Gravenberch: 'Goed voor mijn ontwikkeling om CL te spelen'

JesseTH, 30-10-2020 om 18:50, 4249 views, Ajax TV |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ryan Gravenberch is blij dat hij op achttienjarige leeftijd de kans krijgt om ervaring op te doen in de Champions League. De middenvelder is zelfkritisch en weet dat er nog voldoende beter kan bij hem, maar het spelen van wedstrijden op een hoog niveau kan hem daarbij helpen.

'Het vertrouwen van de trainer voelt fijn', zo spreekt Gravenberch tegenover Ajax TV. 'Ik probeer elke wedstrijd mijn best te doen en het beste uit mezelf te halen. Dingen kunnen altijd beter, maar ik kijk tevreden terug op de twee gespeelde wedstrijden (in de Champions League, red.). Ik maak ook fouten, maar het gaat steeds beter. Het is voor mijn ontwikkeling goed om op mijn achttiende in de Champions League te spelen.'

Toch houdt de jongeling een vervelend gevoel over aan de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo. 'Als je met 0-2 voor komt en je speelt uiteindelijk 2-2, dan is dat zuur. Je moet meer de controle houden en dat ging mis. We gingen met te veel mensen naar voren, waaronder ikzelf. Als je met 0-2 voorstaat, moet je gewoon twee middenvelders in het blok houden. Atalanta houdt van de counter en dat is ze twee keer gelukt.'

Na de Europese speelronde is het zaterdagavond weer tijd voor de Eredivisie. Fortuna Sittard komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en Gravenberch hoopt dezelfde spirit te zien als vorige week tegen VVV-Venlo. 'We moeten de knop omzetten en het moet hetzelfde zijn als tegen VVV. Fortuna staat achttiende en vorige week hebben we een mooie score neergezet. Dat moeten we nu ook laten zien en hopelijk gebeurt dat. Ik denk dat ze het sowieso anders aan gaan pakken dan VVV. Wij gaan met dezelfde instelling beginnen aan de wedstrijd.'

Persoonlijke doelen

Het teamdoel - de winst en daarmee drie punten pakken - staat voorop bij Gravenberch, maar als vanzelfsprekend heeft hij ook zijn persoonlijke doelen. 'Ik heb dit seizoen nog niet gescoord. Ik wil mijn doelen behalen en daar hoort scoren ook bij. Tegen Fortuna wil ik ook doelpunten maken.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Een voorsprong verdedigen met Gravenberch is een risico.

Het is geen schande om Blind of Martinez op zijn plek te zetten om ‘het blok’ te vormen.
0 0
AFCA-B93
Ryan moet zich eens bezig gaan houden met zijn omschakeling, want die is echt niet best. Reageert vaak erg laat op wat tegenstanders doen, om dan vervolgens in een kuttempo achter de counter aan te rennen. Hij doet dat steeds ook met enorme passen, waardoor het niet eens op sprinten lijkt wat hij doet. Aan de bal fantastisch, maar verdedigend vind ik hem echt matig.
4 0
geDaante
Hij moet ook niet in de 16 komen of randje 16 gaan klooien, zou zijn taak helemaal niet moeten zijn.
1 -1
geDaante
Dat is waarschijnlijk gewoon zijn sprint ;). Met lange stelten gaat dat anders dan met korte pootjes.
0 -1
WeerDinges
Je ziet hem bij de eerste goal duidelijk inhouden zodra hij bij onze 16 in de buurt kwam. 3 passen doorlopen en hij had de bal onderschept. Beetje een schone trekje wat dat betreft.
0 0
Ajax114
Ja he lekker veel fouten maken en ontwikkelen en als het even kan zo snel mogelijk jezelf laten wegbrengen door Raiola. Ben totaal geen fan van deze speler .
1 0
WeerDinges
Vraag mij bij jou af of je überhaupt een Ajaxfan bent. Heb je nog nooit iets positiefs zien plaatsen.
0 0
Schwalbino
Wie zijn je favorietjes in het team?
0 0
Schwalbino
Zo'n speler moet gewoon keihard zeggen 'als je er problemen mee hebt dat ik af en toe steekjes laat vallen moet je bij de trainer zijn'.
0 -1
blessure
Gravenberch weet het zo goed te vertellen, waarom doet hij het dan niet?
Veel te veel mensen voor de bal, als je met 2-0 voor staat.
En dan ook nog eens balverlies van Gravenberch.
3 0
WeerDinges
Hij zegt gewoon wat de trainer hem heeft gezegd bij de nabespreking. Precies wat je zegt, als je dit zelf analyseert doe je het ook niet. Misschien over een jaar of 3 dat hij het tactisch zelf kan zien maar nu nog duidelijk niet. Ookal is dat geen schande natuurlijk.
0 0
Oeroeboeroe
Man, dat jong is 18, nog nauwelijks haar op z'n zak. Jemig het is geen routinier van 30.
1 0
Schwalbino
Tactisch is de positie van defensieve middenvelder een van de lastigste. Zeker als de ploeg met veel ruimte in de rug wil voetballen.

Voor een intuitieve voetballer als hij is die tactische kant het lastigst. Vroeger hoefde hij maar zijn impulsen te volgen. Toen kwam de KKD. Daar was ook nog niet veel tactisch vernuft gevraagd. Nu weer een paar stappen hoger moet hij vooral met zijn hoofd voetballen. Elke situatie moet hij inschatten of hij offensief of defensief moet bijdragen. Zijn hersenen maken overuren. Soms zit hij gewoon nog op KKD niveau met zijn tactische keuzes.

Dat iemand van 18 daar af en toe fouten in maakt vind ik niet verwijtbaar.
0 -1