Van der Gaag over afwezige Brobbey: 'Kunt zelf de conclusie trekken'

JesseTH, 30-10-2020 om 19:05, 12514 views, FOX Sports |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Mitchell van der Gaag ziet Brian Brobbey dit seizoen groeien bij Jong Ajax. De spits maakt indruk met zijn doelpunten en samenspel met zijn medespelers en lijkt zaterdag dan ook tot de wedstrijdselectie van Ajax 1 te behoren. Toch is er voor hem en andere talenten volgens Van der Gaag nog genoeg te winnen in de Keuken Kampioen Divisie.

'Uit het feit dat hij er vanavond (vrijdagavond tegen Almere City, red.) niet bij is, kun je zelf de conclusie trekken wat er met hem gaat gebeuren', zo begint de oefenmeester erover in gesprek met FOX Sports. 'Brian komt van ver. Qua fysiek vergeet je weleens dat hij een jonge jongen is. Hij heeft vorige week negentig minuten tegen Jong AZ en Jong FC Utrecht en bijna negentig minuten tegen MVV gespeeld. Dat was voor Brian heel belangrijk, omdat hij dat daarvoor bijna niet heeft volgehouden.'

'Wat dat betreft is de eerste divisie op dit moment nog heel erg belangrijk voor hem. Alleen hij wordt steeds sterker en beter en gaat meer scoren', zo vervolgt Van der Gaag, waarna hij ingaat op de situatie waarin Brobbey en andere talenten terecht kunnen komen. 'Er zijn jongens die tussen wal en schip gaan raken, dus meetrainen bij 1 en af en toe meegaan en dan bij Jong Ajax weer moeten spelen. We moeten niet vergeten dat ze nog erg jong zijn en ook nog stappen moeten maken.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Nu weer Brobbey in de basis? En daarna weer Traore of Labyad of Tadic. Hou toch op man. Laat gewoon Tadic of Traore of Brobbey een keer 5 wedstrijden staan. Dat geneuzel om elke wedstrijd weer wat anders te proberen brengt toch nooit iets.
1 0
AFCA-B93
Het bracht vorige week iemand met 5 goals
1 0
AFCA-B93
Zou Ten Hag Traoré rust geven en met Brobbey in de basis beginnen? Ik hoop het eigenlijk wel, dat moet tegen een Fortuna toch wel kunnen?
2 0
OpaVerteld
Die conclusie luidt:
Biedt Brian perspectief bij het 1ste of Brian gaat z'n contract niet verlengen.
Well played Brian!
3 0
bremovic
Zet hem gewoon basis morgen
1 0
Bruno04
Leuk dat die bij 1 zit maar zie hem liever gewoon vlieguren maken als hij bij 1 niet speelt
3 0
Frevo
Ik ook
0 0
kampioen2010
Bij de titel dacht ik eerder aan corona dan een plek bij 1.
6 0
aka
Ja ik ook
0 0
Jornnn
Ik ook.
0 0
Frevo
Ik ook.
0 0
mgtow
Ook ik.
0 0
WillyBrokamp
Ki koo
0 0
036AFCA97
Kliko
0 0
Ajax4life16
Kloki
0 0
mgtow
Nieuwe bijnaam voor Feyenoord.
0 0
Gooseman
Ik niet
0 0