Verweij duidelijk: 'Ajax gaat niet voor Milik'

JesseTH, 20-11-2020 om 21:35, 7599 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Ajax-fans kunnen de komst van Arek Milik uit het hoofd zetten, zo meent Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Ajax-watcher zag de geruchten opduiken in de Italiaanse media, maar gelooft dat het financieel momenteel niet haalbaar is voor de club.

'Ajax gaat niet voor Milik. Dat is ingegeven door een bericht in een Italiaanse krant', zo legt Verweij uit. 'Dat is op zich een logische gok van die krant, want Milik is op een zijspoor beland bij Napoli en traint niet meer met de groep. Hij wil zijn contract niet verlengen en dat wordt je in Napels niet heel erg in dank afgenomen.'

Volgens de verslaggever ligt het niet aan het sportieve aspect, maar vooral aan het financiële. 'Hij is weliswaar transfervrij, dus Ajax zou zich in de winter voor hem kunnen melden, maar hij is veel te duur. Hou me ten goede, want als ze drie keer winnen in de Champions League kan het weer anders zijn. Maar op dit moment is de financiële situatie zo dat tien miljoen veel te veel is voor een speler.'

Ondanks dat lijkt Ajax alsnog op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. 'Maar een goede spits kost heel veel geld, of je moet iemand huren. Maar je kunt normaal alleen iemand huren van een topclub als hij helemaal niet in het riedeltje voor komt. En bij Ajax moet hij er meteen staan, dus dat is een heel moeilijke zoektocht.'

Denk jij dat Tadić namens Ajax in beide helften scoort tegen Heracles? Zet dan in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Zoals ik al eerder zei, gaat Ajax hooguit voor Sebas Haller.
0 0
Kingoffdatoilet
Nope
0 0
WantAmsterdam
Hoop van niet.
0 0
ETM
Ik was wel gecharmeerd van Milik. Ik weet nog wel de velen discussies toen waar ik ook aan meedeed op A.N. Want ik vond het meteen een hele interessante spits, maar daar was een groot deel het niet mee eens. "Milik lijkt alleen goed omdat we Sigthorsson gewend zijn." "Milik is een pure afmaker en geen Ajax-spits"." Milik kan alleen met links".
Ik verdedigde Milik dus en kreeg 'in zekere zin' gelijk omdat Milik met de tijd succesvol werd, en natuurlijk voor een groot bedrag verkocht werd.

"Milik is een aanspeelpunt, een beetje zoals Tadic."
Dat las ik net op een ander topic. En dat was Milik iig bij Ajax zeker niet. Daar ging de discussie dan ook vaak over. Ik stelde toen dat men zich niet dood moest staren op de zogenaamde 'kapstok' spits. Dat die kapstokken gauw te vinden waren voor 'counterploegen' maar niet voor Ajax. Ik vond Milik slim in balbezit, slim zonder bal en boven alles zijn linker wel haast fabelachtig. Technisch niet heel bijzonder maar wel goed genoeg.

Daarna kwam Dolberg, een toptalent, en in zn eerste seizoen goed voor menig prachtig doelpunt en tevens technisch ontzettend interessant met zn draaibegingen, balbehandeling gevarieerde traptechniek etc.. Maar ik vond Dolberg niet zo goed als Milik. En ik vind nogteeds dat Ajax supporters overdrijven hoe goed Dolberg was in dat eerste seizoen. Dat werd ontzettend opgeklopt toen hij later in een eeuwige dip geraakte..
Ik vond dat Ajax Milik mistte. Onder Bosz werd veel meer gecreeerd dan onder Frank. En dan kan je zeggen 'ook door Dolberg' maar in het hele plaatje valt dat wel mee. Veel eerder door de speelwijze en als je spelers moet uitlichten dan had Ajax buitenspelers die hun man voorbij kwamen (zij het met heel weinig rendement) en uiteraard ook Ziyech. Andere invullingen hadden een veel grotere impact dan Dolberg (die overigens ook weinig ballen vast hield). Invullingen zoals Schone op 6.

En dan maak ik een sprong over Huntelaar heen naar Tadic. Die verrekte Tadic heeft mijn betogen rond 16/17 met terugwerkende kracht in hun hemd gezet. (Ja betogen kunnen hemden dragen). Daar was anno 2019 dus toch die kapstok. Geholpen wel door een speelstijl met een 10 en veel dynamiek er omheen, maar toch wel vooral de verdienste van Tadic zelf.
En nu moeten vervolg- spitsen eigenlijk weer wel echt voldoen aan dat profiel. Traore wordt 'afgemaakt' omdat hij dat 'nog' niet zo kan.

