Onana is niet bang voor Atalanta: 'Ik zie ons doorgaan'

JesseTH, 26-10-2020 om 18:30, 3184 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

André Onana gaat nog vol voor de volgende ronde van de Champions League. Ondanks de nederlaag tegen Liverpool weet de doelman van de Amsterdammers dat er nog voldoende kans is om te overwinteren in het miljardenbal. Onana respecteert de tegenstander, maar gaat voor niets minder dan drie punten.

'Ik zie ons doorgaan. En dat is ook gewoon nog mogelijk', zo vertelt Onana in een gesprek met De Telegraaf. 'We gaan naar Italië om te winnen. Ajax is een grote club en wij hebben als spelers enorme ambities. Als we zo spelen als tegen Liverpool én de kansen benutten, kunnen we iedereen verslaan. Ik ben niet bang voor Atalanta, maar verheugd tegen ze te mogen spelen.'

Wel voelt de keeper dat er een nieuw verwachtingspatroon is ontstaan rondom de club Ajax. 'Het verschil met twee jaar geleden, toen we de halve finale bereikten, is dat destijds niemand iets van ons verwachtte. Nu denkt iedereen dat we zomaar even de finale halen. De druk ligt bij ons, de verwachtingen zijn hoog en dat maakt het allemaal niet makkelijker.'

Bovendien vertrokken er ten opzichte van twee jaar geleden al veel sterkhouders, maar Onana gelooft dat daar voldoende kwaliteit voor teruggekomen is. 'Natuurlijk zijn we met Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Sergiño Dest kwaliteitsspelers kwijtgeraakt, maar er zijn met Antony, Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Sean Klaiber ook goede nieuwe jongens bijgekomen. Normaal gesproken kost het tijd om die in te passen, maar die tijd is er niet. Daarom is het fijn dat die jongens er direct staan.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kade88
Ja Kudus had je heel goed kunnen gebruiken nu om onder de druk uit te spelen. Toch vertrouwen dat Blind en Klaassen dat ook kunnen.
0 0
Henkjanklaas
Als tie niet gaat tijd rekken. Erg goeie keeper maar soms super irritant .
0 -4
Cruijffthebest
Worden hooguit derde, want we missen gewoon teveel kwaliteit en hebben een hele eigenwijze trainer/coach.
Zou prachtig zijn als we bij de beste 2 komen, maar dat is meer gebaseerd op heel veel hoop.
0 -13
Joseph
Kwaliteit is gewoon goed, zag je tegen Liverpool ook, je mist alleen Antony voorin en wat geluk in de afronding.

Ten Hag heeft prima geluisterd, het staat zonder Promes en Alvarez gewoon goed op het middenveld en voorin is er ook weinig op aan te merken, achterin stond het altijd al goed.
1 -1
AFCA-B93
Ten Hag heeft de laatste 3 wedstrijden anders prima basisopstellingen gemaakt hoor. Met een puik strijdplan ook tegen Liverpool moet ik zeggen. Z’n wissels waren wat aan de vreemde kant, hoewel Neres wisselen logisch was. Wees blij dat Alvarez geen basis meer staat man..
6 -1
bdsngsfs
Inderdaad, TH is een prima strateeg die misschien wel veel tijd en rust nodig heeft om op zijn gemak, voor de wedstrijd, zijn strategie te overdenken, zoals ze eerder zeiden bij een podcast. Zijn mindere kwaliteit is misschien zijn wisselbeleid. Hij zou er goed aan doen een assistent te nemen die hem tijdens de wedstrijd als klankbord kan dienen zodat hij ook daar de juiste beslissingen neemt.
0 0