[Update] Negen teams krijgen vrijstelling voor achtste finales

NickOoms, 18-11-2020 om 09:25, 9959 views, KNVB |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De TOTO KNVB Beker zal dit seizoen uitgespeeld worden zonder amateurclubs, zo vertelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Dinsdagavond vond er een persconferentie plaats van het kabinet en daaruit kwamen geen duidelijke versoepelingen naar voren omtrent het amateurvoetbal. Dit betekent dat die clubs de komende tijd geen competitief voetbal zullen spelen en om die reden worden zij uit het nationale bekertoernooi verwijderd. Het betekent eveneens een gemis van tienduizend euro per club.

Begin december zou aanvankelijk de eerste speelronde van de TOTO KNVB Beker plaatsvinden. Juist in die ronde komen er veel amateurclubs in actie en dat komt veel te vroeg. Wat er met het programma gaat gebeuren, is nog niet bekend. Eric Gudde geeft woensdag meer uitleg.

Update - 09.15 uur (18 november 2020) - Negen teams krijgen vrijstelling voor achtste finales

Zaterdagavond zijn er 23 teams aanwezig bij de loting van de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi, waaronder Ajax. Van alle clubs zullen negen teams een vrijstelling krijgen, zo meldt de Nederlandse voetbalbond op haar Twitterkanaal. Dit betekent dat veertien clubs één wedstrijd spelen in de tweede ronde van het bekertoernooi en negen ploegen rechtstreeks een ticket hebben voor de achtste finales zonder in actie te komen. De KNVB kiest voor deze opzet zodat zij in de achtste finales weer over een even aantal teams (16) beschikken. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Mijn 1e wens is om de bekerfinale niett standaard in de Kuip te sprelen. Dit leidt namelijk tot een enorm voordeel voor Fnoord. Toen de finale nog op 'neutraal' terrein gespeeld werd, won Fnoord 2x de beker (in 95 jaar). Vanaf 1989 is de Kuip de vaste finale plek en won Fnoord de beker maar liefst 9 x.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik vind het vrij zinloos om ons voorrang te geven omdat we in de CL spelen. In de beker kan Ajax bijna tegen iedereen met de reserves plus wat uit jong spelen. Ik geef hierbij een voorbeeldopstelling die je zou kunnen gebruiken in de beker.

Scherpen
Klaiber-Timber-Martinez-Rensch
Taylor-Labyad-Llansana
Unuvar-Huntelaar-Promes

Dan heb je nog spelers over als Alvarez, Stekelenburg, Ekkelenkamp, Kotarski, Brobbey, Jensen, Giovanni, Hansen, de Waal, Bande. Ik vergeet er vast nog wel wat. Met deze spelers kun je gewoon van alle kkd clubs winnen en ben je bij de meeste eredivisie clubs ook gewoon de favoriet. We moeten ons niet zo druk maken om die ene wedstrijd extra voor de beker.
1 0
JariJari
Wat? Je gaat toch niet loten voor de bye met dit drukke schema? Europees voetbal clubs voorrang geven natuurlijk.

