Curaçao aast op Ajacieden: 'Dan staan wij klaar'

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 11:15, 5927 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mochten Quinten Timber, Jurriën Timber en Sontje Hansen dat willen, dan zijn ze welkom bij het nationale elftal van Curaçao. Dat zegt bondscoach Guus Hiddink in gesprek met het Algemeen Dagblad. De roots van de drie Ajacieden liggen in dat land.

De 74-jarige coach kent echter zijn plek en maakt zich geen illusies. 'Ik begrijp dat die jonge gasten nog denken: eerst Jong Oranje en dan Oranje', legt hij uit. 'Die stellen hun eventuele keuze voor Curaçao nog even uit. Maar er komt straks misschien een moment dat die weg onbegaanbaar blijkt. Als ze niet in beeld zijn of als er simpelweg te veel concurrentie is? Dan staan wij klaar.'

Die handreiking is nodig ook, want het land wil zich graag plaatsen voor haar allereerste WK, maar die taak is erg lastig volgens Hiddink. 'Om uiteindelijk daar te komen, moeten we ons meten met landen als Mexico en de Verenigde Staten.' Die landen zijn kwalitatief sterker dan Curaçao. 'Ga er maar aan staan. Maar ik denk deze dagen nog weleens aan Leo Beenhakker. Don Leo. Die stond opeens met Trinidad en Tobago op het WK in Duitsland. Met eigenlijk alleen captain Dwight Yorke als grote naam. Het kan dus wel.'

Denk jij dat Tadić namens Ajax in beide helften scoort tegen Heracles? Zet dan in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ghouleseddik
In 2026 gaat het WK naar 46 deelnemers, CONCACAF krijgt dan 6 tickets. Ik denk dat Curaçao er dan gewoon bij gaat zijn.
0 0
Joseph
Leuk voor die jongens dat ze daarheen kunnen als de carrière toch niet richting de top gaat.
0 0
AlexIbarra
Uiteraard hoop en denk ik dat ze voor Oranje kunnen gaan kiezen en dat ook doen.

Maar ergens zou het prachtig zijn als bijvoorbeeld deze drie jongens ineens voor Curacao kiezen, wat andere spelers in hun kielzog meekrijgen en daar geweldig presteren.
De VS verslaan, het WK halen en dan Gold Cup finale Mexico-Curacao 1-1, Curacao wns. :D
Zoals die film Cool Runnings, over een Jamaicaans bobsleeteam op de winterspelen.

Gaat nooit gebeuren want een EK winnen met NL is beter dan de Gold Cup (niet) winnen, en als je met Oranje een WK kunt winnen is dat beter dan je alleen maar plaatsen.
Maar met Guus Geluk weet je het nooit...
4 0
insectenverdelg
Zou op deze leeftijd nog wachten met kiezen. Als je op je 23e a 24e nog steeds niet in beeld bent bij Oranje zou ik t zeker wel doen.
1 0
ajaxinho
Ze gaan zeker Oranje halen.
Ze hebben de juiste mentaliteit.
0 0