Ten Hag posteert Traoré in de spits, Neres of Tadić op tien

JesseTH, 27-10-2020 om 19:50, 7805 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag kiest dinsdagavond voor een erg aanvallend Ajax tegen Atalanta Bergamo. De oefenmeester van de Amsterdammers verrast enigszins met Lassina Traoré in de spits, waarbij David Neres waarschijnlijk vanuit de tien-positie zal spelen.

Voor Traoré lijkt de basisplek een beloning voor onder andere zijn goede spel tegen VVV-Venlo. Tijdens de 0-13 recordzege was de Burkinees bij acht goals betrokken: vijfmaal scoorde hij en daarnaast leverde hij drie assists. Verder zal Antony zijn Champions League-debuut maken namens Ajax. In de thuiswedstrijd tegen Liverpool was hij er wegens problemen met zijn fitheid niet bij. De Braziliaan flankeert Traoré vanaf rechts.

Vanaf de linkerkant zal Dusan Tadić dat dinsdagavond doen. De Serviër speelde tegen Liverpool al snel een centrale rol, nadat Mohammed Kudus uitviel met een blessure, maar hij keert nu weer terug aan de zijkant van het veld. Neres, doorgaans ook buitenspeler, lijkt achter de spitsen te spelen, de positie waarop Quincy Promes de voorbije weken vaak speelde. Vermoedelijk krijgen Neres, Antony en Tadić wel de ruimte om te bewegen in de ruimtes rond Traoré.

Achter Neres spelen Davy Klaassen en Ryan Gravenberch als controlerend blok op het middenveld. Achterin zijn er geen verrassingen bij Ajax. Sean Klaiber speelde nog tegen VVV-Venlo, maar Noussair Mazraoui keert 'gewoon' terug in de basis tegen Atalanta. De andere back is Nicolás Tagliafico, terwijl Perr Schuurs en Daley Blind het defensieve centrum vormen. André Onana staat als vanzelfsprekend op doel. 

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Neres, Gravenberch; Antony, Traoré, Tadić.

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Traoré is betrokken geweest bij alle doelpunten en heeft een hele goede kans gegeven aan Antony op de overwinning. Ik ben heel erg bang dat hij de beste Ajacied was vanavond. Die spits van hen was beter. Volgens mij moeten we blij zijn met een punt vanavond, maar teleurgesteld over de nul van vorige week. Ik verwacht wel 6 punten tegen de Denen. Als dat lukt sowieso een prima seizoen. Helaas een veel te lage lat.
0 0
MK77
Kieft moet er helemaal van stotteren
0 0
Joseph
Ik dacht echt dat ten Hag nu met de sterkste 11 zou komen, maar het lijkt wel alsof hij bewust kiest voor iets anders dan de rest om te laten zien dat hij invloed heeft..

Traore speelt het hele seizoen al ruk en die ga je dan op basis van VVV opstellen. Ik snap het niet, zeker niet met Blind die uitstekend speelde op het middenveld. Maar goed, wie weet heeft Traore vertrouwen en valt het allemaal goed, 1 fout is nog geen 3 fouten..
0 -1
JariHeijden
Traiteur Traoré speelde goed hè?
Misschien ook gewoon accepteren dat wij niet op de trainingen zijn en niet elke dag met die jongens werken. Ten Hag Jan het echt beter inschatten dan wij supporters.
0 0
Joseph
Was nou niet bepaald onder de indruk van Traore, dat had Tadic in de spits zeker niet slechter gedaan. Dan had je het middenveld met wat creatieve passing kunnen versterken met Blind..

Verder heeft ten Hag met Alvarez, Promes en Labyad al lang aan iedereen bewezen dat hij geen kijk heeft op de kwaliteiten van zijn spelers. Dat hadden de supporters een heel stuk beter ingeschat.
0 0
PietjePrecisie
Ik denk dat Traore nog tekort komt, maar op zich wel een logische opstelling. Al had ik liever Tadic in de spits en Ekkelenkamp op 10.
1 0
chloorbestendig
Je kon erop wachten dat Traoré zou spelen nadat hij er 5 maakte tegen die zaterdagavondamateurs.
1 0
BillSplate
Pff, aanvallend hoor. Normaal een voorstander van, maar ben benieuwd tegen Atalanta. Had Martinez graag ook gezien.
1 0
Ajax114
Zo , dat is weer eens lekker met tien man spelen. Waarom in hemelsnaam Traore ? Die kan er echt weinig van en zeker op CL niveau komt die dramatisch tekort. Kan ik mij weer lekker irriteren vanavond pfff.
1 -10
JariHeijden
En? Geïrriteerd? Waarschijnlijk wel, want Traoré speelde gewoon goed. Dat is jammer voor jou.
0 0
Dit is mijn club
Dat doe jij toch altijd. Zonnetje in huis.
1 0
Wieno
Och gelukkig kun jij donderdag weer genieten van oogstrelend voetbal...
1 0
FlyingDutchMan
Schijnt afgelopen weekend een doelpunt te hebben gemaakt.
1 0
Ajax114
echt ongelooflijk dat mensen zo kijken. Tegen de lamme vijf keer gescoord en verder echt helemaal niets laten zien dit jaar. Ja , laten zien dat hij zwaar tekort komt voor Ajax 1. Brobbey is beter dan Traore .
0 -3
Dennis129
Kijk je toch niet
7 0
willycicci
Vond de Martinez variant wel goed werken maar begrijp dat Blind achterin vandaag hard nodig gaat zijn tegen die sterke snelle en ook nog wendbare spitsen van Atalanta.

Ik denk verder dat Tadic op tien wel logisch zou zijn in het begin maar ook Neres daar zou kunnen al vult die het wel op een manier in dat je eigenlijk zonder tien speelt dus dat lijkt me niet handig vandaag
1 0
de-Ajacied
Zonder Martinez gaan we dik het schip in
2 -1
MK77
Wow balls to the wall
2 0
JariHeijden
Mooie opstelling. Lekker aanvallend en gedurfd!!
0 0
Dennis129
Leipe shit ouwe! Overrompelen die gasten
3 0
GerardAjax26
Hoop Tadic op 10, verwacht Tadic als linksbuiten.
2 0
off
Nice. Vet gedurft. Ik hou d'r van.
7 -1
Ajax114
Daar kom je nog wel achter vanavond :-)
0 -6
Koningtoto
Zoals je zondag wist dat je clubje van vitesse zou winnen?
1 0