Bandé terug op de velden: 'Mijn doel is het eerste team'

JesseTH, 30-10-2020 om 21:50, 5313 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hassane Bandé is blij dat hij vrijdagavond eindelijk weer op het veld stond. Namens Jong Ajax maakte hij minuten tegen Almere City (1-4 nederlaag) en dat deed hem goed. De aanvaller wil nu hard aan het werk gaan om zijn doel te bereiken: spelen in Ajax 1.

'Het was fijn, een plezier om terug op het veld te zijn en weer fit te zijn', zo spreekt Bandé voor de camera van FOX Sports. 'Ik probeer ervan te genieten. Het resultaat was voor mij niet heel belangrijk, want het was erg lang geleden dat ik had gespeeld. Het resultaat is niet erg goed, maar we zijn een jong team. We gaan eraan werken.'

De Burkinees speelde wegens blessureleed lange tijd niet en hij weet dan ook dat het niet makkelijk zal worden om zijn ritme terug te vinden. 'Het is lastig, maar ik wil terug naar mijn oude niveau. Ik wil mijn team helpen en doelpunten maken. Het kan snel gebeuren, maar het kan ook nog even duren. Ik ben fit, maar heb minuten nodig. Ik ga er hard voor werken.'

In de zomer van 2018 werd Bandé nog gehaald als versterking voor het eerste elftal. Vooral vanwege zijn blessures kwam hij daar echter nog niet aan toe en dus volgt er voor hem nu eerst speeltijd bij Jong Ajax. Maar of hij daar tevreden mee blijft? 'Het is lastig, ik kan niet zeggen dat ik er tevreden mee ben, maar ik ben blij dat ik weer kan voetballen. Mijn doel is het eerste team.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
haha iedere maand ofzo verschijnt z'n naam weer es boven een artikel en denk ik "oh ja die is er ook nog"
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ik werkelijk geen idee, want we hebben hem nooit echt zien voetballen. Zou voor hem en Ajax een bonus zijn dat hij alsnog zich weet te bewijzen al is het alleen al voor mooie transfersom.
0 0
Jariiii
Ik zou het deze jongen ontzettend gunnen. Wát een ongeloooflijk pech heeft hij gehad. Wat moeten de afgelopen seizoenen zwaar zijn geweest voor hem. Het zou wel razendknap zijn als hij zich alsnog in het eerste weet te knokken.
4 -2
AFCA-pride
Leuk dat deze jongen weer terug is en is te hopen dat hij fit blijft en weer op zijn niveau komt. Maar dat niveau is voor Ajax helaas wel te laag.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Eigenlijk is het gewoon zielig, het hele verhaal van deze jongen.

2,5 jaar geleden tijdens je allereerste oefenwedstrijd bij Ajax op vreselijke wijze geblesseerd raken, meer dan jaar bezig met revalideren. Vervolgens vertrekken naar het buitenland vanwege het gebrek aan perspectief op speeltijd, omdat er simpelweg betere spelers op jouw positie bij Ajax rondlopen. Maar daar (in Zwitserland) vervolgens ook niet bijster veel spelen: slechts één keer 90 minuten in Zwitserland in al die tijd. En uiteindelijk als een soort noodverband (omdat Lang vertrekt) door Ajax weer teruggehaald worden. Tel je alles bij elkaar op, dan heeft deze jongen al bijna drie jaar lang geen volle voetbalwedstrijd of profniveau meer gespeeld. 3 jaar lang... nota bene in de levensfase waarin je je als voetballer het meest kan ontwikkelen.

Realistisch gezien moet je als Ajax eigenlijk zeggen: het is over met Bandé. Drie jaar stilstaan in je ontwikkeling - hoe weinig Bandé daar zelf ook aan kan doen - is enorm schadelijk op zijn leeftijd en de kans dat zo'n speler ooit nog op niveau terugkomt, is heel erg klein. Te meer omdat het niveau van Ajax in de tussentijd enorm gegroeid is, daar waar hij juist stil is blijven staan. Als je zelfs in de Zwitserse competitie al zoveel op de bank gezet wordt, dan wil dat natuurlijk wel wat zeggen over zijn niveau.

Voor hem zelf hoop ik dat hij misschien nog een keer bij het 1e mag meedoen in een KNVB-bekerwedstrijd tegen een of andere laagvlieger uit de KKD of een amateurclub. En dat hij dan scoort ofzo. Ergens gun je het Bandé zo enorm, na alle ellende die hij meegemaakt heeft. Je gunt hem geen afscheid door de achterdeur.

Tot die tijd gewoon af en toe minuutjes laten maken bij Jong Ajax en misschien in één van de komende twee transferperioden proberen te slijten aan een club in een lagere competitie.
7 -1
TheRiviera
Als we heel eerlijk moet zijn zo het juist nu makkelijker moeten zijn voor Bandé om terug te keren. Het niveau van Ajax is namelijk sinds zijn komst niet gegroeid maar alleen gedaald. Hij was aangetrokken net voor dat gouden seizoen waarin we de halve finale haalde. Spelers zoals De Ligt, Frenkie, Schöne en Ziyech waren er nog. Het team werkte geweldig en het niveau lag veel hoger dan het in recente tijd is geweest. Dus we kunnen niet zeggen dat het lastiger voor Bandé zou worden omdat het niveau is gestegen want dat is gewoon niet van toepassing.
6 -1
Ozymandias
De concurrentie op zijn positie is alleen wel toegenomen. Ajax heeft nu niet alleen Tadić en Neres maar ook Promes en Antony die op linksbuiten kunnen spelen. Schöne, De Jong en De Ligt waren geen concurrenten voor Bandé.
0 -1
TheRiviera
Klopt maar Schöne, De Jong en De Ligt brachten het niveau wel dusdanig omhoog waardoor het lastiger had geweest voor Bandé om aan te haken op het niveau. En gezien de concurrentie valt het wel mee. Zowel Tadic als Promes zullen met regelmaat op het middenveld terecht komen waardoor Neres en Anthony de enigste echte concurrentie is waar Bandé mee rekening zou moeten houden.
0 0
Lagasj
Blij voor hem dat nu alle blessureleed achter de rug is.
We kunnen een fitte Bande wel gebruiken.
4 -3
ajaxfan83
Die belgische voetbal kenners zeiden allemaal dat bande toen heel goed was bij mechelen , maar toen hij destijds benaderd was door ajax in die winter, dat het bij hem in de tweede seizoenshelft voor geen ene meter meer liep. En op basis van al die uitspraken heb ik nooit dat gevoel gehad van ja dat is een goede versterking. En dan heeft tie ook nog flinke pech gehad met die zeer zware blessure van hem
2 0
ST
Ik vind het zielig voor hem
3 -2
Flipper33
Was vanavond best goed ! Brengt toch iets extra’s
5 -2
JOHANisGOD
Laten we hopen dat hij stappen kan maken.
2 -2
VoorOnzePloeg
Hoe oud was hij ookalweer?
0 0
Flipper33
22 geloof ik
0 0
JOHANisGOD
22 jaar.
0 0
Yeshyeshyall
Leuk voor hem dat hij weer speelt. Wat een leed na zo’n grote transfer.
7 0
MankeNelis
Wie weet..
4 -1
ambtenaar
Wat een bijzonder interview, allemaal antwoorden die je niet verwacht.
4 -1