits, want Kluivert stond in de basis.
1 0
insectenverdelg
The inside informatie van Driessen hier laat wel zien dat hij docht bij t vuur zit. ;)
0 0
ProfessorX
Valt mee hoor .
Hij ken er wel wat , maar Overmars geeft geen ruchtbaarheid ook intern niet enkel met Sar en de rvc en die hebben zwijgplicht .

Toch wel eens makkelijk beurs genoteerd.
0 0
Ferd
Driessen is journalist. Een beetje journalist weet waarom Milik niet in de basis staat bij Napoli
0 0
Kingoffdatoilet
Ik verwacht dat Ajax helemaal geen spits gaat halen.
0 0
Rockpotje
Als er nou een reden is om Milik juist wel te halen dan is het zijn prijskaartje. Ik heb mijn twijfels over zijn meevoetballende kwaliteiten. Maar hij is ontegenzeggelijk een koopje voor 10m. Ik denk zelf nog steeds dat Hlozek een hele goede investering zou zijn. Heeft enorme potentie, kan op alle posities voorin uit de voeten en is sterk aan de baal.
0 0
Kingoffdatoilet
Nog een halfjaar contract en 10 miljoen is geen goede deal. Veel te veel geld
0 0
Rockpotje
Wat maakt het nou voor Ajax uit hoe lang zijn contract loopt? Het zorgt er voor dat Napoli minder kan vragen, maar het beïnvloed de waarde van een speler niet.
0 0
Babangida83
Gewoon met Traore en Brobbey doen. Daarnaast heb je Tadic nog en daarachter heb je Hansen ook nog. Als je nu gaat kopen, zit hij die talenten in de weg. Traore vind ik niet goed genoeg. Maar er zit nog ontwikkeling in, kent het Ajax-spel en is een prima tussenpaus totdat de echt grote talenten door gaan breken. En heeft ons bijna niets gekost.
5 0
ProfessorX
Juist geef allen hun tijd dan komt de rest vanzelf.
0 0
Schwalbino
Iemand die Ajax meteen beter maakt. Voor een absolute dumpprijs. Met een betaalbaar salaris. Veel internationale ervaring.
1 0
Ajax114
Logisch dat Milik op de bank zit bij Polen. Speelt geen wedstrijd bij Napoli omdat hij niet is ingeschreven voor de competitie daar.
1 0
Flipper33
Ze kopen gewoon Brenner
0 0
Flipper33
Ze mogen anders ook wel opzoek naar een goede CV Ajax is echt zwak achterin
3 0
Ferd
Sanchez mag weg bij Spurs
3 0
ajax1981
Messi
0 0
de-Ajacied
Als het maar niet die matige counterspits Milik wordt
Tadic is in grote wedstrijden absoluut de beste.
1 -2
Noxin
Ik vind Valentijn Driessen geen goede optie.
4 -1
Turbo
Denk dat je met Tadic als spits gewoon nog een jaar of 2 vooruit kan. Op andere posities zie ik hem niet nog jaren spelen bij ons.
1 -1
AFCA-B93
Ik denk dat als je met Tadic in de spits speelt, je 2 jaar lang geen kopgoal zult maken, behoudens met corners/vrije trappen. Dat is wel echt een beperking hoor.
1 -1
Turbo
Prima wat mij betreft. Hoge voorzetten zijn over het algemeen niks meer dan balverlies. We maken dan misschien minder kopgoals maar we maken meer goals in de combinatie en voetballen makkelijker.
1 0
MickS
Ik vind Milik geen optie. Past gewoon niet meer in het huidige spel wmb
6 0
trodat4030
Hier ben ik het wel mee eens inderdaad. Hij is niet zo supercompleet als wij doorgaans eisen. Vooral als aanspeelpunt die de bal vasthoudt tot de rest aansluit is niet echt zijn ding. Hij is meer van asap de actie richting goal zodra hij de bal heeft. Vond hem in zijn vorige tijd bij Ajax soms doelpogingen wagen die nergens op sloegen omdat je maar max 5 procent kans had dat je dan ook scoort, dan had je echt een ketser vd keeper nodig. Verder is ie ietwat voorspelbaar, hij kan bijv amper iets met rechts, dus iedere CV weet dat hij naar zn linker gaat draaien, al kan je daar in de eredivisie misschien nog wel mee wegkomen..
0 0
Web
Overmars heeft enkele maanden geleden wel aan gegeven dat ze een spits op de radar hadden, maar dar de tijd te kort was toen
Het zou dus ook weer niet onlogisch zijn.
0 -3
Flipper33
Ze wouden gewoon Zahavi denk ik en dat is misgelopen maar Ajax is te trots op het te zeggen helaas
0 0
ProfessorX
Uuhhhm oke ????

