Botman: 'Wist niet dat Derksen dat over mij heeft gezegd'

BartVeenstra, 31-10-2020 om 11:10, 11653 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sven Botman heeft geen spijt van zijn vertrek bij Ajax. Eerder deze week gaf voetbalanalist Johan Derksen aan dat de Amsterdamse club Botman beter had kunnen houden in plaats van Perr Schuurs.

'Ik wist niet dat Johan Derksen dat over mij heeft gezegd. Dat is aardig van hem, maar je weet nooit hoe het was gelopen als ik bij Ajax was gebleven. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hier uitstekend op mijn plek zit in Frankrijk. Ik heb dus absoluut geen spijt van mijn vertrek bij Ajax', zegt Botman tegenover Voetbalzone.

Bij Lille OSC komt Botman goed tot zijn recht, zo zegt hij zelf. In Frankrijk ligt de focus op het uitschakelen van de spits, terwijl in Nederland de nadruk vaak wordt gelegd op de opbouwende kwaliteiten van een verdediger. 'Het is gewoon een ander type voetbal dat hier wordt gespeeld en daardoor kan ik beter uitblinken. Het is heus niet zo dat ik niet kan voetballen, maar ik moet het wel meer hebben van het pure verdedigen in plaats van het opbouwen, waar een Daley Blind bijvoorbeeld wel weer heel goed in is.'

Met Blind en ook Lisandro Martínez was er bij Ajax veel concurrentie, zo geeft Botman aan. 'Dus waren mijn kansen op speeltijd niet heel gunstig. Natuurlijk heb je overal concurrentie, maar Lille maakte me duidelijk dat ik daar veel sneller stappen kon maken en ik voelde ook aan dat ik in Frankrijk goed tot mijn recht zou komen met mijn fysieke spel.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainer
Vorig seizoen zaten ze nog te lachen dat Ajax de hoofdprijs kreeg voor een middelmatige verdediger omdat hij de naam Ajax op zijn CV had. Nu is het de nieuwe Jaap Stam lijkt het wel. Die gasten niet serieus nemen om wat ze roepen. Gewoon kijken als amusement programma
2 -2
Ar
Puur verdedigend is Botman natuurlijk wel echt meer een mandekker dan Schuurs. Perr is ondanks zijn lengte en fysiek in oorsprong meer een libero, een opkomende verdediger zoals Blind, en geen pure mandekkende verdediger zoals Botman of De Vrij. Heel gek waren er hier voorstander van de laatste als vervanger van Veltman, hoewel De Vrij ook voor geen meter kan voetballen. Ik sla Botman zelfs hoger aan als het aankomt op wat we hier voetballende en opbouwende vragen van een verdediger. Maar met Blind en Martinez voor hem was de kans op speeltijd gewoon gering, dus logische keuze deze stap naar een basisplaats in Frankrijk. Die gaat op deze weg echt nog wel verder komen, en wij gaan hem pas missen mochten we het op een dag zonder Blind en Martinez moeten doen. Maar ik sta niet gek op te kijken als Botman over een jaartje of twee bij Oranje zit.
1 0
PierreHeno
Botman heeft nooit in Ajax 1 gespeeld...doet het nu prima in Lique 1 en die is heus niet slechter dan de kleredivisie. Degenen die dus roepen dat hij geen speler voor Ajax 1 is terwijl hij al vanaf 2012 bij Ajax speelt kletsen dus uit hun nek want Schuurs schuttert er toch ook op los in Ajax 1? En hij moet juist veel wedstrijden spelen in Ajax 1 van diezelfde Botman criticasters. Botman heeft niet echt in Ajax 1 gespeeld dus je weet niet hoe hij dat gedaan zou hebben. We zien hem nog wel eens terug in Oranje vermoed ik want zijn verdedigen ( tegen oa oersterke Afrikaanse spelers in de Lique 1) zal er alleen maar beter op worden.
3 -3
trodat4030
Zivkovic heeft wel in Ajax 1 gespeeld. Deed het goed bij Groningen (op de brommer), waar hij dezelfde tegenstanders trof als bij Ajax, maar bij Ajax kwam hij totaal niet uit de verf (want geen aanspeelpunt en voetbalt niet mee en compenseerde dat niet met 2-5 doelpunten per wedstrijd). Sommige speelstijlen vragen domweg om andere type spelers en Botman is daar een ultiem voorbeeld van. Dat hij bij Ajax nooit in het 1e heeft gespeeld, betekent niet dat hij dus niet beoordeeld kan worden, want hij speelde bij Heerenveen tegen dezelfde tegenstanders. Zivko laat perfect zien dat dat geen moer zegt. Verder is de kritiek bij de jeugdvolgers al jaren hetzelfde, verdedigend prima, voetballend zwaar ondermaats. Hij haalt het nota bene zelf aan in interviews, maar jij weet het natuurlijk veel beter dan iedereen die hem wel heeft zien spelen de laatste jaren.. Jij bent immers supporter sinds weet ik veel, de 1e wereldoorlog? Wat was t nou?

