KNVB: 'Clubs zelf verantwoordelijk voor vaccinneren'

BartVeenstra, 17-11-2020 om 12:45, 1770 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De KNVB neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor het vaccineren van haar leden tegen het coronavirus, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bondsarts Edwin Goedhart laat via de persvoorlichting van de bond weten dat de clubs zelf verantwoordelijk zijn voor het vaccineren van hun spelers.

De kans dat er binnenkort een vaccin op de markt is, wordt steeds groter. Al meerdere bedrijven lieten weten dat hun vaccin erg betrouwbaar is en zodoende laait de discussie over het vaccineren op. Voor nu zullen de clubs er dus zelf voor moeten zorgen dat hun spelers gevaccineerd worden.

De KNVB is wel van plan om initiatief te nemen rondom jeugdtoernooien. Als jeugdselecties van Nederland meedoen aan eindtoernooien, neemt de bond de verantwoordelijkheid voor het vaccineren van de jeugdinternationals op zich.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Weswess
Ben benieuwd of en hoeveel voetballers zijn die geen vaccinatie willen (wat hun goed recht is) en wat daar de gevolgen voor zullen zijn.
1 0
Clubliefde34
Er zijn er aardig wat spelers die het niet willen en die uberhaupt al corona overdreven en onzin vinden. Ik ken meer mensen dan men zou denken ;) maar zodra er word gezegd zonder vaccin mag je niet meer voetballen en hun hobby en geld dreigt ontnomen te worden zullen toch 99% van de betaalde voetballers hem gewoon nemen.
0 0
Spectre
Ik ben reuze benieuwd wat de regering gaat doen als de helft van NL niet gaat vaccineren. Wie van jullie is er van plan om niet te vaccineren? Ik ga het zelf ook niet doen, niet omdat ik een complotdenker ben maar omdat de middelen die straks ook op de markt komen veel te kort getest zijn
1 0
AFCAjax
ik zeg niet dat ik geen complotdenker ben, maar moet je complotdenker zijn om die troep niet in je lijf te willen?
0 0
Ajax34
Complotdenkers zijn de mensen die de regering en de media blind vertrouwen
0 0
off
Hoe lang vind je dat het testen moet duren voordat heet wel betrouwbaar is?
0 0
AFCAjax
normaal gesproken gaat daar volgens mij meer dan 5 jaar overheen.
0 0
Habalaski
Ik zal ook niet vooraan staan om dat vaccin te nemen, maar het argument dat het normaal vijf jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen vind ik nogal zwak. Normaal is niet de hele wereld aan het zoeken, en dus duurt de allereerste fase al zomaar een jaar langer. Daarnaast duurt het normaal zo maar weer een jaar voordat het na de testen is goed gekeurd door de commissies omdat alle drie de fases pas bekeken worden als ze alle drie zijn afgerond. Momenteel worden fase 1 en 2 al bekeken zodat mocht alles goed zijn, er straks minder tijd nodig is. En normaal gesproken zal het daadwerkelijk maken van het vaccin pas beginnen als alles rond is, terwijl ze nu al bezig zijn, wat ook zomaar weer een jaar bespaard. Al met al vind ik het niet zo gek dat het nu in anderhalf jaar zou kunnen aangezien er met tijd en geld gegokt wordt. Niet met testen, er wordt alleen al goedgekeurd voor het geval dat de rest ook goed is.
0 0