Jong Oranje beëindigt kwalificatiereeks met nederlaag

ThijsZwagerman, 18-11-2020 om 22:25, 11110 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jong Oranje heeft het laatste EK-kwalificatieduel met 2-1 verloren van Jong Portugal. Fabio Vieira nam beide treffers voor zijn rekening. Bij Jong Oranje hadden Ajacieden Kjell Scherpen en Perr Schuurs een basisplaats.

Die eerstgenoemde kon al na een minuut spelen voor het eerst de bal uit zijn doel vissen. Na een merkwaardige ingooi van Deyovaisio Zeefuik en het halfslachtig verwerken van de rare bal door Justin Hoogma, wist Portugal via Vieira direct te profiteren. De jonge Portugees wist de bal in het lege doel te schuiven. 

Kort voor de rust kwam Jong Oranje weer op gelijke hoogte. Uit een goede voorzet van Zeefuik tikte PSV-er Cody Gakpo van dichtbij de 1-1 binnen. Lang konden de Nederlandse talenten vervolgens niet van deze voorsprong genieten, want kort na de rust schot Vieira met een van richting veranderd afstandsschot alweer voor de Portugese voorsprong. Enkele minuten later voorkwam Schuurs een nog grotere achterstand door de bal van de lijn te halen. 

Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor Jong Oranje voor het eerst deze kwalificatiereeks niet wist te winnen. Desondanks eindigen de talenten van trainer Erwin van de Looi als groepswinnaar. Op doelsaldo weet Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Portugal namelijk onder zich te houden. 

Opstelling Jong Portugal:

Tavares; Correia, Queirós, Jota, Luís; Leite, Costa, Vitinha; Vieira, Fernandes, Mota.

Opstelling Jong Oranje:

Scherpen; Zeefuik, Schuurs, Hoogma, Bakker; Reis, Matusiwa, Dilrosun; Kluivert, Boadu, Gakpo.

Wissels Jong Oranje:

Zirkzee, Teze, Sierhuis, Paes, Nunnely, Knoester, Floranus, Ekkelenkamp, Doekhi.

Doelpunten:

1-0 Fabio Vieira (2') 
1-1 Cody Gakpo (42')
2-1 Fabio Vieira (53')

Bijzonderheden:

- Drie dagen geleden won Jong Oranje in Almere met 5-0 van Jong Wit-Rusland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
Als het maar met 1 doelpunt verschil is. Of met 2 doelpunten verschil als nederland zelf 2x scoort.
0 0
jutter
Ik denk dat Jong Oranje vanavond gaat verliezen van Jong Portugal. Dat land is in vrijwel elke leeftijdscategorie al jarenlang het 'zwarte beest' van het Nederlandse voetbal, zowel wat clubs als nat. teams betreft. En er hoogst zelden een winstpartij te melden valt, al was daar nog niet zo erg lang geleden die 3-2 thuis van JO en de 1-0 van Ajax thuis tegen Benfica in de CL. Maar ook dat waren hele moeizame potjes, en in de uitbeurten, zoals vanavond dus, valt er doorgaans ook heel weinig te halen, op een paar remises na. Wellicht krijgt dit keer de wedstrijd een wat ander verloop dan doorgaans het geval is, omdat beide ploegen al voor de eindfase van de EL geplaatst zijn.
0 0
trodat4030
Heb ik het vooral over de jeugd overigens, niet per se over seniorenteams. Dat senioren winnen wel eens winnen van de onze, zegt geen flikker over deze lichtingen van Portugal of Nederland natuurlijk.
0 0
trodat4030
Qua clubs kan ik alleen over Ajax praten, maar heb in de laatste 8 jaar louter overwinningen gezien op Portugese clubs, als ik het me goed herinner. Ook op de topopleiding van Benfica. Zowel in de Youth League als op de Future Cup.
0 0
willycicci
Jong Oranje is toch met een sterke reeks bezig die ze vorig jaar al hebben ingezet. De selecties zijn aan beide kanten een klein beetje gemuteerd maar verwacht toch alweer een overwinning voor Oranje. Een heel stabiel team met hele ervaren spelers die toch al een tijdje samen spelen
3 0