Rondom: Eerbetoon F-Side aan overleden Tonny Bruins Slot

BadembaBarrie, 22-11-2020 om 11:40, 31865 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen (voor app-gebruikers hier de link voor optimaal beeld en geluid).

Eerbetoon F-Side aan overleden Tonny Bruins Slot

Wanneer de fans weer wedstrijden bij mogen wonen in het stadion, blijft nog altijd de vraag. Dat weerhield de F-Side er echter niet van om het respect te betuigen aan de recent overleden Tonny Bruins Slot. Voor de tribune hangt een spandoek met daarop een levensechte tekening van de voormalig assistent, analist en topscout van Ajax, vergezeld door de woorden 'Tonny Bruins Slot Rust Zacht'. 

Maker standbeeld Cruijff gevolgd voor docu

Omrop Fryslân heeft een documentaire gemaakt over beeldhouwer Hans Jouta. Hij maakte het standbeeld van Johan Cruijff, dat in augustus van dit jaar werd onthuld bij de Johan Cruijff ArenA. Tijdens het maakproces van het beeld is Jouta gevolgd voor deze documentaire. De Friese beeldhouwer vertelt onder andere over de druk die hij voelde. 'Ik had de mooiste klus die je kunt krijgen, maar of ik nu kan zeggen dat ik er enorm van heb genoten? Dat denk ik niet. Nee, te spannend en te veel druk.' De hele documentaire is hier te zien.

Kudus toont nieuwe coupe

Wie vrijdagavond Ajax TV heeft gezien, merkte het wellicht al op: Mohammed Kudus heeft een nieuw kapsel. 'Mijn herstelkapsel', verklaart de van een knieblessure herstellende Ghanees met een lach. 'Ik wil er wat anders uitzien.'

ArenA Stadiontour weer geopend

Na een periode van sluiting is de ArenA Stadiontour in de Johan Cruijff ArenA weer geopend, zo valt te lezen op het Twitter-kanaal van het stadion. Bezoekers kunnen weer een rondleiding door het onderkomen van Ajax krijgen, zij het met de coronaregels in acht genomen.

Jarige Tadić verrast met Servische lekkernijen

De vrijdagtraining van Ajax stond niet alleen in het teken van de voorbereiding op Heracles Almelo-thuis. Aanvaller Dusan Tadić werd vrijdag 32 jaar en dat bleef niet onopgemerkt op De Toekomst. David The Host, het gezicht van Ajax TV, verraste de aanvoerder met enkele Servische lekkernijen. Tadić is blij met de verrassing en spreekt tevens over de zangkunsten van Klaas-Jan Huntelaar.

Directieleden Ajax blij met komst van Spitse

Directieleden Menno Geelen en Edwin van der Sar hebben op Twitter uitgesproken blij te zijn met de komst van Sherida Spitse. De recordinternational tekent voor anderhalf jaar bij de Ajax Vrouwen. Ook Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen, is verheugd met de komst van Spitse.

Gravenberch 'vereerd' door oproep voor Oranje

Ryan Gravenberch kijkt met een bijzonder gevoel terug op zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. De Ajacieden kwam nog niet tot speelminuten, maar alleen zijn aanwezigheid ervaarde hij al als een mijlpaal. 'Het was een eer om opgeroepen te worden voor Oranje. Het was een geweldige ervaring om te leren van iedereen om me heen en ik kijk uit naar de volgende keer!', zo schrijft Gravenberch op zijn Twitteraccount.

DJ Vertonghen in spelersbus België

Jan Vertonghen is woensdagavond de DJ geweest in de spelersbus van het Belgische nationale elftal, zo is te zien op de website van het Algemeen Dagblad. De Belgen wonnen met 4-2 van Denemarken en plaatsten zich door die overwinning voor de Final Four van de Nations League. Reden genoeg voor de oud-Ajacied om een feestje te bouwen in de spelersbus.