Gudde bewijst weer eens een dwaas te zijn.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik hoop dat Ajax een kkd club loot. Lekker een veredeld jong Ajax sturen
0 0
voorkennis
Nou dat is zowiezo FEY, en daarna alleen maar thuiswedstrijden uiteraard
4 0
Naoro
Huh? Zonder amateurclubs toch?
10 0
iammike
Was wel zO netjes als de teams in europa die vrijstelling zouden krijgen met dit belachelijke programma.
3 0
JariJari
Dit. Gudde is zo incompetent
2 0
Dennis129
Het verbaast me dat ze niet gewoon als goedmakertje voor het schrappen van de finale van vorig seizoen Feyenoord en Utrecht alvast vrije doorgang geven naar de volgende ronde.
3 -1
AJAXAFC1
Leuk hoor dat vrijloten maar hoezo doen ze Ajax az Feyenoord en PSV dan niet standaard vrijloten? Lijkt me wel zo fair toch? of gaan we straks ineens PSV AJAX en FEYE AZ loten terwijl MVV Fortuna & PEC gewoon doorgaan?
Wat een eerste klas amateurisme weer zeg... had dan gewoon gezegd gooien het hele schema om alle ere en keuken divisie teams erbij en gewoon tegen elkaar loten zonder die bullshit regels om vrij te loten...
2 0
Lazell
Dat is toch juist de charme van het bekertoernooi? Dat clubs als PEC, MVV en Feyenoord een kans maken op een prijs. Als je hem wil winnen, zul je vroeg of laat tegen een topclub komen.
1 -1
Marcw1972
Je kunt nu al uittekenen dat feyenoord een vrijstelling krijgt.
5 0
Ferd
Prima toch. Dat zou standaard moeten zijn voor alle clubs die Europees spelen.
1 0
AJAXAFC1
DIe komt meteen als 1ste uit de koker
0 0
Bensco
Wat een kut opzet, dit verlaagd de waarde van de KNVB des te meer. Schrap gewoon het hele toernooi in plaats van deze wassen neus. Er is geen team (behalve Feyenoord) die dit nog serieus gaat nemen.
4 0
kampioenenjood
De andere clubs zullen er wel niet mee instemmen, maar eigenlijk zouden alle clubs die nog Europees actief zijn de vrijstelling moeten krijgen. Je zou ook nog een constructie kunnen verzinnen voor clubs die veel spelers hebben moeten afstaan voor interlandvoetbal, maar misschien wordt dat dan weer te ingewikkeld.
0 0
NotForSale
Laten we hopen dat we vrijloten.
0 0
ajax1981
Toch echt zonde voor die amateurclubs.
Zijn toch altijd mooie prestaties voor zo'n club wat het hele dorp op de been brengt als ze stunten en verder komen in de beker. Zonder dat aspect kan je de beker beter schrappen.
1 0
Beachboy
Het volledig schrappen of de Europees spelende clubs later laten instromen zal commercieel gezien wel niet haalbaar geweest zijn (sponsorverplichtingen e.d.). Maar vooral het feit dat de in Europa actieve clubs niet automatisch die vrijstelling krijgen is erg jammer. Ik vrees voor een enorme blessuregolf in de komende weken en maanden. Alleen rust helpt en dat hebben de teams en spelers die veel meer dan 1x per week spelen nodig. Het zijn namelijk de topclubs die onevenredig getroffen worden, door de Europese kalender, het feit dat ze waarschijnlijk in de beker verder komen en dat ze vaak internationals leveren. Show must go on, maar tegen welke prijs?
0 0
Hollister
Hoor wat jezelf zegt,.. door sponsorverplichtingen ed... kijk, die kant is het al opgegaan.. sponsoren en tv giganten bepalen tegenwoordig welke club wanneer wel en of niet speelt, welke club wel of niet vrijgeloot wordt, enz.. dus zover zijn we met elkaar al afgegleden... en dat voor wat schamele miljoenen die totaal niet in verhouding staan met de rest van Europa... NOOIT, maar dan NOOIT meer een contract voor 12 jaar!!! afsluiten. Was ene hele domme beslissing destijds
0 0
Beachboy
Is idd volstrekt belachelijk, maar wel de huidige situatie. Of we het nu willen of niet.
0 0
ghouleseddik
We spelen in de weken voorafgaand aan die bekerronde al drie midweekse duels in de Champions League, dus is het erg dat ik hoop dat we vrijstelling loten?
0 0
Redrum
Nee dat is niet erg, zou ons wel goed uitkomen.
2 0
mgtow
Zonder amateurs? Dus de knvb geeft de organisatie uit handen?
5 0
ajaxminimax
Zeg ik iets doms, als ik zeg om het bekertoernooi gewoon lekker te schrappen dit jaar? Scheelt weer wat potjes in een overvol programma. Maar dat zal wel weer absoluut niet mogelijk zijn volgens onze geweldige bond in Zeist...
5 -2
Duif63
Dat zou niet mijn idee zijn. Ik vind bekerwedstrijden veel aantrekkelijker dan interlandvoetbal. Inclusief vanavond zijn er dit seizoen al 8 interlands gespeeld. In 2 maanden tijd. Belachelijk, zeker als je weet dat onze competitie ook 8 wedstrijden onderweg is.
1 -1
JariJari
Allebei niets. Beide schrappen
0 0
Kingoffdatoilet
Ik zou alleen de oefenwedstrijden en de nations league schrappen. Dat is allemaal niet nodig. Dat scheelt al genoeg wedstrijden voor de betere spelers.
0 0
JariJari
Nation league is nog steeds boeiender dan de KNVB beker.

Amsterdam tournament van vroeger (oefentoernooi) is leuker dan allemaal.
0 0
MrPink
Niks doms. Maar Gudde denkt aan zijn club. Anders weer geen kans op een prijs.
4 0
MrPink
Schrap dit bekertoenooi lekker.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Hoe belangrijk vinden jullie de KNVB beker? Voor mij zijn de eredivisie wedstrijden en Europese wedstrijden veel belangrijker. Heb wel heel erg genoten toen we de beker wonnen in de kuip van willem 2.
1 0
iammike
Wat verschrikkelijk voor Feyenoord..
5 0