Hoe Schuurs het grote Liverpool afwees voor Ajax

NickOoms, 19-11-2020 om 12:45, 6655 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Perr Schuurs vertrok in 2018 van Fortuna Sittard naar Ajax, maar de Limburger kon ook bij Liverpool FC spelen, zo schrijft Voetbal International. De Nederlander kon bij de Engelse ploeg een miljoenencontract tekenen, maar geld is nooit de drijfveer geweest bij Schuurs.

Voordat de verdediger bij de Amsterdammers tekende, ging hij namelijk op stagebezoek bij Liverpool. Indien Schuurs zijn ja-woord had gegeven aan de huidig kampioen van Engeland, was hij direct na zijn handtekening miljonair geweest. Voor de Limburger was dit echter geen must. Zijn tijd zou nog komen.

In Nederland tonen Ajax en PSV dan interesse in de diensten van de toenmalig speler van Fortuna Sittard. In Eindhoven krijgt Schuurs een rondleiding op het sportcomplex en volgt er een gesprek met Marcel Brands (voormalig technisch manager van PSV) en Philip Cocu (voormalig coach van PSV). Gedurende de conversatie komen oud-voetballers als Mark van Bommel, Kevin Hofland en Ruud Hesp binnenlopen. De Limburger is enthousiast, maar moet nog op bezoek in Amsterdam.

Bij Ajax heeft de verdediger alleen een gesprek met Marc Overmars. Het gesprek tussen de directeur voetbalzaken van Ajax en Schuurs verloopt informeel en er komen geen oud-spelers binnenlopen om indruk te maken. De benadering van Overmars bevalt de Limburger wel en doet hem besluiten voor Ajax te kiezen. Inmiddels is Schuurs 31 wedstrijden in Ajax 1 verder.

Denk jij dat Heracles na 10 minuten op voorsprong staat tegen Ajax? Zet dan in en krijg 14 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komop
Hij was al fan van Ajax vanaf kind zijnde. Mooi om te lezen dat direct cashen bij Liverpool geen optie was. Een echte Ajacied dus.
1 0
Schwalbino
Hij had gewoon al een voorkeur. Die jongen is met zo verschrikkelijk veel sport opgegroeid die heeft als kind alles gelezen over de beste clubs en is waarschijnlijk als kid fan van Ajax geworden. De afspraak met Ajax stond als laatste gepland en voor de familie kwam PSV het beste uit. Overmars gaf een voorzetje en Perr kopte hem erin.
1 0
Sateschnitzel9
Goede centrale verdediger met enorme potentie.
5 0
Huntelaar020
Goed besluit perr.
1 0
Hollister
Idd goed besluit en toch zie ik liever de methode van PSV... niets mis mee om een beetje indruk te maken... met grote namen.. van der Sar, Overmars en Ten Hag op zijn minst... en dan hebben wij ook nog wel wat andere toppers rondlopen dacht ik.
Niet iedereen kijkt daar door heen zoals Schuurs dat doet. Als club moet je altijd uitstralen en laten zien dat je heel graag iemand wil hebben en dat je daar alles voor doet. Dus wat mij betreft mag iets meer de lijn van PSV in deze gevolgd worden.
1 -8
Ozymandias
Een technisch moet niet één methode hebben maar voor zo'n gesprek eerst zijn huiswerk doen om een methode te bedenken die bij de persoonlijkheid van de speler past. Overmars lijkt daar erg goed in te zijn (bij Tadić en Antony gebruikte hij andere methodes en maakte hij juist wel gebruik van trainers en spelers).
0 0
4xEC1
Een heel verhaal maar blijkbaar heeft Overmars meer indruk gemaakt en bleef gewoon Marc Overmars, geen formele gedoe. Dus wat wil je hier nou mee zeggen? Je kan het ook zien als een teken van zwakte van Brands dat hij "grote namen" nodig heeft om zo'n jongen te overtuigen.
0 0
Amp
Zegt genoeg dat al die gasten binnen moeten lopen en nauwelijks indruk hebben gemaakt. Als ze bij ajax komen weten die gasten direct met wie ze te maken krijgen, zonder die poespas. Overmars zal vast in de vingers hebben om per individu te checken waar die speler zich het prettigst bijvoelt. Laat die psv lijn maar lekker varen
2 0
Robbie en de Kock
Ik neem aan dat Hofland en Hesp van Fortuna waren.
0 0
Elayais
Ik gok juist dat Overmars heel erg goed doorheeft wat voor iemand hij tegenover zich heeft. Dat het bij een Schuurs niet nodig is en wellicht zelfs beter is omdat het z'n enorme nuchtere jongen is die naar inhoud kijkt.

Er zijn ook regelmatig verhalen geweest dat spelers wel allerlei oud spelers ontmoette als ze langs kwamen. Het gaat er om dat je dit bij de juiste personen wel of niet doet, en volgens mij is Overmars hier heel erg goed in.
2 0
vdhaas
Ja, en hij noemt de moeder van de speler geen 'wijffie' wat ook scheelt.
0 0
Sampaoli
Ajax heeft dat niet nodig.
4 0
RuffRhythim
Precies.
Een beetje een toneelstukje opvoeren met twee pseudovedetten en vbommel om je over de streep te trekken, slecht straattheater wat Ajax niet nodig heeft.

Ajax gebruikt slechts zijn naam en faam en zijn voorgestelde condities, en daar komen ze een heel eind mee...
2 0
w86
Eens, tijdens het gesprek komen er nog 3 binnenlopen. Het tekent het simpele Eindhoven dat ze daarmee indruk willen maken. Schuurs heeft duidelijk voor het beste plan/verhaal gekozen.
2 0