Kritiek raakt Schuurs niet: 'Perr blijft er koeltjes onder'

BartVeenstra, 18-11-2020 om 12:30, 3661 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Als speler van Ajax merkt Perr Schuurs maar al te vaak dat zijn prestaties onder een vergrootglas liggen. De verdediger kreeg onlangs complimenten van Michael Owen, terwijl hij ook gelinkt werd aan Liverpool. Aan de andere kant is er ook veel kritiek op zijn prestaties in de Champions League.

Schuurs heeft in dat geval - zo schrijft Voetbal International - het vermogen om een paar dagen later weer fris aan de aftrap te verschijnen. De kritiek raakt hem dus niet. 'Perr blijft er vooralsnog koeltjes onder. Daar zijn we heel trots op', zegt zijn moeder Monique in Voetbal International. 'Er komt veel op zo’n jongen af. Natuurlijk heeft Perr ook weleens een mindere dag. Daar praat hij dan ook met ons over. Maar weet je wanneer hij echt van slag was? Toen Daley Blind naar de kant ging met zijn hartproblemen. Dat raakt hem veel harder.’

Vader Lambert geeft aan dat Schuurs met beide benen op de grond blijft, ook nu hij basisspeler is bij Ajax. 'Perr weet hoe goed hij het heeft als voetballer. Hij kent ook de handbalwereld. Wij trainen zeven keer in de week, maar zijn amateurs. Die spelers hebben gewoon een fulltime baan. Ik had jarenlang een textieldrukkerij en werk nu in de bouw. Ik heb Perr een paar keer meegenomen en uitgelegd dat jongens van zijn leeftijd twaalf euro per uur verdienen. Dan begin je om zeven uur ’s ochtends. Juist die mensen sparen voor een seizoenkaart bij Fortuna of Ajax. Dat beseft hij heel goed.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax1969
De mening van een vader....
Perr oogt alsof hij helemaal niet koel onder de kritiek blijft.
Iets dat niet erg is en ook geen zwak punt hoeft te zijn. Zolang iemand uiteindelijk maar leert van terechte kritiek.
En ik heb net als niquedegraaf hieronder, me wel eens afgevraagd hoe Schuurs het zou doen naast een Davinson Sánchez.
0 -3
Ajax27
Zou jij als vader zijnde je zoon afvallen in een interview en zeggen dat ie bezwijkt onder de druk, het erg moeilijk heeft, niet met de hoge verwachtingen om kan gaan en zeggen dat ie het verschrikkelijk vindt dat ie continu wordt vergeleken met de Ligt?

Precies... dan spreek je het doodvonnis uit over je zoon en verslechtert de situatie alleen maar. Voor de pers blijf je dus neutraal. En tegenover Schuurs blijf je praten dat ie zich niet moet willen meten met de Ligt. Zo'n wereldtalent kom je 1 keer per 10-20 jaar tegen.

Het is wat anders als je kritiek krijgt op het werk/school, en daarvan moet leren. Een fout die je hebt gemaakt bij een klus en daarvan leert. Dat is heel wat anders dan dat de media, fans op social media en kanalen zoals deze hun gal spuien over jou. Hij is 20 jaar, bijna 21, nog een puppie die net komt kijken. Nieuwe jeugd die zich moeilijk kan afsluiten van het complete internet. Dus natuurlijk leest hij een heleboel wat er over hem geschreven wordt.

Niemand van ons hier kan zich voorstellen wat dat mentaal met je doet.

En wat je zegt klopt, wellicht zou een speler als Schuurs 100 x beter renderen naast een type Sanchez. Maar goed, dat is niet het geval. Hij moet de Ligt vervangen, die het super deed naast Blind in het succesjaar 2018/2019. Blind heeft op dit moment nog een beetje een beschermende status. Die gaat er niet uit.

