Shabani: 'Ajax wilde mij als opvolger van De Jong'

BartVeenstra, 28-10-2020 om 15:50, 12421 views, Transfermarkt |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Meritan Shabani stond naar eigen zeggen begin 2019 als speler van Bayern München in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Amsterdammers zouden concrete interesse hebben gehad in de middenvelder, die werd gezien als de mogelijke opvolger van Frenkie de Jong.

Al snel in het kalenderjaar werd duidelijk dat De Jong na afloop van het seizoen naar FC Barcelona zou vertrekken en zodoende zocht Ajax naar een opvolger. De naam van Shabani werd toen genoemd en in een interview met Transfermarkt legt de Duitser uit hoe het werkelijk zat.

'Die interesse nam snel toe, maar het was ook weer relatief snel voorbij', zegt hij. 'Het viel me destijds op dat Ajax wilde dat ik de opvolger van De Jong werd. En ze wilden me echt hebben. Het zou een goede stap zijn geweest en ik wilde ook graag naar Ajax. Ik had graag verhuurd willen worden. Bayern wilde dat echter niet en weigerde. Ik zou niet weten waarom. Uiteindelijk is het niet gelukt en dat is eigenlijk het verhaal.'

Shabani vertrok in de zomer van 2019 alsnog bij Bayern Munchen. De 21-jarige middenvelder speelt sinds een jaar bij het Engelse Wolverhampton Wanderers. Daar komt hij uit voor het O23-elftal.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Was in de YL duels tussen Ajax en Bayern, de beste man en bijna alle aanvallen van Bayern betrokken.
Jammer dat zo’n talent dan wegkwijnt in een belofte team.
0 0
Matzet
Hij heeft een zware kruisbandblessure gehad en is daar nog steeds herstellende van. Dat kost je gewoon een jaar.

Off-topic: Razend knap dat oud-Ajacied Pascal Struijk heel regelmatig in de basis staat bij Leeds. Ondanks alle aankopen, houd hij zich goed staande. Nooit verwacht dat hij zo goed zou worden.
1 0
fc Barcelona_ke
hij zou rond 10 miljoen kosten, maar hij verliet 1 miljoen ofzo naar wolves 2e elftal! gelukkig zijn we niet gek, maar is nog gekker om Marin halen!
2 -1
Sampaoli
Ondertussen is hij 21 en speelt hij nog steeds jeugdvoetbal. Matige carrièreplanning.
6 -3
johnantoni
Als je het artikel had gelezen had je gezien dat de speler graag naar Ajax wilde maar Bayern hem niet wilde laten gaan.
5 0