KNVB luidt noodklok: 'Half december perspectief nodig'

BartVeenstra, 18-11-2020 om 10:05, 3093 views, KNVB |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De KNVB luidt de noodklok, zo meldt de bond op haar website. De voetbalbond laat weten dat er uiterlijk half december perspectief nodig is voor het huidige seizoen, zowel voor de competities in het amateurvoetbal als voor de betaaldvoetbalorganisaties en het stadionbezoek.

De KNVB heeft al besloten de amateurclubs uit de TOTO KNVB Beker te halen. Zodoende gaat het toernooi verder met alleen profclubs. 'Maar ook bij die clubs rijzen de problemen', zegt KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde. 'We gingen ervan uit dat we een half seizoen zonder publiek moesten spelen en die deadline nadert zonder perspectief op zelfs maar het mogen onderzoeken van oplossingen. Zonder stadionbezoeken valt bij die clubs zo’n zestig procent van de omzet weg, dat is gewoon niet lang vol te houden.'

De directie van de KNVB en andere vertegenwoordigers gaan volgende week het gesprek aan met minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Daarbij worden ook de problemen en deadlines van het voetbal opnieuw besproken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oeroeboeroe
Ik heb het al eens eerder geschreven, de voetbalindustrie moeten mondiaal hun verdienmodel aanpassen. Dat betekent concreet die idiote salarissen en transfersommen naar beneden. Bijkomend voordeel hiervan is, dat "kleinere" clubs dan neer mogelijkheden krijgen. Het kon elk jaar omhoog omdat de supporters zo maf zijn om dit allemaal te betalen (hetzij direct, hetzij indirect). Dat stopt nu en ze willen op dezelfde voet doorgaan. Hoe dom ben je dan?
2 -1
Mokumnorth
Salary cap?
0 0
Babayaka
Gewoon minimum loon dat gaat straks met 4euro per uur omhoog verdienen ze zon 14euro per uur voor een potje trainen en 2 wedstrijden per week. Tegelijk een opleiding volgen, kunnen ze na hun 30ste in de zorg werken of ergens anders.

Van de zotte dat je als je gevoetbalt heb met je 30ste met pensioen kan.

Een bouwvakker moet 40jaar of langer werken en ziet nog die hoeveelheid geld niet.
Voetbal populair ? Zal best, maar zonder bouw geen woning voor je, waar liggen de prioriteiten. Voetbal wereld blijft verder ook maar janken terwijl ze gewoon hun potjes spelen, reizen van hot naar her.
0 -1
Ajax34
Als je nog twijfelt om te vacineren:
https://wakkeremensen.blogspot.com/2020/11/bill-gates-en-de-wereld-elite-laten-hun.html#more
2 -8
RRL
Ja daar gaan we weer, niet te geloven. Verdiep je een beetje in de materie en kom niet met van die onzin
2 0
Radikaal
LOL. Harry Potter is er niets bij.

Iets minder blowen en niet alles geloven wat je leest.
Er valt niet te argumenteren tegen fictie.

Staat er niet ook nog ergens in dat de enige die de wereld kan redden Donald Trump is?
3 -2
Edski
Mijn god zeg, wat een achterlijke onzin-site. Dit soort complotmalloten zou je bijna een fikse coronabesmetting gunnen...
4 -3
ram
Volgens mij ben je nieuw op deze site, maar dit soort 'standpunten' en bronnen zijn hier heel normaal hoor, haha.
2 -4
BokkieBokstra
Alsjeblieft zeg!
2 -2
roodwit007
eerst je laten inspuiten met rommel die binnen enkele maande is gemaakt waar voor normaal 10 jaar voor staat .
Je wordt VERPLICHT dit te laten doen anders geen toegang tot het stadion dit liet tussen neus en lippen de jong die niet verder was gekomen dan voor een klas te staan van voortgezet onderwijs ,en nu minister is van gezondheid zaken ect .
Ik vindt dit veel te ver gaan , ieder mag besluiten of weigeren maar ze zetten je wel onder druk , en als je geprikt bent dan moet je nog aan de regels houden volgens de hr Rutte afstand en maximaal 3 personen hoe wil deze scharletan die wekelijks 500 asiel zoekers opsluit in een opvangcentrum ?? die tot de nek vol zitten en geen ruimte meer overhebben telt daar die 1.5 mtr niet ? vragen vragen en nog eens vragen
5 -7
Babayaka
Zit maar 1 ding op , niet meet naar horeca en evenementen en niet zon vaccin in je strot laten duwen.
0 0
ram
Mijn God... wat een treurige rant is dit.