Geeft jiskefet alweer optredens ?
0 0
Kingoffdatoilet
PSV supporter?
1 0
OnkelXXX
Te duur, zou kunnen. Te dur, zeker...
0 0
ajaxxcied4life
Wat een gespeculeer in de ruimte. Ik geloof er niks van dat Ajax nog een spits gaat aanschaffen. Met Traore, Brobbey, Huntelaar en Danilo straks is er voldoende keus.
2 -1
Wijnvoord
Is Danilo terug halen in de winter een optie ? Ken uiteraard het contract niet maar. Ik zou het zeker overwegen, er komen straks zeer belangrijke wedstrijden aan waar een goede spits in het elftal niet mag ontbreken en Danilo maakt het bij Twente echt waar. Maar ja, hoe gaat Ten Hag met hem om. Weet zeker dat Ron Jans met die gasten beter omgaat.
Het is zomaar een gedachte,
1 0
AFCA-B93
Waarom Danilo in de winter terug halen? Je hebt met Traoré en Tadic twee prima oplossingen voor de Eredivisie en CL. Laat hem lekker dat seizoen af maken in Enschede. Straks haal je ‘m terug, speelt ‘ie 2 potjes niet goed, en kan ‘ie er meteen niks meer van volgens de fans. Buiten dat zijn we pas 8 potjes onderweg..
2 0
AFCAPolarBear
Daarmee zegt ie dus eigenlijk dat Ajax wel voor Milik gaat, want die is in de zomer gratis over te nemen, dus haalbaar.
0 0
Jornnn
Marc onderhandelt wel naar een prijs van 3 miljoen vast en 7 variabel als we de CL winnen én Polen zich kwalificeert voor de laatste 4 bij het WK van2022.
Dus ik denk niet dat Milik enorm veel moet gaan kosten.
0 0
afca1985
Misschien in de zomer voor die Hlozek van Sparta Praag gaan als Traore of/en Brobbey niet voldoen. Die Tsjech is nu geblesseerd, maar we zijn er al eerder mee in verband gebracht en schijnt echt een goede te zijn. En Danilo hebben we ook nog, hopelijk krijgt hij zijn kans nog in de voorbereiding
0 -1
036AFCA97
Wel benieuwd wie. Hoe vervelend het ook is, kwaliteit moet blijven komen anders krijgen we straks een Barca probleem met Tadic, Blind, Promes, Nico etc die allemaal rond de 30 hangen qua leeftijd
2 -3
Ozymandias
Waarom zou het een probleem zijn als Ajax zo'n vijf spelers van rond de dertig in de basis zou hebben? Dat lijkt me voor Ajax juist ideaal aangezien dat soort spelers een goed fundment vormen voor talenten als Neres, Mazraoui, Schuurs, Antony, Kudus en Gravenberch en wanneer die vertrekken hun opvolgers (Hansen, Taylor, Rensch, Ünüvar, etc.).
3 -2
trodat4030
Ik denk dat je dan enkel blijft zitten met Blind en Tadic. Nico wilt alsnog die stap wel maken denk ik, Promes zal minder en minder vaak basisspeler worden en zie hem dan nog wel een uitstapje naar een woestijn maken om de rekening te spekken.. Die gaat niet tot zn 32-34e banken..

Overigens moeten we niet denken dat spelers van 30 per definitie 'oud' zijn, die kunnen soms nog gewoon 3-5 jaar mee (al zijn enkelen idd op hun 28e al 'oud', dat verschilt van speler tot speler). Zij lijken vooral oud omdat wij hier het liefst hebben dat ze met 18 basisspeler zijn en ze op hun 20e afschrijven als ze er niet vast in staan.
2 0
AFCAPolarBear
Wat bij Barcelona gebeurd, zie ik niet snel bij Ajax gebeuren. De meeste spelers bij Barcelona spelen al 10 jaar in de basis. Die luxe hebben we niet eens! En daarnaast stroomt er elk seizoen wel 2 basisspelers in vanuit de jeugd.
3 0