Italiaanse pers: 'Ajax een stuk effectiever in de afronding'

NickOoms, 28-10-2020 om 08:05, 7275 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De Italiaanse pers is vol lof over de effectiviteit van Ajax na het 2-2 gelijkspel tegen Atalanta Bergamo. Het team van trainer Erik ten Hag scoorde in de eerste helft twee doelpunten en zodoende leek er niets aan de hand voor de Amsterdammers. Uiteindelijk kwamen de Italianen in het begin van de tweede helft langszij.

La Gazzetta dello Sport noemde de wedstrijd van dinsdagavond een 'bella partita', waarbij twee teams vasthielden aan hun eigen speelstijl. 'Dat Ajax een gevaarlijk en kwalitatief sterk elftal is, hebben we kunnen zien. Maar Atalanta verdiende het punt gezien het verloop van de wedstrijd. Atalanta kon het overwicht in de wedstrijd niet omzetten in een voorsprong en Ajax bleek een stuk effectiever in de afronding. Na rust was Atalanta ontketend.'

Corriere dello Sport is vol lof over de voor- en achterhoede van Ajax. 'Atalanta dicteerde tijdens de openingsfase, maar de aanvallers van Ajax toonden zich in de omschakeling van hun meest effectieve kant. De thuisploeg probeerde het wel, maar zij beten hun tanden stuk op de verdediging van Ten Hag en verloren het vertrouwen. Atalanta werd in de tweede helft wakker en kwam dankzij Zapata op gelijke hoogte. De spelers geloofden er weer in en wilden ook nog winnen, maar Ajax hield stand. Uiteindelijk was Atalanta wel tevreden met een gelijkspel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Wat een f-jes voetbal.
0 0
AFCAMM
Ik vond het juist best wel zwak, gisteravond. Er vielen toevallig twee doelpunten, maar buiten dat was het toch allemaal best wel ongevaarlijk en slap.
1 0
ETM
Dus ook de Italiaanse kranten maken er een kortzichtig verhaal van, puur het scoreverloop volgend.
De eerste helft stond Ajax eigenlijk tegen de verhoudingen in op voorsprong. Echt domineren vond ik geen enkele ploeg, maar qua uitvoering tactiek was Atalanta iets beter.
Na rust een ontketend Atalanta vind ik wel meevallen; ik zag vooral een zwakke fase van Ajax. Maar wederom geen ploeg die domineerde. De goal kon telkens twee kanten opvallen. Atalanta had een redelijk grote kans op de 3-2 maar afgezien daarvan was het slot stuk juist eerder voor Ajax.
Heel effectief vond ik Ajax bij uitstek niet. Op het moment surpreme vaak geen scherpte in de voorfase en Ajax liet ook minimaal 2 tamelijk grote kansen liggen en dat is op dat niveau veel.
14 0
AFCAMM
Ajax was inderdaad allesbehalve scherp. We stonden bij rust 2-0 voor, maar dat was echt niet omdat er zo goed gespeeld werd.
2 0
MK77
Mee eens. Hoe zuur het voelt vind ik 2-2 een terechte uitslag met aanknopingspunten dat we thuis een beter resultaat kunnen halen.
Verder complimenten aan Atalanta wat gewoon een heel goede ploeg is.
0 0
Duif63
Ajax effectief ? Ik zit juist al 2 wedstrijden dood te ergeren aan het gebrek aan effectiviteit. Hadden gewoon al op 4 punten kunnen en moeten staan.
10 -1
Ajacied33
Betrap jou zelden op positieve teksten he. Is het zo erg?
1 -3
blava
De waarheid doet altijd pijn
2 -1