Bazoer: 'Zij waren natuurlijk boos dat ik naar Ajax ging'

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 11:50, 7392 views, Tiki Taka Touzani |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ten tijde van zijn overstap van PSV naar Ajax, in 2012, had Riechedly Bazoer het moeilijk met de reacties op zijn transfer. De toen zestienjarige verdediger annex middenvelder kreeg veel kritiek en ontving zelfs dreigementen. In het programma Tiki Taka Touzani vertelt hij over wat het met hem deed.

Zijn transfer was erg controversieel, omdat Ajax achter de rug van PSV om met Bazoer zou hebben onderhandeld. Tevens zou hij trainers Phillip Cocu en Chris van der Weerden niet hebben ingelicht over zijn overstap. Vervolgens kreeg de huidige Vitesse-speler te maken met veel negatieve reacties. 'Ik had toen nog Twitter en ging dingen lezen, dat deed veel met me', erkent hij. 'Ik kreeg haatreacties en mijn moeder werd uitgescholden.'

Bazoer kreeg zelfs een aantal dreigementen, onder meer over dat men 'zou weten waar hij woont'. 'Daar had ik het moeilijk mee', zegt hij daarover. 'PSV wilde me geen vrijstelling geven om voor Ajax te spelen. Ze waren natuurlijk boos dat ik naar Ajax ging. Dat was lastig.'

De nu 24-jarige voetballer zou uiteindelijk een basisplaats veroveren bij Ajax en in 2015 maakte hij zelfs zijn debuut in het Nederlands elftal. Onder trainer Peter Bosz, in het seizoen 2016/17, kwam echter een abrupt einde aan zijn tijd in Amsterdam. Hij botste met Bosz en vertrok in de winterstop naar VfL Wolfsburg. Via FC Porto en FC Utrecht belandde hij in de zomer van 2019 uiteindelijk in Arnhem, om voor Vitesse te gaan voetballen. Met die club is hij nu, samen met Ajax, gedeeld koploper in de Eredivisie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Je kunt zeggen wat je wilt over zn mentaliteit en maniertjes, maar hij heeft zich wel herpakt. Ik snap alleen niet waarom hij niet eerder voor een rol als centrale verdediger ging, past veel beter bij hem.
0 0
Ozymandias
Ik moet eerlijk toegeven dat Bazoer het als centrale verdediger veel beter doet dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat hij positioneel geheel door de mand zou vallen maar tot nu toe lijkt hij positioneel juist behoorlijk goed als centrale verdediger (terwijl ik hem als middenvelder positioneel dramatisch vind).
1 0
Meerkoet
Mafklappertje
1 0
Redrum
Ach ja, de philips jank vereniging was weer in rep en roer. Hypocriet pisclubje. Zelf hebben ze hun enige Europa Cup 1 ooit gewonnen door meerdere Ajacieden te kopen met de centjes van Philips. Ook na die periode hebben ze meerdere Ajacieden gehaald. Maar als er één van psv naar Ajax gaat zijn ze totaal in paniek en beginnen ze keihard te mekkeren. Walgelijk schaamteloos nepclubje.
11 0
3*stars*3
Echt een tyfusclub.
Jaren geleden had ik account op voetbalzone en had je ook weer van die boertjes die bleven janken over handelen van Ajax mbt Bazoer.
En maar door janken en Ajax zwart maken.
1 dag had ik er genoeg van en had ik rijtje spelers genoemd, met Ajax verleden die voor dat clubje hadden gespeeld.
En ik sloot af met stap van Bergwijn van Ajax naar PSV en dat was 1 of 2 jaar voor Bazoer...
Dan hoor je die sukkels niet.

Heb sinds intrede van voetbalforums, een gruwelijke hekel gekregen aan PSV en die fans.
Want in het dagelijks leven zie je weinig PSV’ers.
O zo schijnheilig en hypocriet, bah.
1 0
TontoKarnaggel
Je absolute clubhoogtepunt bereiken met ex Ajacieden Koeman, Lerby, Vanenburg, Kieft, Arnesen en ex feyenoorder Nielsen. Daarnaast nog even Gullit en bijna Rijkaard wegkopen. Later ook nog doodleuk Wouters, Jonk, Vink, vd Meyde, Kluivert, Wijnaldum en Siem de Jong binnenhalen en vervolgens het "not- done" vinden als wij een 16 jarige daar oppikken, tsja....
3 0
Frank1978
Niks aan toe te voegen.
2 0
insectenverdelg
Dit lijkt me toch geen hoofdnieuws...
0 0
GinoHaverkamp
Beetje te veel van het goede inderdaad! Glipte er even tussendoor, maar staat nu netjes bij bijzaken. ;)
1 0
Simon1
Bijzaken van de bijzaken misschien?
0 0