Haesaert: 'Ajax is de beste van Europa'

FinnDekker, 19-11-2020 om 21:30, 15733 views, Sporza |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Urbain Haesaert denkt dat veel clubs in Europa kunnen leren van de jeugdopleiding bij Ajax. De scout vertelt dit in gesprek met het Belgische medium Sporza. Haesaert is onder meer lovend over de invulling van de dagelijkse training en de begeleiding van alle talenten in Amsterdam.

'Ajax is een model om naar op te kijken in heel Europa, daar is de beste opleiding van Europa', stelt de 79-jarige. 'Bij Ajax zijn de pass- en trapvormen er altijd. Net als de tweebenigheid. De aanname is heel belangrijk: het zien, denken en spelen in de kortst mogelijke tijd. Je moet altijd voorwaarts denken. Bij Anderlecht zie je deze zaken ook, maar Ajax maakt daar toch nog altijd een beetje het verschil.'

Het ontbreekt bij sommige clubs nog aan de juiste begeleiding van jeugdspelers. 'Bij Ajax staan daar persoonlijkheden die echt een team kunnen begeleiden. Die zijn verbaal sterk en vormen de schakel tussen de ouders en de trainer, tussen de speler en de trainer', besluit de Ajax-scout.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mickey2602
Titel wel een beetje misleidend...Maar wel mooi dat we nog steeds de lof krijgen voor onze opleiding.
0 0
Vierendertigste
Haesaert: 'Ajax is de beste van Europa'
Oud nieuws
0 0
Ajaxxxxx1995
Olympique Lyon doet het ook niet slecht.
0 0
Mocrodammerr
ja daarom kunnen we geen fatsoenlijke spits, buitenspeler, verdediger en middenvelder opleiden. voor de rest zijn wij de beste hoor.
0 -6
Ozymandias
Wat een onzin... Vd Beek, Kluivert, De Ligt, Gravenberch, etc..
3 0
Mocrodammerr
Als je claimt de beste opleider te zijn, mag je wel iets meer verwachten, toch? we kunnen niet eens een spits opleiden, een keepertje etc etc. het is waardeloos.
0 -3
The
Waardeloos zelfs... -gniffel-
0 0
Ozymandias
Noem mij dan eens een jeugdopleiding die wel met enige regelmaat een speler op elke positie aan het eerste van hun club afleverd? De jeugdopleiding van Ajax functioneerd momenteel fantastisch. Natuurlijk betekent dat niet dat er voor elke positie met enige regelmaat een speler door zal stromen. Dat is geen enkele jeugdopleiding ooit gelukt.

Om bij Ajax in de spits te spelen heeft een speler enorm veel kwaliteit nodig. Zelfs iemand als Ibrahimovic had het moeilijk toen hij als jong talent bij Ajax in de spits kwam spelen. De kans dat er een spits vanuit de jeugdopleiding doorbreekt is daardoor zeer klein. Het helpt ook zeker niet als de spitsen met het meest talent vertrekken voordat ze zijn doorgebroken (Malen, Redan en Hoogewerf). Hopelijk kan Brobbey of Hansen de komende twee seizoenen die stap zetten.
0 0
Web
Dus dat heeft met de opleiding te maken?
Dat heeft met talent te maken, eerst moeten de voorwaarden goed zijn
Denk je dat dit niet zo was met Kluivert, Bergkamp en van Basten
0 0
mgtow
Waarom jij zo, bruur?
1 0
Mocrodammerr
bruur iek hep geleik.
1 0
The
Jij vindt dat je gelijk hebt maar dat wil niet zeggen dat het de waarheid is.
0 0
DiAngelo
Middenveld is prima inderdaad en verdediging ben ik persoonlijk ook heel tevreden over, die worden alleen erg snel weg gekocht, juist in de aanval zie je te weinig overtuigend goede spelers doorbreken de laatste jaren en dan bedoel ik de links en rechtsbuiten en in mindere mate de spits. In mijn ogen komt dat vooral omdat bij bijna elk jeugdteam in Nederland waar je gaat kijken, pingelen en passeren wordt verafschuwd en afgeleerd, jeugdspelertjes mogen de bal niet kwijt raken.....tja dan hou je ook in de top maar weinig over uiteindelijk....tikkie takkie vind ik schitterend maar ik erg me er aan dat er nog maar weinig spelers zijn die n man kunnen passeren....zelfs in t Nederlands elftal is dat maar 1 man....die dat kan en nog durft.....en zelfs als die de bal verspeelt zijn de huiskamers en AS te klein....iets om over na te denken bij de vele clubs en de KNVB. Meer pingelen....zeker tot een jaar of 14...en niet zo zeuren als n speler de bal kwijt raakt.....zeker niet in de jeugd.....
12 0
Kingoffdatoilet
Ik vind ook dat er wat weinig buitenspelers doorbreken. Maar omdat deze wat grilliger zijn krijgen ze ook wat minder kansen.

