Eiting geniet: 'Zullen zien of ik blijf, het is nog ver weg'

BartVeenstra, 30-10-2020 om 11:55, 8812 views, Football-Oranje |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Carel Eiting heeft het goed naar zijn zin in Engeland, zo vertelt hij in een interview met Football-Oranje. De middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis bij Huddersfield Town en die club heeft bovendien een optie tot koop bedongen bij de huurovereenkomst.

'Het leven hier is geweldig. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik ben erg blij en mijn vriendin ook', zegt Eiting, die in de buurt van Leeds woont. 'Een erg leuke stad. De mensen op de club zijn ook erg aardig', aldus de verhuurde Ajacied, die aangeeft dat hij bij Huddersfield Town veel wedstrijden kan spelen. Na jaren vol blessureleed is dat belangrijkrijk om weer in zijn oude ritme te komen.

Op voetballend vlak is er voor Eiting veel veranderd. Hij voetbalt nu in de Championship en die competitie is heel anders dan de Eredivisie, zo vertelt hij. 'Er zijn veel verschillen tussen Nederland en Engeland. De standaardsituaties zijn hier erg belangrijk. Ze gooien de bal hier ook meteen "de pot" in, dat is in Nederland anders. De intensiteit is hier ook anders, de bal gaat sneller naar voren. Bovendien is het fysieker. Spelers zijn langer en sterker. Het is lastig in te schatten waar Huddersfield in de Eredivisie zou staan, maar het is een goed niveau.'

Eiting geeft aan dat zijn jaren bij Ajax hem veel hebben geholpen, al is het toch even anders in het buitenland. 'Je weet dat als je bij Ajax weggaat, er veranderingen komen. Toch ben ik blij met mijn achtergrond en ik probeer hier veel te leren', zegt Eiting, die nog niet weet of hij uiteindelijk bij Huddersfield Town blijft. 'Ik heb net vijf duels gespeeld. Ik geniet ervan en ik hoop dat we nog voor de fans mogen spelen. We zullen zien of ik blijf, maar het is nog ver weg. Ik probeer nu mezelf als mens en als speler te ontwikkelen.'

'Vergeet ook Schreuder niet'

Eiting spreekt ook nog kort over het successeizoen van Ajax, waarin de Amsterdamse club de halve finale van de Champions League bereikte. De middenvelder is daarbij lovend over het hoge niveau van zijn teamgenoten en ook over de trainers. 'Ten Hag is een goede manager, maar vergeet ook Schreuder niet. Hij was echt geweldig. De hele staf is erg goed. Als team wisten we hoe we wilden spelen. Dat is cruciaal als je iets wil bereiken.'

Voor nu ligt de focus van Eiting niet op Ajax, maar op Huddersfield Town. 'Het doel is om zo goed mogelijk te spelen en veel wedstrijden te winnen. Je weet nooit wat er mogelijk is, maar we willen de play-offs halen en promoveren. Halverwege het seizoen kunnen we zien waar we staan.' 

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Ik heb Eiting altijd een sympathieke jongen gevonden en een sierlijke voetballer. Helaas te veel geblesseerd geweest, waardoor hij qua leeftijd voorbij is gestreefd door jongere jongens. Ik had hem graag bij Ajax in de as gezien, als '6 of ouderwetse nummer '10. Maar met Klaassen, Gravenberch en Kudus heb je momenteel betere opties. Daarnaast vind ik Martinez en Blind ook beter op '6, vooral in het verdedigende werk. Helaas, maar wellicht kan hij via Hudderfield Town een mooie carrière maken. Het gaat uiteindelijk om plezier in het leven te hebben en naar de rol vervullen die bij je past.
0 0
Danishdynamite
Hoop zo dat hij die laatste stap kan zetten. Veel pech gehad met blessures en fysiek nog niet zo top aan het begin van zijn carrière. Maar in principe de beste 6 voor Ajax, vergelijk hem altijd een beetje met Daley Blind, die had ook wat meer tijd nodig aan het begin en zelfvertrouwen. Maar als zulke types er eenmaal staan zijn ze geweldig voor je team want ze lezen het spelletje heel goed. En ze kunnen de pass geven, zou in een heel seizoen op 6 misschien wel de meeste keypasses geven van een heel elftal.
2 -1
Tinus
Dat denk ik ook. Die jongen kan zo goed voetballen en heeft zoveel overzicht. Ik ben altijd een grote fan geweest. Heel spijtig dat hij het niet heeft gered bij ons uiteindelijk. Hoop dat het hem goed gaat.
0 -1
V12
Echt jammer dat er een optie tot koop is. Vond hem echt goed, snapt het spelletje maar hij moest nog wat harder worden. Hadden hem volgend jaar weer een kans moeten geven.
3 -1
Ferd
Optie tot koop zegt wrong. Eiting moet namelijk zelf ook willen en als hij serieus een kans denkt te maken bij Ajax gaat hij natuurlijk niet definitief naar Huddersfield
0 0
Ferd
Wrong = weinig
0 0
Ozymandias
Weten jullie zeker dat er een optie tot koop is? In het bericht op ajax.nl waar de verhuur van Eiting wordt aangekondigt staat er niets over een optie tot koop terwijl ze dat in het verleden wel hebben aangegeven als er een speler werd verhuurt met optie tot koop.
0 0
afcas
Ja, op andere plekken waar je zulke dingen kunt vinden staat ook nergens dat er een optie tot koop is. Op transfermarkt hebben ze zelfs als aanstaande transfer de terugkeer naar ajax staan.
0 0
Soccerskins
Is er een optie tot koop?
0 0
Sjaakvaak
Helaas wel.

Ik heb een optie tot koop sowieso nooit begrepen. Als een speler niet presteert, dan wordt hij toch niet gekocht. Presteert een speler wel, dan gaat hij voor een habbekrats weg.
2 0
Bensco
Moet de speler wel instemmen met verkoop natuurlijk.
0 0
Soccerskins
Oh, ik dacht eerste van niet. De kans dat die niet ingelicht wordt lijkt me klein. Heel rouwig ben ik er niet om. Genoeg middenvelders in de selectie en in Jong spelen ook grote talenten.
0 0