Van der Gaag over 'terugval' Ünüvar en Hansen: 'Ze komen terug'

JesseTH, 17-11-2020 om 19:15, 12648 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mitchell van der Gaag heeft het volste vertrouwen in Naci Ünüvar en Sontje Hansen. Vorig seizoen debuteerden de jongelingen als toptalenten in Ajax 1, maar zij verdwenen in het huidige seizoen enigszins uit beeld. De oefenmeester van Jong Ajax ziet hoe de talenten met veel nieuwe zaken te maken krijgen, maar benadrukt dat zij op de weg terug zijn.

'Je kunt het een terugslag noemen', aldus Van der Gaag in gesprek met Ajax TV. 'Het is allemaal heel erg snel gegaan, dan krijg je altijd een terugval. Je hebt het corona-tijdperk en er komen nog blessures bij. Het zijn dingen waar die spelers mee moeten dealen. In het begin is het hartstikke mooi en af en toe zit je in een iets mindere fase. Ze komen terug, zijn op de weg terug en laten dat zien.'

Ook voor Jong Ajax als team begon het seizoen matig. De eerste drie wedstrijden werden verloren, maar dat bracht Van der Gaag niet van zijn stuk. 'Af en toe moet je door het resultaat heen kijken, hoe moeilijk dat ook is. Na de eerste drie wedstrijden hebben we dat gedaan. Het veldspel was prima, maar je moet het koppelen. Als je niet weet wat er gaande is, kijk je alleen naar het resultaat. Dan zeg je: Jong Ajax bakt er niet veel van. Wij moeten kijken naar het grotere geheel.'

'Als je naar het eerste wilt, worden er andere dingen gevraagd', zo weet de kale trainer dan ook. 'Je hebt het over Champions League-niveau. Het woord betrouwbaar wordt vaak genoemd bij het eerste elftal. Bij ons kun je en mag je nog fouten maken. In het eerste wordt het gelijk afgestraft op het hoogste niveau.'


'Je ziet nu een andere Jurriën'

Verder spreekt Van der Gaag hoopvol over de toekomst van Hassane Bandé, die nog altijd op opgetraind wordt. Een andere speler die indruk maakt, is Jurriën Timber. De ervaring die hij tot op heden opdeed, ziet zijn trainer terug. 'Je ziet nu een andere Jurriën. De ervaring van bijna een jaar Keuken Kampioen Divisie plus de ervaring van het spelen bij 1, dat is superbelangrijk. Hij neemt de andere jonge jongens mee in leiderschap en kwaliteit. Het is wel een groot verschil.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Een talent is nooit 100% betrouwbaar als hij aan Ajax 1 afgeleverd wordt. Ervaren rotten die op het hoogste niveau spelen zijn niet eens 100% betrouwbaar.

Maar met name talent moet net zoals ze in Jong Ajax naar een hoger niveau groeien, in Ajax 1 net zo naar dat niveau groeien, en daar horen fouten bij. Dat is onderdeel van het leerproces en dat kweekt juist ervaring.

Er wordt in mijn ogen nu bij Ajax weer teveel de nadruk gelegd op die 'betrouwbaarheid', waardoor slechte spelers als Alvarez eeuwig de voorkeur kregen boven eigen, beter talent.
En alsof Alvarez betrouwbaar is...

Ünuvar moet gewoon op 10 spelen. Heeft het enorme snelle en korte wegdraaien, is heel goed in de kleine ruimte, heeft een steekpass, kan als creatieve spil fungeren. Op de buitenposities, met buitenspelers die naar binnen dienen te komen (half spaces), heb je het liefst types die een mix zijn tussen een buitenspeler en aanvallende middenvelder. Berghuis vind ik daar een goed voorbeeld van, die kan op beide posities uit de voeten. Lang vond ik daar een goed voorbeeld van. Met ook zijn snelheid en makkelijke passeren op snelheid. Antony ook een goed voorbeeld, alhoewel niet iets minder een aanvallende middenvelder door zijn neiging veelal acties te maken en spelers voorbij te gaan, maar ook een uitstekende buitenspeler.

Dus talenten ook niet op de verkeerde plek zetten. Hansen is een spits, geen buitenspeler, en Ünuvar is een 10.
3 -1
Babangida83
Een raadsel waarom die Unuvar niet speelt. Je kunt mij niet wijs maken dat hij niet meer dan 20 minuten aankan. Dat kan mn oma nog.
0 0
Lazell
Eens. Het is absurd dat in ons opleidingselftal niet de grootste talenten spelen. Voor Hansen in de spits is momenteel ook geen plek, of je moet Traore verhuren en Brobbey doorschuiven.
0 0
Schip
Ik maak me het meest zorgen om Unuvar. Diens mindere vorm vind ik al veel langer duren. Hansen had al een lastige aanloop, maar komt wel weer bovendrijven.
1 0
Lazell
Snap niet wie heeft bedacht dat hij op de vleugel moet. Unuvar moet helemaal geen meters maken. Hij verzuipt daar, zet hem gewoon op zijn sterkste plek.
1 -1
AFCAMM
Bedankt voor het vermelden dat vd Gaag kaal is. Dat maakt de uitspraken natuurlijk net wat anders.
18 0
Schip
Droog en terecht :)
0 0
EricAjax1
Echt een nutteloze toevoeging.
5 0
Web
De verwachtingen zijn zo hoog, vooral bij Unuvar
Voetballen verleer je niet, maar des te hoger je komt word de weerstand hoger
Daar moet je door een, en dat gaat met pieken en dalen
Nu zal blijken of ze die laatste stap kunnen maken?
Vergeet nooit meer Sjoerd de Ruiter, het was echt de nieuwe Cruijff ( wat was hij goed )
Die is onder de druk van moeten presteren gestopt, kon het niet aan
1 0
Lagasj
Dat je in het eerste, op Championship niveau, meteen wordt afgestraft kan je het beste zien aan Schuurs.
Die kan het ook nog niet aan en toch speelt hij in het eerste, rara hoe kan dat.
Trainers gelul dus, ze hebben gewoon niets beters dan Schuurs.
Want ze hebben niets geleerd: "Een zak geld kan namelijk niet scoren"
0 -9
Hollister
Wat zijn er toch veel stumperds hier... gasten die zelf geen ene reet gepresteerd hebben in het leven anders even de les lezen.. haha
2 -1
insectenverdelg
Mss moet je ff naar de pak schaal podcast met van Geelen luisteren. Met je zak geld kan niet scoren....
2 0
ambtenaar
Bij de Ligt pakte het wel goed uit ......
0 0