Lang betoog tot een conclusie komend, het verbaasd me dat betrekkelijk veel mensen zograag Milik zien komen :)
2 0
MennoJerry
Tuirlijk. Nog geen 4 maanden geleden kan Ajax vol voor een top spits gaan (waarschijnlijk Suarez) en nu is 10 mil te veel geld voor een transfervrije speler die niet speelt. Ach jah het zal allemaal wel. We zien het wel in Januari. Alles wat je daarvóór hoort is bullshit.
3 0
fc Barcelona_ke
Mike verweij vertelt de media wat hij zelf denkt of heb gehoord van overmars dat ze niet vol voor milik gaan?
0 0
Caparzo
Los van wel/niet Arkadiusz Krystian Milik, Marc gaat echt never ever nooit niente 10mio aftikken voor een uit een selectie verbande speler met formeel nog 5 maand speelgerechtigd, waar hij geen minuut meer van gaat spelen. Echt. Niet.
0 -1
FTS95
Haha, wat een gelul zeg. Veel te veel 10 miljoen..haha
0 0
de-Ajacied
Gelukkig geen Milik. Matige counterspits. Heeft het in zijn vorige periode ook nooit 2 wedstrijden op rijnlaten zien. Logisch dat die Italianen van hem af willen
0 -5
Koningtoto
Hahaha, heb je hem wel eens zien spelen? Ik ga niet beweren dat het de perfecte spits is voor Ajax, want dat is een snelle versie van Tadic. Maar Milik heeft zich bij ons en in Italië meer dan bewezen. Maar we hebben momenteel beter in huis dan Milik.
0 0
ddavidd99021
Dat wouden ze juist niet. Ze wouden het contract verlengen maar Milik weigerde.
0 0
ajaxrulesz
Milik zou wel een echte versterking zijn geweest maja. Bedragen gaan de ronde van 18 miljoen zelfs..
Dit is wel de categorie waar je het als ajax zijnde in moet proberen te zoeken als je echt voor prijzen(internationaal) wilt spelen.
0 0
mvdk
Als ze al een spits halen kunnen ze beter voor Isak gaan. Ja, hij speelt in Spanje, maar bij Sociedad komt hij niet echt uit de verf en ze zitten daar ze springen om geld. Hij is nog maar 21 en we hebben kunnen zien dat hij talent heeft.
3 0
Marcus
Yes, goeie optie! Isak is een geweldenaar. Speelde en scoorde ook tegen de topclubs in La Liga.
Speelt hij niet meer dan?
0 0
mvdk
Hij speelt wel, maar de Spaanse competitie is zwaar getroffen door Corona. Clubs als Barca, Real, Valencia, Atletico storten half in en dan hebben we het lang niet over de 'kleintjes' zoals Sociedad. Zijn marktwaarde ligt alleen wel rond de 22 miljoen euro, maar misschien kun je door de crisis iets afdingen. Dan heb je wel een lange spits met heel veel potentie. Mochten we de volgende ronde van de CL halen, dan zou ik Isak veel eerder halen dan Milik. Arek is een fantastische spits, maar Isak past veel beter in ons systeem.
0 0
Soccerskins
Als je Brobbey vanavond weer ziet lijkt me dat ook niet de prioriteit.
1 0
fc Barcelona_ke
Omdat hij een penalty scoorde en maakte via counter ook een doelpunt? Daarna zijn ajax heel slecht
0 0
ddavidd99021
Het zou mij zeer verbazen als Ajax niet 10 miljoen zou kunnen aftikken. Of ze het ook willen is natuurlijk een tweede.
0 0
AlexIbarra
We zoeken volgens Verweij dus een aanvalsleider, maar die mag geen 10 mln kosten?
Dan ben je volgens mij niet echt op zoek.
3 0
grannig mokum1
Precies,D
0 0
fc Barcelona_ke
Dan wordt gehuurd! Veel goede spits lopen bij europese topclubs. Mijn voorkeur is echter naar braithwaite
0 0
AlexIbarra
Huren kost ook geld.
Als je Milik voor 10 miljoen haalt, denk ik dat je er altijd winst op maakt.
0 0
Thaschja
Gelukkig
0 -1
AjaxDaniel
Ik vind het vrij bizar dat PSV zoveel geld kan uitgeven qua salarissen en dergelijke terwijl letterlijk elke club op de kleintjes moet letten, maar goed...
3 0
mvdk
PSV heeft ook aardig geld binnen geharkt met de verkoop van Bergwijn en Lozano. Waar Ajax het geld oppot en een buffer opbouwt, gooit PSV het echter direct over de balk.
0 0
WantAmsterdam
Zo veel geld nu ook weer niet, vergeet niet, die lofzang was een “creatieve” deal, met waarschijnlijk zo’n 50 procent doorverkoop percentage en nog bonussen. Van die 40 miljoen hebben ze mogelijk maar de helft gezien. Bergwijn wel 30 miljoen, maar dat is toch wel heel iets anders dan het geld dat we voor de ligt en de jong hebben gezien.
0 0
w86
Wellicht zijn we ook niet op de hoogte van alle details van hun aankopen? Doorverkooppercentages etc
0 0
Santiago
Kan en doen zijn twee verschillende dingen natuurlijk. Ik heb geen zicht op de financiële situatie van PSV natuurlijk maar het kan best zijn dat de effecten van die investeringen zich nog moeten onthullen.
0 0
036AFCA97
Prima, zie liever een beest van een verdediger komen en Tadic gewoon in de spits.
2 0
mickey2602
Tadic heeft dit seizoen nog niet in de spits gestaan,zelfs niet in de CL wedstrijden. Dus waarom zou Erik dat nu dan wel doen?
0 0