'Begreep van Ajax-spelers dat Schreuder heel goed functioneerde'

BartVeenstra, 18-11-2020 om 14:00, 8703 views, Helden Magazine |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ronald Koeman is erg blij met Alfred Schreuder als assistent-trainer bij FC Barcelona. Mede op basis van enkele positieve reacties van Ajax-internationals wist Koeman zeker dat Schreuder één van zijn assistenten moest worden.

'Met Alfred Schreuder had ik al contact, bovendien begreep ik van de Ajax-inter­nationals dat Schreuder onder Erik ten Hag heel goed had gefunctioneerd', aldus de voormalig bondscoach in een interview met HELDEN. 'Alfred en ik werkten af en toe al samen met René Felen die helpt met teamontwikkeling. Ik was van plan om een keer met René mee te gaan naar Hoffenheim, waar Alfred toen trainer was, maar vier dagen voordat we zouden gaan, kreeg ik die hartproblemen.'

Later kwamen Koeman en Schreuder elkaar alsnog tegen, zo vertelt Koeman. 'Het toeval wilde dat Alfred en ik elkaar deze zomer op Ibiza tegenkwamen en lekker over voetbal konden praten. Toen vertelde ik hem al dat als ik in de toekomst de kans zou krijgen om iets samen te doen in het buitenland, ik hem zou bellen. Toen Barcelona kwam, heb ik dat meteen gedaan.'

FC Barcelona mogelijk laatste klus

Bij FC Barcelona denkt Koeman bezig te zijn aan zijn laatste klus als trainer. 'Je weet niets zeker, maar ik zie me hierna niet verhuizen naar Italië of weer naar Engeland. Ik hoop hier drie à vier jaar te blijven en dan is het wel mooi geweest, dan ben ik zestig', aldus de trainer, die afgelopen zomer bij FC Barcelona een contract tekende voor twee jaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Tjah Koeman, hoop het ook voor je... maar je zit net in de transitiefase van Barcelona waar ze Messi op het punt staan te verliezen. Roerige tijden, daarna moet er aan een nieuw Barcelona gebouwd worden, wat met ups en downs zal gaan.

Ik vrees het ergste voor Koeman.
0 0
niquedegraaff
Ik denk dat Schreuder heel veel heeft betekent in het succes die we gehad hebben.
1 0
edalm
Denk dat Koeman de kerst niet eens haalt
0 0
Ozymandias
Als ik Koeman was zou ik toch goed oppassen voor dat grote mes waarmee Schreuder steeds achter zijn hoofdtrainers aan loopt.
2 0
Web
Zegt al genoeg dat hij kan werken met Koeman en Ten Hag
Twee trainers met een totaal andere visie
1 0
geDaante
Je noemde eerder mensen die kritisch op Ten Hag zijn ondankbare honden.

Kan ik van jou dan ook wel zeggen, maar dan vanwege het wegzetten van Schreuder.

Die lijkt toch echt meer verantwoordelijk voor het voetbal en presteren in dat successeizoen dan Ten Hag, die er sindsdien de vreemdste opstellingen en keuzes op nahoudt, die ook totaal niet stroken met het voetbal en de waarden die in het successeizoen van kracht waren.
0 -9
Ozymandias
Het was ook maar een grapje. Ik denk dat Schreuder wel weet dat als Koeman wordt ontslagen hij zelf tien minuten later een appje dat hij de spullen uit zijn kluisje bij de voordeur kan komen ophalen.

Schreuder heeft achter de rug van twee hoofdtrainers dingen naar de media gelekt om zichzelf goed te laten lijken. Mensen die meermaals aantonen dat ze geen loyaliteit hebben verliezen mijn respect. Dus nee, ik heb geen respect voor Schreuder.
3 0
4xEC1
Als je goed hebt gelezen schreef Ozymandias dat de mensen die geen RESPECT hebben voor Ten Hag ondankbare honden zijn. Goed lezen.
0 0
Web
De man met de Wims Jonk obsessie
Hoe is het mogelijk dat Scheuder kan functioneren bij Ten Hag en Koeman?
Twee trainers met een totaal andere visie
Dat zegt voor mij dus genoeg
Schreuder draait met alle winden mee
Maar dat zul je wel weer niet willen zien, het is maar hoe het jou uitkomt
2 0
Hans Kraay Jr.
Denk dat Koeman eerder bang is voor een ander messi.
1 0
AFCA-B93
Kanttekening is wel dat dit bij kleine namen in de voetbalwereld gebeurde he. Ik denk dat je bij iemand met de statuur van Koeman (vooral als speler vergaard imo) toch even wat minder snel achter z'n rug om begint te lullen.
0 0
Ozymandias
Het was ook maar een grapje. Ik denk dat Schreuder wel weet dat als Koeman wordt ontslagen hij zelf tien minuten later een appje krijgt van één of andere stagaire dat hij de spullen uit zijn kluisje bij de voordeur kan komen ophalen.
2 0