'Ajax ontloopt straf ondanks overtreden UEFA-coronaprotocol'

ThijsZwagerman, 18-11-2020 om 18:05, 7299 views, Bold |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens het Deense Bold lijkt Ajax te ontsnappen aan een straf van de UEFA. De Amsterdammers vreesden een sanctie, omdat zij enkele spelers met een lijnvlucht van de KLM later lieten invliegen voor het Champions League-duel met FC Midtjylland. Dit is tegen het coronaprotocol van de UEFA.

In het coronaprotocol van de Europese voetbalbond is namelijk opgenomen dat teams gezamenlijk naar uitwedstrijden moeten reizen. Door onduidelijkheid in de PCR-testen van Dusan Tadić, André Onana, Ryan Gravenberch en Zakaria Labyad vloog dit viertal echter een paar uur later dan de rest van de selectie naar Denemarken. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg arriveerden om dezelfde reden maar liefst een dag later in Denemarken. 

Ondanks dat Ajax met het later invliegen van meerdere spelers dus het coronaprotocol van de UEFA overtrad, hoeven de Amsterdammers niet langer te vrezen voor een straf. Bold meldt namelijk dat Thomas Giordano, een woordvoerder van de UEFA, heeft bevestigd dat afgevaardigden van de UEFA niets over de manier van reizen van Ajax hebben opgenomen in hun officiële rapport. Hierdoor kan Ajax door de tuchtcommissie van de UEFA niet langer vervolgd worden. Als er wel iets in het officiële rapport zou zijn opgenomen en Ajax zou zijn vervolgd, dan had de club maximaal een geldboete kunnen krijgen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Hangetak for ingeting...
0 0
Schwalbino
Mange takk for ingenting.
0 0
Schwalbino
Er was dus geen gebod of verbod. Dus ook geen straf.
1 0
Multi
Wat een grap is dit ook eigenlijk, nee clubs jullie mogen niet commercieel vliegen jullie moeten zelf een privé vliegtuig sturen. Nee want Corona is het enige grote probleem op het moment een beetje ecologisch denken moet daar maar voor onderdoen. Want wat kan het milieu ons schelen.
1 0
Schwalbino
Hadden ze de trein maar genomen?
0 0
WZAWZDB14
Nou we mogen de Uefa echt op blote knieën bedanken hoor...

Zijn die italianen overigens al gestraft voor die poging tot moord?
0 0
4xEC1
Opluchting dit. We zijn al genoeg genaaid door de UEFA, zo heel wrang zijn gestraft te worden na die foute k*t testen.
0 0