Je spelers opdragen om regelmatig potjes op straat te gaan voetballen wil trouwens wel helpen voor het ontwikkelen van dribbelvaardigheden en daarmee bedoel ik dan vooral de acties en het niet in paniek raken in kleine ruimtes. Dat zijn dingen die uit creatieviteit kunnen worden ontwikkeld. Ook wel tijdens trainingen maar dan zie je dat spelers onder druk alsnog in paniek raken
0 0
trainerdv
Daarom mogen Ajax jeugdspelertjes weer op straat voetballen. Lekker veel acties maken en proberen de baas op het veld te worden. Vroeger mocht dat nooit, was ben bang voor blessures :(
0 0
MosesD
Er breken de laatste jaren weinig aanvallers door? Er is nooit een tijd geweest dat het ene na het andere aanvallende toptalent bij wijze van spreken bij Ajax van de band rolde. Maar mooi om te lezen dat een kenner als Haesaert zo enthousiast is. Ik denk dat het ook erg goed gaat.
0 0
Bensco
Het schort hem meer in de stap naar het eerste lijkt het wel. Ik ken zat spelers waarvan je in de A1 nog dacht dat ze Ajax 1 materiaal waren maar vervolgens zijn ze hem na een jaar richting het buitenland gesmeerd, halen ze het niet door blessures of is hun avontuur bij Ajax 1 geen succes. Je ziet ook dat Ajax steeds liever voor een aankoop daar gaat. Zuid Amerikaanse aanvallers zijn nu eenmaal de beste van de wereld. Zie maar eens een Anthony aka Anton op de Nederlandse voetbal velden te vinden. Ik zal je de moeite besparen, die vind je niet.
0 0
Moozz03
We leiden ook geen spitsen meer op omdat die steeds worden weggehaald door grote buitenlandse clubs. Ik noem een Malen, Redan, Hoogewerf. Over buitenspelers ben ik het met je eens al lopen er nu wel een aantal leuke spelers rond a la Kalokoh van Amourricho Dongen
0 0
Ferd
Bergwijn en Kluivert zijn toch best aardige buitenspelers uit de Ajax opleiding dacht ik
0 0
Moozz03
Bergwijn speelde tot zn 14de of zo in de opleiding? Daar wil je toch helemaal geen credit voor? Kluivert prima inderdaad maar toch wel magertjes als je het vergelijkt me middenvelders of centrale verdedigers
0 0
Ferd
Tot z’n 14de, daar mag je absoluut credit voor krijgen
0 0
gi0vanni
Ajax ius de laatste jaren wel goed maar hun vernieuwde manier van werken is minder goed dan eerst. Maar goed dan maar weer wat buitenspelers kopen.
0 -1
Drukwerk1968
Waar baseer jij dat op? Dat het minder is nu?
0 0
gi0vanni
is niet zo heel moeilijk, vanaf de dag dat ze Cruijff eruit getrapt hebben ging het niet meer zo goed. Talenten opleiden op de manier zoals Ajax 1 speelden zat er niet in. En de nieuwe manier van opleiden is deels grote talenten halen voor veel geld. Nu zeg ik niet dat dit alles heel slecht is maar wel dat het minder is. Maar zolang er talenten doorbreken gaat het nog best goed.
0 0
Hollister
Mooi compliment
2 0
gi0vanni
Ajax doet het goed maar had nog beter gekund. Het middenveld en de aanval van Ajax zien er ondanks een aantal jongere spelers prima uit de verdediging is het zwakste punt.
0 -1