Ajax betaalt ruim miljoen euro van NOW-steun terug

ThijsZwagerman, 18-11-2020 om 19:10, 4326 views, UWF, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax betaalt ruim 1,3 miljoen euro aan NOW-steun terug, zo blijkt uit cijfers die het UWV heeft gepubliceerd. De Amsterdammers ontvingen dit bedrag eerder in de zogenaamde tweede periode van juli tot en met september, maar maakten op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders al bekend de tweede NOW-steun terug te betalen

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is een tijdelijke regel die bedrijven financieel compenseert en ervoor zorgt dat zij ondanks de grote omzetverliezen hun personeel kunnen blijven doorbetalen. Vanwege de grote bedragen die Ajax met de verkoop van Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sergiño Dest heeft ontvangen, heeft de Amsterdamse club echter besloten om de NOW-2 terug te betalen. Ajax deed eerder nog wel een beroep op NOW-1.

In totaal hebben de Eredivisie-clubs in de tweede NOW-periode zo’n twintig miljoen euro aan financiële compensatie ontvangen. PSV kreeg met ruim 2,5 miljoen euro het meeste geld. Verder kregen AZ en Vitesse met beide zo’n 1,7 miljoen euro aan steun ook forse compensaties. De meeste andere clubs ontvingen zo’n één miljoen euro, schrijft de NOS.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NotForSale
Dat walgelijke pi$vee doet wederom waar het goed in is: zoveel mogelijk overheidsgeld binnenharken.
2 0
Ajax114
Gelijk hebben ze. Overheid is pure maffia en verdient heel veel geld aan de voetballerij daarom heeft PSV volkomen gelijk. Slaat nergens op dat Ajax dat geld gaat terugbetalen. Ze hebben al zoveel schade geleden door maatregelen van de overheid.
3 -3
AFCAjax
het is een beetje dubbel omdat overheid niks produceert en enkel neemt van de productieven in de samenleving, de overheid ligt er geen seconde wakker van of je dat geld teruggeeft of niet.
tegelijkertijd betaal je er waarschijnlijk geen cent meer of minder belasting door en dat geld is slechts een miezerige druppel in de oceaan van biljoenen euros die ze uit het niks creeeren welke de waarde van jouw en mijn euros minder waard maken.
Ik zou iig nooit van mn leven geld richting de overheid (terug)sturen als het overheidspistool niet op me gericht staat.
1 0
MrPink
Ajax had het beter aan RKC kunnen geven, haha. RKC kreeg nog net geen 700k.
1 -1
mgtow
Terwijl ze dat niet eens verplicht zijn!
4 0
ProfessorX
PSV 2.7 miljoen pfff en ondertussen spelers halen ?
6 -2
Redrum
Ja dat is ongeveer het jaarsalaris van de wereldkampioen. Duidelijk dat ze zeer verantwoord bezig zijn daar in Eindhoven.
3 0
MrPink
Het gaat een keer fout. Als ze geen CL halen dit seizoen is dat de 1e klap.
1 0
Redrum
Dat is wel te hopen ja. Tijd dat die walgelijke club eens zijn verdiende loon krijgt. Aan Ajax om te zorgen dat zij in ieder geval niet rechtstreeks de CL ingaan.
2 0
mgtow
Vieze club. Zijn al vanaf de jaren 90 al bezig met financiële constructies om Ajax af te troeven c.q bij te houden. Nu weer NOW aanvragen voor alle werknemers itt ajax dat dat alleen deed voor het reguliere personeel en ook nog bakken met geld spenderen aan wanhopige transfers.
4 0
Redrum
Ja zo zijn ze altijd geweest en zo zullen ze ook ten onder gaan. Hopelijk snel.
1 0
iammike
Klasse
5 0