Ziyech treft ook namens Marokko doel

Nadat Ajax jaren mocht genieten van de kwaliteiten van Hakim Ziyech, zet hij die lijn bij Chelsea dit seizoen ogenschijnlijk moeiteloos voort. Tijdens de huidige interlandperiode mocht hij daardoor ook weer opdraven bij het nationale team van Marokko en ook daar maakt hij direct weer indruk. In een wedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup zette de linkspoot zijn land op een 0-1 voorsprong en die stand bleef lang op het bord staan.

Van de Beek baalt na panna Gravenberch

Van je oud-teamgenoot moet je het hebben. Dat zal Donny van de Beek gedacht moeten hebben tijdens de training bij het Nederlands elftal. Ryan Gravenberch, die voor het eerst in de selectie van het Nederlands elftal zit, deelt tijdens de training een panna aan het adres van Van de Beek uit. De middenvelder van Manchester United is daar op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee...

Manschot fluit Ajax - Heracles

Jeroen Manschot fluit zondagmiddag om 12.15 uur de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo, zo maakt de KNVB bekend via haar officiële kanalen. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in november voor het laatst in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers wonnen toen met 4-1.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Mooie beelden. Jouta heeft weer fantastisch werk geleverd. Wat een topper.
1 -1
Hans Kraay Jr.
‘Kudus toont nieuwe coupe.’
1 -1
036AFCA97
Ik vind David the Host beter dan Fresia en AliExpress Ellie Lust. Gewoon spontane gast, tikkie arrogant misschien maar dat hoort erbij.
3 -5
BillSplate
Hahaha AliExpress. Lol
Fresia was drama. Zij was zo scripted. Kon niet normaal doorvragen en het gesprek gaande houden. Enige wat ze deed was lachen en dan naar de volgende vraag. Dat ze bij Fox terecht is gekomen, is ook apart.
0 -3
WZAWZDB14
Hahaha aliexpress Ellie Lust
Fresia vond ik ook wel een goeie hoor. Leuke spontane meid, maar David geeft de club een grotere internationale uitstraling
1 0
MickS
Ben ik nu de enige die die David maar een irritant popi jopi doenerige 'host' vind?
3 -4
mgtow
Grote kans dat je niet de doelgroep bent. Ben ik ook niet. Voor het internationale imago is hij perfect. Amerika is een groeimarkt, vlotte gozer, hij spreekt z'n talen etc.
1 0
ajaxxcied4life
Ik weet niet of jij de enige bent, maar ik vind dat hij goed en leuk met die jongens omgaat. Ook naar dat popijopi waar jij naar verwijst kan ik me totaal niet in vinden.
3 -3
MickS
naja, ik bedoel vooral dat hij doet alsof hij hun grootste en beste vriend is en helemaal one of the guys, en dat is hij niet. Dat irriteert me.
Maar zal wellicht een generatiedingetje zijn, wat mgtow al zegt.
Dat hij vooral ook voor de Amerikaanse markt voor Ajax van belang is, dat had ik wel al bedacht. Maar goed, ik vind het niet wat :D
0 0
afcas
Dat heet marketing.
0 0
Noxin
Idem. Maar het zal misschien een generatiedingetje zijn. Mis Fresia nog steeds, btw.
1 0
MickS
och jij zei het van dat generatiedingentje :).
Ik denk dat dat het inderdaad is.
0 0
Terranova
Fresia was fantastisch, maar David is een stuk beter dan budget-Ellie Lust
3 -1
AFCAMM
Ach, wat lief. Koekjes voor z’n verjaardag.
0 0
Dazoo
Het zit Donny allemaal even niet mee
0 0
Thaschja
Van beek ,had mooi bij ajax moeten blijven . klaassen is hem al voorbij, gravenberg ookzo.
1 -1
Schip
Vraag me toch zo af hoe Wouters of Rijkaard hierop gereageerd zouden hebben. Of toch niet.
0 0
Dubbelvla
ze lachen als een groep kippetjes.
1 0
GrandMasterFlex
Hahahaha ja klopt
0 0
mgtow
Dat is toch die cartoonist die van z'n bed werd gelicht?
0 0