[Update] Gravenberch eindigt vijftiende bij Golden Boy-verkiezing

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 12:35, 5694 views, Tuttosport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Niet Ryan Gravenberch, maar de Noor Erling Haaland heeft de Golden Boy Award gewonnen. Dat maakt Tuttosport, het medium dat jaarlijks de prestigieuze prijs uitreikt, bekend. Gravenberch zat bij de laatste twintig spelers die kans maakten op de eretitel, maar hij moet dus zijn meerdere erkennen in de aanvaller van Borussia Dortmund.

Toen de honderd genomineerden in juni bekend werden gemaakt, werd duidelijk dat drie Ajacieden kans maakten op de Golden Boy Award. Naast Gravenberch waren dat Lassina Traoré en, toen nog Ajacied, Sergiño Dest. Ook Antony en Mohammed Kudus, toen nog officieel geen Ajacieden, stonden op de longlist. Uiteindelijk bleven alleen Gravenberch en Dest over bij de shortlist van twintig genomineerden. Ook oud-Ajacied Mitchel Bakker hoorden deed tot het laatste moment mee om de prijs.

Die prijs gaat echter dus naar Haaland, die zich in een illuster rijtje mag scharen. Eerder wonnen ook wereldsterren als Kyllian Mbappé en Lionel Messi de Golden Boy Award. Ook twee toenmalige Ajax-spelers wonnen de prijs: Rafael van der Vaart in 2003 en Matthijs de Ligt in 2018.

Update - 12.35 uur (21 november 2020) - Gravenberch eindigt vijftiende bij Golden Boy-verkiezing

Ryan Gravenberch is als vijftiende geëindigd bij de verkiezingen van de Golden Boy Award. Een panel journalisten uit Europese landen mochten hun top vijf aanleveren en per journalist ontvangt een talent tien, zeven, vijf, drie of één punt. Slechts één verslaggever zette Gravenberch op een vijfde plaats, wat hem de vijftiende plek overall oplevert. Oud-Ajacied Sergiño Dest staat één plaatsje hoger met drie punten in totaal, zo blijkt uit de eindstand van Tuttosport.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Wat een verrassing....
0 0
Raoul14
Wilde Haaland niet ooit naar Ajax? Dacht dat ik dat jaren geleden gelezen had....
0 0
Afca85meer
Klopt. Marc heeft het afgewezen.
0 0
Raoul14
Meen je?
0 0
jutter
Ja, als je bij Ajax de beschikking hebt over een voetbalbelaarde (Huntelaar), een kwaliteitsarme Traoré, en 2 jonkies die nog alles hebben te bewijzen bij Jong (Brobbey & Hansen), smacht je naar een speler als Haaland, die bovendien nog erg jong is. Dan zou je aanvallend gezien uit de brand zijn en een paar jaar later voor extreem veel geld kunnen verkopen. Daar ligt ook de grote kracht van het scouting apparaat van diens club Dortmund. Die hebben er goed het oog in om hele jonge begaafde spelers te halen en voor extreme bedragen te verkopen, en waar nodig te huren! Dus de vergelijking met Ajax gaat hier min of meer op, maar dat geldt dus zeker niet wat de financiele kant van e.e.a. betreft. In Duitsland is Bayern een koopclub die zeker de laatste jaren vrij extreme bedragen uitgeeft om spelers te halen, en is Dortmund min of meer een opleidingsclub die zijn zaakjes ook meer dan op orde heeft, en ook niet beroerd is om fors met de buidel te rammelen als het nodig is.
3 -4
Ozymandias
Inderdaad, geweldig die scouting van Dortmund. Ik hoor dat ze nu ook weer een Argentijnse parel op het spoor zijn gekomen. Een of andere Messi...
2 -3
jutter
Heb je buiten dat cynische zinnetje wat meer ter zake doende goede suggesties te melden?. En dan met name m.b.t. Ajax, want daar is en wordt dat centrumspits verhaal toch een hoofdpijn dossier naar mijn mening, zeker i.v.m. de toch grote ambities die binnen Ajax leven en ook meerdere keren zijn uitgesproken!
1 -2
Ozymandias
Als Ajax hun ambitie willen vervullen dan moeten ze vertrouwen op de ontwikkeling van Traoré, Brobbey en Hansen. Ajax kan Europees succes alleen halen door het investeren van speeltijd in de ontwikkeling van de grootste talenten. Dat is de basis van letterlijk al het succes wat Ajax ooit heeft behaald. Zelfs een aankoop als Ziyech had een paar seizoenen nodig voordat hij was ontwikkeld tot een speler die op Champions League niveau Ajax aan de hand kon nemen.

Als Ajax een spits kan kopen die direct een grote meerwaarde heeft (zoals aankopen als Tadić, Blind en Klaassen hadden) kan ik het me voorstellen dat ze daarvoor kiezen maar het lijkt me onverstandig om een spits te kopen die zelf een aanpassingsperiode nodig heeft en niet vanaf de eerste wedstrijden Ajax een betere ploeg maakt.
1 -1
trainerdv
Och, hadden we Haaland maar gehad... Een topspits zou zou zo goed bij ons team passen.
0 -1
OpaVerteld
Geen Ajax spits. Deze jongen ramt ze gewoon vanaf alle posities tegen de touwen.
Moeten we niet willen met z'n allen :)
4 -3
Ozymandias
Hoewel een speler van zijn kaliber bij elke club zou slagen (inclusief Ajax) zou hij bij Ajax wel een stuk minder tot zijn recht komen. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel beter Dolberg tot zijn recht komt in een andere speelstijl en die past qua type beter bij Ajax dan Haaland
0 -5
AlexIbarra
Echt zwak van Ryan.. ;)
Hij mag volgend jaar en het jaar erop ook nog meedoen, is twee jaar jonger dan Haaland.
Volgens mij is van de laatste 20 genomineerden alleen Ansu Fati iets jonger dan hij.

Of hij ooit echt de allerbeste van zijn lichting wordt betwijfel ik, is ook niet zo heel belangrijk zolang hij zich goed blijft ontwikkelen. Maar zo kort na De Ligt weer een Golden Boy bij Ajax zou op zich heel mooi zijn.
Elke 3-4 jaar een winnaar is een lekker ritme. :)
0 -1
OpaVerteld
Terechte winnaar denk ik
0 -1