Je hele post druipt van de aannames zonder enige feitenkennis. Bij Ajax is het spel met de bal aan de voet ontzettend belangrijk voor een centrale verdediger, je hebt in 30 vd 34 wedstrijden het meeste balbezit (en in die andere 4 misschien ook wel) en van alle spelers hebben de CV doorgaans het meest de bal van alle spelers op het veld en dáár begint bij Ajax nagenoeg elke aanval. Maar dit wist jij natuurlijk ook allang, jij bent immers supporter sinds het jaar kruik en dus alwetend.....
2 -2
PierreHeno
De aanname dat Botman niet kan slagen bij Ajax 1 terwijl hij er nooit in gespeeld is dan ineens voor jou wèl een feit? terwijl Schuurs rustig wedstrijd na wedstrijd mag blijven schutteren 'want daar wordt hij zoveel beter van' ? en dan haal je er Zivkovic maar bij om je hele verhaal over Botman mee te onderbouwen? Wat een armoe.
1 -1
Sterretje73
Persoonlijk denk ik dat de combi Botman/Blind heel wat stabieler zou zijn dan Schuurs/Blind. Maar goed...Schuurs kan nog genoeg leren. Wie weet hoe hij er met een paar maanden voor staat.
1 0
Gonzo
Er loopt in Europa een verdediging rond van:
Dest - De Ligt - Botman - Bakker
Niet slecht hoor
2 0
Sampaoli
Mooi om te zien. Allen sinds klein in de opleiding van ons aller Ajax. Zo zie je ook direct dat dit by far de meest interessante toestroom van spelers is.

Niet de buitenlandse jeugd, niet de aankopen voor Ajax 1 uit buiten of binnenland, maar de jeugdopleiding. Liefst zo vroeg mogelijk in ons shirt.
0 0
Hollister
Overmars heeft gewoon topwerk geleverd door hem voor 9 miljoen te verkopen... komt zwaar tekort en bovendien blijkt maar weer dat die Derksen totaal niet weet wat er in de voetballerij om gaat... als hij Botman vergelijkt met Schuurs... Botman is daarnaast een heel stuk langzamer en die zal dan regelmatig door de mand vallen... Schuurs vlieguren laten maken en we hebben een prima CV
3 -2
PierreHeno
Ja precies!! ..want van al dat schutteren wordt Schuurs minstens zo goed als De Ligt...wat jij Holli?! Ouwe kakkerlak ha ha
2 -2
trodat4030
Je leert veel meer van je fouten dan van wat je goed doet, absoluut. De Ligt maakte ook zijn foutjes, alleen had die jongen 'toevallig' een voormalig topverdediger als mentor (Barry Hulshoff) waarmee hij zijn fouten analyseerde en hij heeft domweg het vermogen zelden een fout meer dan eens te maken. Dat heeft niet iedereen. Veltman kon het bijvoorbeeld niet. Of Schuurs dat kan, moet de toekomst uitwijzen.

Schuurs heeft absoluut een grote voorsprong om een betere CV voor Ajax te worden dan Botman, Schuurs moet medogelozer worden, dat leer je makkelijker aan dan voetballen, hetgeen Botman nog zou moeten leren om bij Ajax te slagen.

