Ouaali legt uit: 'Dat maakt Rensch een Ajax-verdediger'

NickOoms, 19-11-2020 om 13:05, 5043 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Said Ouaali vindt Devyne Rensch in balbezit een echte Ajax-verdediger, zo vertelt het hoofd jeugdopleiding van de Amsterdamse club tegenover Ajax TV. Donderdagmiddag won Rensch de Abdelhak Nouri Trofee voor het beste talent van het seizoen 2019/2020.

'Devyne is een veelzijdige verdediger', begint Ouaali vol lof over de zeventienjarige verdediger. 'Hij is achterin multifunctioneel inzetbaar. Hij kan goed verdedigen, maar wat hem een Ajax-verdediger maakt, is dat hij in balbezit ook goed is. Hij levert een bijdrage aan doelpunten en hij is een evenwichtige jongen. Hij stelt zich altijd leerbaar op.'

Volgens Ouaali is Rensch zeker nog niet uitgeleerd. Onder andere op het gebied van leiderschap moet de verdediger van Ajax nog stappen maken. 'Het ontwikkelen van een bepaalde leiderschap is als centrale verdediger een ontwikkelingspunt voor de komende periode. Daar is hij druk mee bezig en de jongens van het eerste elftal helpen hem daarbij. Hij heeft een prima omgeving om de volgende stap te zetten.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Heb een hekel aan termen als ' Ajax spits'. en ' Ajax verdediger'. Vind ik zo'n gelul. Hij is een goeie speler, dat wel. Daar gaat het om.
2 -7
AlexIbarra
Over een speler als Botman kun je wel degelijk zeggen dat hij geen 'Ajax-verdediger' is, ondanks vele jaren hier in de jeugd.
En een spits als Milik was geen Ajax-spits (maar Kolbeinn ook niet dus Arek had alsnog meer moeten spelen...)

Natuurlijk kunnen wij werken met een houterige spits die er in z'n eentje 40 inlegt in de ED. Ook met een verdediger die 100% van zijn duels wint en enorme ruimtes kan afdekken, maar aan de bal iets minder is.
Maar tenzij iemand dat soort exceptionele kwaliteiten heeft, hebben we meestal meer aan iemand die mee kan voetballen met de rest dan aan 'specialisten.'
1 0
Ozymandias
Volgens mij is er wel degelijk iets als een 'Ajax verdediger'. Als je kijkt naar de verdedigers die bij Ajax zijn geslaagd dan zijn dat bijna allemaal verdedigers die opbouwend goed waren. Het type Sánchez (verdedigend goed maar opbouwend slecht) slaagt zelden bij Ajax tenzij het daadwerkelijk een speler met de verdedigende kwaliteit van Sánchez is.
1 0
ajaxinho
Ik ben gelovig :D
0 0
ajaxxcied4life
Dat maakt Ajax in mijn ogen speciaal en is tegelijkertijd soms ook een valkuil, omdat je mogelijk minder oog hebt voor andere type spelers die ook iets kunnen toevoegen. Desondanks ben ik zeker van mening dat er weldegelijk Ajaxverdedigers zijn en verdedigers die minder bij Ajax passen. Een Magallan bijvoorbeeld. Of spitsen die bij Ajax minder renderen, zoals een speler als Charisteas. Om maar een dwarsstraat te noemen. Dus zo een onzin vind ik het allemaal niet.
0 0
ajaxinho
Hij bemoeit zich als centrale verdediger ook met de aanval.
Dat typeert een echte Ajax verdediger van de opleiding.

Vertonghen deed dat ook vaak.
Heitinga scoorde zelfs met een dribbel in de zestien tegen Feyenoord.
3 0
Freddy
Je bedoeld die zeer houterige sleepbeweging van Heitinga in het thuisduel?
0 -2