Blind tevreden: 'Hadden het recht om te winnen'

ThijsZwagerman, 18-11-2020 om 23:20, 2485 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Daley Blind had tegen Polen de hele wedstrijd het gevoel dat Nederland de overwinning alsnog uit het vuur zou slepen. In de slotfase won Oranje door treffers van Memphis en Georginio Wijnaldum met 1-2 en dat verbaasde Blind na afloop niet. 

‘Ik had wel het gevoel dat de bal nog een keer goed zou vallen. Over de hele wedstrijd gezien hebben we ook wel het recht gehad om te winnen, als je kijkt naar welke mogelijkheden we hebben gehad’, stelt Blind na afloop tegenover de NOS.

De verdediger is het vervolgens niet eens met de veronderstelling dat Nederland veel kansen weggaf. ‘In de tweede helft gaven we bijna niets weg. In de eerste helft wel, met een counter en een schot op doel. Dat zijn twee kansen, maar over het algemeen hebben wij meer en grotere kansen gecreëerd.’

Check aan het hart

Nadat Blind in de slotfase van de wedstrijd werd gewisseld, werd direct zijn hartslagmeter gecheckt. Met de eerder geconstateerde hartproblemen bij Blind maakt men zich dan vaak zorgen, maar volgens de hoofdpersoon is dat nergens voor nodig. ‘Er was niets aan de hand, maar ik speel wel met een hartslagmeter. Daarnaast checkt de dokter ook voor de zekerheid even hoe het ervoor staat en dan ben ik weer gerustgesteld. Dat is een standaardprocedure’, aldus de linksbenige Ajacied.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Leuke wedstrijd om te zien. Dat Nederlandse team was echter weer niet scherp genoeg voor de goal anders had de uitslag zeker hoger kunnen uitvallen. Op dergelijke momenten mist men toch een specifieke afmaker met het liefst nog het nodige combinatievermogen, geen Luuk de Jong dus die prima met de kop is maar verder alleen maar in de weg loopt en technisch gezien alles te kort komt. In de omschakeling is dit Ned. team buitengewoon kwetsbaar, en tegen een wat beter team dan dat Polen en Bosnie bijv. gaat dat gegarandeerd fout. Met zowel De Ligt als van Dijk staat men centraal in de verdediging veel beter en zijn Wijndal en Dumfries spelers die met hun aanvallende speelwijze weiliswaar een meerwaarde zijn, maar in de omschakeling dus vrij kwetsbaar. Maar daar valt met de terugkeer van beide genoemde CVers wel een mouw aan te passen, denk ik zo. Die houden de boel wel scherp en sturen de beide backs met name verbaal!
0 0
Afca85meer
Blijf het toch maar opvallend vinden dat hij sinds zijn hartfalen nooit meer op zijn oude niveau is gekomen.
0 0
waayop
Nou ja opvallen, je hartspier is wel je belangrijkste spier. Dus als je daar een 'blessure' aan hebt gehad, dat is wel een ding.
0 0
wladimir
Ik vond Blind best oké spelen. Oranje was behoorlijk kwetsbaar tegen Polen. Die Stefan de Vrij is in principe net zo'n houten Klaas als Schuurs. Dat biedt dus perspectief.
1 0
Ajax27
Ach komop man, verdedigend sta je gewoon met 3 man achterin. Ze hebben het er altijd over hoe goed ie positioneel wel niet staat. Man man.. wat stond ie bij de eerste goal verkeerd.

Blind voor Ajax is nog prima, maar bij het NL elftal zie ik gewoon geen meerwaarde. Daar hebben we genoeg mensen die kunnen opbouwen. Oeh wat verlang je dan terug naar een duo met de Ligt en van Dijk. Power, lengte, snelheid... een sterke muur die iig heel wat meer uitstraalt dan het kleine duo de Vrij / Blind.

Hateboer overigens ook weer een drama. Dumfries is echt niet de verlosser maar echt een paar klassen beter dan die houten klaas. En dan van Aanholt, inmiddels al aan z'n 8e seizoen als basisspeler in de Premier League bezig. Maar dat is toch ook gewoon een hele beperkte speler. Nee, geef mij maar Wijndal, in potentie in alles gewoon beter.
0 -1
EuforischeRealist
Hij stond ‘verkeerd’ omdat alle 3 de overige verdedigers weg waren van hun positie (Van Anholt liep linksbuiten, Hateboer schakelde niet om na de ingooi) of stapten in en lieten zich kinderlijk uitspelen (De Vrij).

Blind had meer druk richting de man met bal moeten geven maar al te veel kon hij niet zonder in het centrum alle ruimte weg te geven.
0 0
Ajax27
Als een speler vrij op de goal afrent kun je 1001 argumenten opnoemen... maar op je positie in het centrum dan blijven staan is altijd de verkeerde optie. Dat deed Blind.

We weten dat Blind niet de sterkste verdediger is. Aan de bal, dikke prima. Verdedigend gewoon zwak. En als je geen lange sterke verdedigers hebt om naast hem neer te zetten... dan kun je Blind gewoon het beste er niet in zetten, of je moet met 5 verdedigers spelen, zo simpel is het gewoon.
0 0
EuforischeRealist
Deze speler liep lange tijd zo goed als langs de zijlijn en had Klaassen op z'n hielen.
0 0
Mözil
Speelde een hele degelijke tweede helft. Ook weer lekker inschuiven zoals we m kennen
3 0
atalantanio
Degelijk? Echt? Ik vond die hele verdediging lachwekkend slecht. Ook nog eens tegen een matig land als Polen. Hateboer werd als een kind te kijk gezet en Blind lijkt wel een man van 50 zoals hij speelt.
0 -4
Mözil
Ik heb het ook over de tweede helft. Eerste helft was niet sterk, maar in de tweede helft heeft die volgens mij verdedigend weinig fout gedaan en aanvallend was het de Blind die je wil zien.
0 0
Kingoffdatoilet
Hateboer was echt heel slecht. Blind speelde echt geweldig daarintegen. Heeft gewoon een paar keer zijn teamgenoten vrij voor de keeper gezet en deed het verdedigend goed. De tegengoal is niet aan Blind toe te rekenen naar mijn mening. Ook niet aan Klaassen. Eerder aan de vrij en hateboer. Die waren allebei heel ergens anders dan waar ze moesten zijn. Blind en Klaassen deden er alles aan om hun fout op te lossen. Helaas worden ze hier ongefundeerd op afgerekend. Blind wordt sws ongefundeerd afgerekend in de media terwijl hij echt heel goed speelt en de aanvallers gewoon drie a vier keer per wedstrijd vrij voor de keeper zet. Als zij het nou één keer afmaken dan is het ineens geweldig.
2 0