Klaassen baalt: 'Dit gelijkspel voelt als een nederlaag'

BartVeenstra, 28-10-2020 om 08:45, 2582 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Davy Klaassen heeft geen goed gevoel overgehouden aan het 2-2 gelijkspel van Ajax op bezoek bij Atalanta Bergamo. De Amsterdammers stonden halverwege het duel met 0-2 voor en vanwege het uit handen geven van de voorsprong voelt het gelijkspel voor Klaassen als een nederlaag.

'De teleurstelling overheerst hier', zegt Klaassen tegenover het Algemeen Dagblad. De middenvelder geeft toe dat Ajax het in de beginfase van de wedstrijd moeilijk had. 'Maar daarna zitten we goed in de wedstrijd. Tegen een team als Atalanta, dat continu één op één speelt, is het moeilijk om altijd de controle te houden. Dan krijg je af en toe een heen-en-weer-wedstrijd. En ik denk dat we gewoon de 3-0 moeten maken. Dit voelt nu als een nederlaag. Dat is niet zo raar, toch?'

De kans op 3-0 was er zeker, ware het niet dat Perr Schuurs dit naliet. De verdediger ging voor eigen succes en zag daarbij de geheel vrijstaande Lassina Traoré over het hoofd. 'Ik heb niet goed kunnen zien of hij de bal terug had moeten leggen op Traoré. Ja, als we die maken is het 3-0 en dan is het wel klaar', zegt Klaassen, die aangeeft dat de teleurstelling voelbaar was in de kleedkamer. 'Zeker, maar dat is ook logisch als je met 2-0 voorstaat. Dat we het niet mogen weggeven, is duidelijk. Je moet scherp blijven want het komt niet vanzelf. Dat hebben we ook gezien. In het laatste halfuur wilden beide teams voor de winst gaan. Af en toe was het echt een open wedstrijd waarbij beide teams mogelijkheden hadden om echte kansen uit te spelen.'

'Er is nog niets verloren, krijgen Atalanta nog thuis'

Klaassen zag dat het verschil tussen het duel met VVV-Venlo (0-13) en Atalanta Bergamo (2-2) enorm groot was. 'Maar wij verlangen van onszelf dat we elke training en elke wedstrijd het Champions League-niveau nabootsen. Dat hebben we zaterdag ook gedaan. Dat moet ook want je ziet vandaag dat zo’n wedstrijd om een heel andere intensiteit vraagt. In de tweede helft is ons dat niet gelukt', aldus Klaassen, die weet dat Ajax aan de bak moet wil het de volgende ronde van de Champions League bereiken. 'Er is nog niets verloren en we krijgen Atalanta nog thuis. Maar we hadden er na deze wedstrijd beter voor moeten staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Gezien onze zwakte in thuiswedstrijden is dit inderdaad een nederlaag. Ik kan me niet voorstellen dat dit nog goed komt.
1 0
MichelBoerebach
Dit Ajax is gewoon iets te licht voor de CL. EL zal een beter podium blijken (als de heren daar oren naar hebben)
0 0
Duif63
Ja er zal met meer inzet en motivatie gevoetbald moeten worden als Getafe mocht het zo ver komen.
0 0
Kingoffdatoilet
Het is ook gewoon een nederlaag. De beide goals worden vanaf het middenveld zo makkelijk weggegeven
2 0
kade88
Als we 3-0 maken is het wel klaar. Als je 2-0 voorstaat is je eigen nul houden belangrijker dan de 3-0 toch? Waarom dan zo blind aanvallen. Het enthousiasme leidt tot tegendoelpunten. Echt zonde.
3 0
MichelBoerebach
Het is gewoon heel vreemd dat je in nog geen 10 minuten tijd de voorsprong volledig uit handen geeft en bovendien helemaal wordt weggespeeld. Mag niet gebeuren op dit niveau. Zie ik Bayern of Liverpool niet zo snel doen.
0 0
Siemmie
Precies, en het ging precies zo als tegen Spurs thuis. Te veel opzoek gaan naar die 3-0, waardoor er veel te veel ruimte komt en je de 2-2 binnen no-time om de oren krijgt. Dat is zo typisch Ajax. Aan de ene kant is dat ook juist de kracht van ons, maar iets meer zekerheid achterin mag af en toe ook wel.
2 0
Redrum
Als het goed gaat speel je een ploeg volledig weg, maar het gaat vaak niet goed en dan leidt je onnodig puntveries.
1 0
Bensco
Het geinige is dat iedereen na Frank riep dat ze liever gelijkspeelde maar actie zagen dan een gecontroleerde 1-0 te spelen
2 0
AFCAMM
Het realisme zal nog wel komen, denk ik. Ajax speelde namelijk als een verliezend elftal. Misschien voelde het daarom zo.

Aan Klaassen lag dat overigens niet.
1 -1
Deepblue
VInd ik ook, eerste helft was ook verre van geweldig. Beetje mazzel op 2-0
Ploegen waren in evenwicht
0 0
Kingoffdatoilet
Veel te weinig druk op de bal de tweede helft.
0 0