Oranje Vrouwen verslaan Kosovo in EK-kwalificatiereeks

JesseTH, 27-10-2020 om 23:15, 1461 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Oranje Vrouwen hebben dinsdagavond een 0-6 zege op Kosovo geboekt. De Nederlanders waren al geplaatst voor het EK en bleven door de overwinning nog altijd ongeslagen in de kwalificatiereeks.

Het was Daniëlle van de Donk die, net als in de vorige wedstrijd tegen Estland, haar ploeg al vroeg op voorsprong wist te zetten. Zonder groots te spelen wist Oranje hierna door te zetten door na een halfuur ook de 0-2 te maken. Katja Snoeijs wist te scoren. Even later maakte Lieke Martens de 0-3 en scoorde Snoeijs ook de 0-4. Dat was tevens de ruststand.

Het zicht op de dubbele cijfers was er in de rust dus nog, maar na de thee zetten de Oranje Vrouwen niet echt meer door. Lange tijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer, maar in de slotfase liep Nederland toch nog uit naar 0-6. Het waren Vivianne Miedema, ontbrekend in de basis, en Snoeijs die de eindstand op het bord zetten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
diwa
Wat zou het niveau van die dames zijn? Ik heb een aantal jaar derde klasse gevoetbald, en ik heb het idee dat wij minstens hetzelfde niveau hadden als deze dames. Dus als de dames zich afvragen waarom er niemand kijkt, om dezelfde reden dat Nederland niet kijkt naar een wedstrijd in de derde klasse.. Als iemand mag kiezen tussen concert van een man die wel kan zingen of een vrouw die niet kan zingen is de keus toch ook makkelijk?
1 -1
Gooseman
Wat een onzin. Het gaat toch niet om het verschil tussen mannen en vrouwen? Het gaat erom dat je als team presteert tegen andere vrouwenteams. Wat interesseert het of jij met je elftalletje van hetzelfde niveau was? Lekker stereotype alemaal.
Zodoende kijk je natuurlijk ook niet naar hockey, volleybal, tennis enz. Want Barty is van hetzelfde niveau als de nummer 3 speler van de plaatselijke tennisclub van je dorp?

Stop gewoon met het in de grond duwen van met name het vrouwenvoetbal. Het is een tak van sport op zicht die je niet moet vergelijken met het niveau van het mannenvoetbal. Knap van de dames dat ze alle wedstrijden hebben gewonnen en met een ruim doelsaldo bovenaan staan. Als je dan iets wil vergelijken met het mannenvoetbal....
0 0
mgtow
Australische dames hebben ooit eens verloren van 15 jarige jeugdspelers van een Australische profclub. Maar dat vind men een vervelend feit dus dat mag je niet benoemen.
0 0
036AFCA97
Lekker boeiend.
2 0