Verder is De Ligt geenszins de norm, daarom legt Juve er ook 86 miljoen voor op tafel. De Ligt is de uitzondering die de regel bevestigt.
1 0
PierreHeno
De echte uitdrukking luidt overigens "de uitzondering toetst de regel" maar is ooit verkeerd vertaald (zou natuurlijk belachelijk zijn dat de uitzondering de regel bevestigt). Ik zie Schuurs het niet zo 123 redden Europees. Nu niet en ook over een paar jaar niet. Botman zie ik nog wel verder komen. Schuurs is meer een type Vder Hoorn: net niet goed genoeg voor de top.
0 -1
johnantoni
Vind Botman ook een prima verdediger. Had bij Ajax wel meegekund.
2 -4
ajaxxcied4life
Enfin, Botman is natuurlijk een linkspoot en Schuurs een rechtspoot, maar voor onderbouwingen en feitelijkheden moet je natuurlijk niet zijn bij omgebouwde cineasten, zoals zij zichzelf tegenwoordig noemen meen ik.
1 -1
trodat4030
Tja, wij verloren met 3-0 in Eindhoven omdat men per se een links- en een rechtspoot in het centrum moest hebben. Stonden Frenkie en Blind daar ipv Blind (de CV die misschien wel de beste rechter heeft van alle linkspoten in NL) en Wober. Met Wober had je misschien niet elk kopduel van Luuk gewonnen, maar nu legde je hem geen strobreed in de weg. Met de massa van Wober (ik schat een kilo of 90 plus) kan je het Luuk in de lucht een heel stuk moeilijker maken, al is het maar door tegen hem aan te hangen in de lucht. Nu kon Luuk met het hoofd perfect zijn medespelers bereiken omdat er niemand uberhaupt een duel met hem aanging, want hij kan daadwerkelijk passen met zn hoofd.

Linkspoot-rechtspoot heeft absoluut zn voordelen, maar weegt lang niet altijd op tegen bepaalde nadelen. Dat was in mijn ogen absoluut een tactische blunder.
1 0
PierreHeno
...dat was inderdaad een tactische blunder . Maar Ten Hag analyseerde achteraf dat de spelers zijn opdrachten niet goed hadden uitgevoerd. Tja...
0 -2
ajaxxcied4life
Een wedstrijd die je helemaal analyseert om aan te tonen dat twee linkspoten in het centrum bij noodgevallen gewenst kan zijn. Ik zal je iets verklappen. Ik ben het met jou eens. Maar zeg nu zelf, hoe vaak zal zo een uitzonderlijke situatie als destijds zich in de praktijk voordoen? Hoeveel teams spelen met twee linkspoten in het centrum? Ik laat me graag verrassen.
0 0
Bramble1988
Flauwekul, Botman heeft de 1e seizoenshelft prima gespeeld bij Heerenveen maar de 2e helft meermaals betrapt op fouten. Niet tegen de Zapata’s van deze wereld, nee in de Eredivisie.

Tel daarbij op dat linkscentraal Blind en Martinez beschikbaar zijn, voor rechtscentraal Schuurs(die imo terecht boven Botman geplaatst wordt), Timber en ook Alvarez + het feit dat Lille bijna 10milj wil neerleggen en je begrijpt volledig waarom Botman niet meer bij Ajax speelt.
6 0
Duif63
Wij hadden Botman inderdaad heel goed kunnen gebruiken. Een echte verdediger was namelijk zeer welkom geweest. Botman is ook een uitstekende kopper. Ook dat missen we sinds de Ligt weg is. Zowel verdedigend als aanvallend.
2 -5
Godenzoon24
Martinez ook. Maar die speelt nooit!
1 0
Tinus
Dat schuurs een keer mis zat met het hoofd tegen atalanta betekent niet dat hij niet kan koppen. Misschien is hij zelfs wel een betere kopper dan Botman. Het is vermoeiend hoe Botman opeens op een voetstuk geplaatst wordt. Niemand had het over hem en nu opeens zou hij de verlosser zijn. Die Derksen zit gewoon te raaskallen.
3 -1
trodat4030
Nee, sorry. Ik heb werkelijk niets met Botman, maar hij is absoluut een betere kopper dan Schuurs. Voetballend ga je op LCV van een Bugatti Veyron (Blind) naar een Lada uit 1968 (Botman), maar in de lucht is Botman echt absoluut een stuk beter. Het punt is echter dat je net een kopgoal tegen hebt gekregen en dat men nu full focus is op het koppen, maar Botman komt niet veel verder dan obligate passjes naar de linksback of RCV en lange ballen achter de verdediging waar sprintwonders als Nunnely wel raad mee weten (die wij dus niet in de selectie hebben en wat ook niet past bij de manier van spelen).
1 0
Tinus
Met ‘misschien wel een betere kopper’ bedoel ik meer dat vrijwel iedereen dat opportunistische commentaar zomaar napraat, maar eigenlijk met eigen ogen nooit heeft gezien of het wel daadwerkelijk zo is.
Verder ben ik het helemaal met je eens.
0 -1
Ajax4proud
Botman komt wel vaak in het nieuws, terwijl Schuurs afgebrand wordt..
Schuurs kan alleen maar beter worden en leren van zijn fouten. Speelt voor het eerst op cl niveau. Die constante vergelijking met de Ligt. Kan ik die mensen uit de droom halen de Ligt is er niet meer en zo iemand uit de jeugd halen moet je ook weer veel geluk hebben. Kortom geef Schuurs de kans om beter te worden.
1 0
Godenzoon24
Schuurs komt er wel hoor!
1 0
Ajacied33
Juist omdat Derksen het zegt zou ik het allemaal niet zo serieus nemen
3 -5
Ajaxxxisdebeste
Die baseert zijn mening op gevoel ipv feiten, Ajax verdediger moet kunnen opbouwen naast het verdedigen. Schuurs viel keihard door de mand tegen Atalanta, maar De Ligt had het in begin ook erg lastig, fouten in Oranje en Ajax. Hij is lang niet zo talentvol, maar denk dat we niet meteen hem moeten afschrijven.
0 -1
WeerDinges
Inderdaad, die wist niet eens dat het een LCV was.
3 -1
DonAdam
Typisch geval van teletekst analyse.