Hoe hard het ook is... deze jongen heeft tot de winter de tijd. Laat ie dan met name Europees geen vooruitgang zien, dan denk ik dat Ajax serieus zal overwegen om in de winter de portemonnee te trekken voor een sterke CV, zodat we na de winter iig nog in de EL kunnen gaan shinen.
0 0
niquedegraaff
Schuurs heeft een Davinson Sánchez naast zich nodig.
0 -2
De Stift
Ik vraag me af hoe Schuurs het zou doen naast een pure verdediger als Botman.
0 -2
Ajax1969
Hij heeft in het seizoen 18-19 samen met Botman in Jong Ajax gespeeld en dat was niet altijd een succes, maar goed daarom speelden ze ook in Jong Ajax.
0 -2
Web
Dit jaar begon hij geweldig, was erg scherp in de duels
Er stond echt iemand
Maar de laatste maand zie je dat het wat minder is, ik zie wel verbeter punten voor hem
Hij staat vaak bij duels vast, en dat zijn ze al even weg voor dat hij reageert
Let maar eens op, hij staat heel erg op de platte voeten te verdedigen, en dat moet niet, op de bol van je voeten, ben je veel wendbaarder
Ik weet wel dat daar vroeger heel veel aandacht aan werd gegeven, en dat is train baar
Ook de Wiel Coerver methode word je echt beter van, functionele bewegingen, individuele specifieke techniek training, wendingen, richting veranderingen , kort draaien, dit alles perfectioneren. Elke training komt het terug, individuele trainer op Schuurs zijn tekort komingen verbeteren. Constant bezig wezen om je te verbeteren
Daarom ben ik erg voorstander van individuele trainingen, voor elke linie zijn er weer andere oefeningen
Vanenburg zal daar mee bezig wezen? Maar wat jammer dat een Bergkamp dit niet meer doet, die zou dit toe moeten passen specifiek op spitsen
Veel een tegen een je tegenstander opzoeken, blijven passeren tot je het onder knie hebt
Wat doen je bij rugdekking, hoe bied je je aan in de voet, in de diepte enz

Cruijf was daar ook lyrisch van, die was een heel groot voorstander van deze methode
Wiel Coerver gaf trainingen bij Ajax, waar alle trainers bij aanwezig moesten zijn
Frans Thijssen was een speler die het perfect beheerste, kreeg je niet van de bal
Samen met Arnold Muhren op het middenveld bij Ipswich Town, wat een genot om als liefhebben naar te kijken
0 -2
nuff-said
Fouten maken kan heel goed in je eerste seizoen als basisspeler tenzij je gekocht wordt als basisspeler meteen. Ik zie groei, ook al is ie minder geworden. Daarmee bedoel ik dat in de voorbereiding hij heel sterk was en zag je echt dat ie vertrouwen in zijn spel had gekregen. Hij is een man geworden en dat vond ik belangrijkste. Nou heeft hij de bouw dat je wilt dat een verdediger heeft en hij heeft een goeie motoriek. Ik weet nog die van der hoorn, oh wat had hij een motoriek van een tractor zeg . Dus Perr moet gwn groeien nog in zijn rol als basis speler en dat gaat met vallen en opstaan. Maar wanneer hij van al die fouten geleerd heeft dan gaat er wen goeie zijn, want hij heeft een goede koppie op em. Hij was notabene aanvoerder van fortuna toen was ie niet? Zulke jongens komen wel boven drijven
1 -1
Marcao
Ik ben hartstikke blij met Schuurs. Toegegeven, in de CL heeft hij fouten gemaakt, maar dat hoort nu eenmaal bij de groeicurve. Hij kan nog veel beter. Lekker lang bij Ajax blijven!
8 -1
Joseph
Vind die fouten ook allemaal wat overdreven hoor, natuurlijk moet het beter, maar de kritiek staat niet in verhouding tot zijn prestatie.
Er zijn meer verdedigers die het lastig hebben tegen Liverpool en een Matthijs de Ligt (die Schuurs volgens sommigen 1 op 1 moet vervangen in de foutloze variant) zag er tegen Atalanta ook niet best uit.
Ik ben ook erg tevreden met deze jongen!
5 -2
Web
Het moet beter, nooit te snel tevreden zijn
Hard werken aan dingen waar je (nog ) te kort in komt
Specifiek op bezig zijn met individuele trainingen
2 0