Je baseert je totaal niet op de werkelijke situatie maar komt met een alternatieve waarheid (Donald, ben jij dat?) waarbij je vaart op je eigen angsten. En dan afsluiten met iets wat vrijwel niets met het onderwerp te maken heeft en nergens op slaat. Knap hoor.
2 -4
Weswess
Het "middel" is erger dan de kwaal helaas.
Hoop dat de voetballerij het in zijn geheel kan overleven, maar heb er een hard hoofd in.
1 -1
Kingoffdatoilet
We kunnen prima met een half stadion of een kwart stadion vol voetballen. Als de bios kan en andere dingen kunnen kan een kwart stadion zeker. Desnoods doe je dertig mensen per vak. Afstand houden moet makkelijk lukken.
2 0
kampioenenjood
Voetbal is altijd een favoriet om de maatschappij te laten zien dat de politici durven in te grijpen. De Johan Cruijff Arena met een capaciteit van zo'n 55,000 mensen zou toch wel een paar duizend toeschouwers kunnen toelaten op een verantwoorde manier? Het zou niet alleen de financiële schade voor de clubs beperken, maar ook wat maatschappelijke spanning/frustratie weghalen en dat is toch ook niet onbelangrijk in deze tijd.
0 0
ram
Het is de vraag of clubs iets hebben aan een paar duizend man. Het kan duurder zijn om "het licht aan te doen". Daarbij heb je dan ook weer te maken met de reisbewegingen van een paar duizend mensen. Dat is duidelijk meer dan bij een bioscoop.

Ik zeg niet dat er geen oplossing/plan moet komen hoor. Maar zo makkelijk als jij het schets, is het niet.
1 -3
kampioenenjood
Ik snap dat het ingewikkelder ligt dan een aantal zinnen die ik hier kwijt kan, maar of het financieel haalbaar is kunnen de clubs beter zelf bepalen. Ik heb persoonlijk niet het idee dat er in oplossingen gedacht wordt en het bij de beleidsmakers erg makkelijk besloten wordt.
0 0
Babangida83
Iedereen misschien verplicht met auto of fiets laten komen...Maar ja, hoe handhaaf je dat...
0 0
kampioenenjood
Dat lijkt me lastig, maar je zou ongetwijfeld iets qua huisadres kunnen doen zodat er alleen mensen die binnen een bepaalde afstand wonen kaartjes mogen kopen, om te voorkomen dat er mensen het hele land doorreizen. Het is allemaal niet echt ideaal, maar een leeg stadion lijkt me altijd nog erger.
1 0
ram
Ja, lijkt me ook nogal lastig.
0 0
Ruudje74
Als we over een jaar mogelijk de balans opmaken, dan ben ik benieuwd wat de werkelijke schade is van de maatregelen. Qua suïcides, geruïneerde levens, psychisch ontspoorde mensen, mensen die op of onder de armoedegrens leven, onnodige overledenen door andere aandoeningen door nalatige zorg, jarenlange crisis en verhoogde belastingen om te zorgen dat de staatskas weer aangevuld wordt...
Vreselijk, die schade is zo immens!!!!
En dit allemaal omdat we solidair willen zijn aan de ouderen en kwetsbaren...en we hen niet apart durven te zetten
Nu is de Corona een soort dooretterende wond welke andere klachten veroorzaakt.
3 -3
Lazell
"En dit allemaal omdat we solidair willen zijn aan de ouderen en kwetsbaren...en we hen niet apart durven te zetten"

Hoe zie je dat voor je? Ze in een afgesloten hok en via een klepje eten geven? Aan miljoenen mensen?
3 -1
Newbee34
Blijf het bijzonder vinden. Als je kijkt hoe druk het is in pretparken en daar totaal geen toezicht op is. Een stadion moet dan toch wel grotendeels gevuld kunnen worden?
Ik snap dat het probleem ook in het stukje verkeer van en naar een stadion zit. Maar ook hier kunnen ze wel wat op verzinnen? Treinen zitten nu ook overvol.
0 -1
Schwalbino
Pretparken zijn dicht. Ze gaan wel weer open deze week.
1 0