Derksen heeft Botman nooit uitgebreid bekeken en geanalyseerd; die denkt simpel, zoals de standaard voetbalvolger, en denkt dat als Botman bij Lille in de basis staat, hij geweldig moet zijn. Hij is volgens mij vergeten hoe makkelijk Ajax het modale Lille sloopte vorig seizoen.

Botman komt voetballend te kort en daarom heeft Overmars hem laten gaan.
4 -1
ETM
Maar dit is uberhaubt het probeem met de mainstream zogenaamde analisten. Dit zijn bijna allemaal heren die clubs en spelers nauwelijks volgen. Klinkt gek en toch is het zo. Nu past echte analyse ook totaal niet bij aard van Veronica Inside maar die ongefundeerde meningen dringen wel door op alle voetbalfora..
Bij NOS zitten ook vooral heren die niets echt volgen. Gevoelsmatig is Perez een uitzondering.
VI met Pieter Zwart en Co is al een stuk beter maar dan vooral als het over buitenlandse competities en tactische bespiegelingen gaat

Ik kijk al heel lang naar Rijnmond Sport. Heb niets met de Rotterdamse clubs en heus ze zijn soms irritant met hun Feyenoord-sentimenten, maar ik ben een dusdanige voetbalfreak dat ik het gewoon fijn vind om discussies over voetbal te horen gevoerd door mensen die daadwerkelijk voetbal volgen..

Bestaat er zoiets waarin Ajax besproken wordt? En nee ik bedoel niet Kale en Kokkie ;)
0 0
trodat4030
Ik denk dan dat je bij de podcasts uitkomt. Pak schaal van VI (het blad, niet het tv programma) of Branie van AS/Parool.. Een tv programma over sec Ajax hebben we niet echt op t moment.
0 0
blessure
Dat zal best wel, maar nu kom je lengte en hardheid te kort.
1 -3
Hans Kraay Jr.
Sanchez - 1,87m
De Ligt - 1,89m
Blind - 1,80m
Schuurs - 1,93m
Veltman - 1,83m

Valt toch wel mee dat we lengte tekort komen:
Sanchez - de ligt gemiddeld 1,88m
Blind - de ligt gemiddeld 1,84m
Blind - Veltman gemiddeld 1,81m
Blind - Schuurs gemiddeld 1,86m

De gemiddelde lengte voor een man in NL ligt op 1,84, En is dan gemiddeld genomen ook gelijk de langste ter wereld. Dus denk dat je je om lengte geen zorgen hoeft te maken.
2 0
trodat4030
Leuk die internetlengtes, maar daar klopt doorgaans niet zoveel van. Soms hebben spelers van 25 nog steeds de lengte van hun 15e op internet.. Matthijs is daar een goed voorbeeld van. Ik stond tegenover Matthijs toen hij 17 was in de kantine van De Toekomst en moest met mn 1.86 (echte cm's) toch echt een stukje omhoog kijken, meer dan 3 cm. Dat vind ik persoonlijk een veel betere referentie dan internet.

Verder is lengte maar een relatief begrip, onze beste koppers zijn toch echt de dreumesen uit Argentinië, Martinez en Tagliafico.. Sprongkracht en timing zijn doorgaans een stuk belangrijker dan lengte.
0 0
Ozymandias
Ajax meet de lengte van hun spelers aan het begin van elk seizoen en op de site van Ajax stond dat hij 1,89 meter was en op foto's is Schuurs (1,91) op duidelijk wat langer dan De Ligt.
0 0
Rockpotje
Net als in '95 toen we de CL wonnen met drie slopers van 1,91 achterin.
1 0