Klaiber: 'We waren heel gretig voor meer, wilden naar de 0-15'

NickOoms, 26-10-2020 om 17:00, 5930 views, AjaxLife |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Sean Klaiber geeft tegenover Ajax Life aan dat de Amsterdammers in de wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-13 winst) voor de 0-15 wilden gaan. De Nederlander zelf speelde in het duel met de Limburgers de gehele negentig minuten mee. 

'Ik denk historisch, hè?', begint Klaiber. 'Ik opende mijn telefoon en aan alle berichten te zien, hebben we historie geschreven. De jongens waren heel gretig voor nóg meer en wilden naar de 0-15. Jammer dat dit niet is gelukt, maar de drive zat er echt in. Iedereen was in de rust gebrand om door te gaan. Ook omdat we tegen Liverpool niet wisten te scoren. Deze groep is zo gedreven en dat zag je terug in het spel. We bleven pushen en speelden in een hoog baltempo. Dan krijg je kansen en kom je tot scoren.'

Klaiber merkt dat het meespelen bij Ajax op de automatische piloot gaat, daar hij met kwalitatief betere spelers speelt ten opzichte van zijn tijd bij FC Utrecht. 'Ik ben een gedreven persoon en roep ook gewoon om de bal. Ik schreeuw net zo goed. Ik wil ook assists geven en scoren, mijn aandeel hebben en mezelf bewijzen. Zo ben ik en dat zal ik altijd blijven doen. Ik ga niet over mezelf opscheppen, maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en in zo'n team gaat het ook gewoon vanzelf. Dat is voor mij "gemakkelijker". Voetballend heerst er zo'n drive, daar ga je gewoon in mee.'

Beginperiode Ajax

De rechtsback transfereerde op 1 oktober van FC Utrecht naar Ajax en werd daarmee officieel Ajacied. In zijn eerste weken is het Klaiber erg goed bevallen in Amsterdam. 'Ik maak mooie dingen mee, zoals het spelen in de Champions League. Helaas spelen we zonder publiek en daar baal ik heel erg van. Het publiek kan juist een groot aandeel hebben in het succes. Je wilt je stempel drukken in de Johan Cruijff Arena en ik weet zeker dat het ooit wel komt, want dat is mijn streven. Ik wil dat het publiek van mij gaat genieten. En wederzijds.'

'Ik heb vroeger bij Ajax in de jeugd gespeeld, dus ik heb geen hekel aan Ajax of zo. Dat heb ik ook nooit gezegd. Ik ken de sentimenten inderdaad en dit is wat er vroeger speelde rond wedstrijden, maar dat is verleden tijd. Ik wil het uiterste uit mijn carrière halen. Ook voor mijn zoontje. Gelukkig vonden mensen mijn presentatie sympathiek en dat wil ik ook. Ik kan de kracht van het publiek straks goed gebruiken. Het geeft mij een drive, het hele team. Op naar een goede samenwerking', sluit Klaiber af.

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sebastiaan1900
0-15 had gekund, als de scheidsrechter doet wat hij hoort te doen. Tijd erbij voor o.a. wissels.
0 0
Thaschja
Ik ben al fan van hem , goede speler, werkt hard, stroopt de mouwen op, en kan nog voetballen ook.
0 0
Cello
Prima verhaal van onze nieuwe ajacied.
En ondanks dat ie nog niet echt getest is, durf ik wel te stellen, dat ie het tegen alle verwachting in, gewoon naar behoren doet!.
En laten we tegelijkertijd ook niet vergeten, dat ie voorlopig back-up achter Mazraoui is.
En dan kunnen we wel roepen dat jeugdspelers als Rensch en de broertjes Timber daar dan als back-up horen te staan.....maar wanneer de technische staf en ook Overmars daar nog niet helemaal van overtuigd zijn dan zullen we ons als supporter er ook een keer bij neer moeten leggen. Uiteindelijk zien zij deze gassies dagelijks op het trainingsveld.
En ondanks de aanwezigheid van Klaiber zullen óók zij heus hun kansen wel krijgen. Beter nog....als zij op enig moment al aantoonbaar beter zijn dan Klaiber en zelfs Mazraoui dan spelen zij zich vanzelf wel in Ajax-1.
5 0
AlexIbarra
Toch leuk voor die gozer.
Komt naar 'rivaal' Ajax en nog geen vier weken later heb je Liverpool ontmoet in de CL, sta je bovenaan en loopt NL te zeiken omdat je ploeg te veel doelpunten heeft gemaakt..

Welkom bij de grote jongens. :)
3 0
trooop
Het was weer even leuk hakken op ten hag, maar nu alle stofwolken zijn opgetrokken blijkt die klaiber ook gewoon best lekker mee te kunnen ballen. Althans in balbezit meteen al enige klasses soepeler dan bijvoorbeeld kristensen. Wie had dat gedacht.
3 0
Joodhannus73
Is VVV een stofwolk? Nou niet een heel representatieve graadmeter om Klaiber te beoordelen. Morgen krijgen we weer een stofwolk hoor... Totaal geen vertrouwen in dat we het redden overigens. Schuurs zal opzichtig in de fout gaan en de kansen zullen we wederom niet maken. Ontbreken ervaren CV en échte spits gaat ons Europees opbreken...
0 -3
trooop
Ik bedoel al het stof dat zijn transfer deed opwaaien. Vvv was zeker geen graadmeter, maar aan zijn balbehandeling en manier van bewegen kon je wel zien dat hij gelukkig niet de prutser is waar hij de laatste weken voor versleten werd. Hoe goed hij verder echt is: ik heb geen idee. Maar ook omdat Ajax het aantrekken van rasvoetballers moeiteloos afwisselt met het aantrekken van totale idioten, is dat alvast winst.

Ajax speelt in de CL onder ten hag wmb te teruggetrokken, maar ze zijn wel altijd zo gedreven en geconcentreerd dat er altijd wat mogelijk is. Tadic is wmb een topspits, op de goeie dagen produceren hij en neres geweldige aanvallen. Antony er ook nog bij. Als dat morgen ook gewoon lukt is het niet zo erg als schuurs weer een foutje maakt.
2 0
Kuningast
Zeg dan 0-14 utrechtse boer
1 -11
behangdelul
Ik zou hem
Morgen tegen atalanta ook opstellen ipv Nous. Die toont al jaren aan niet mee te kunnen komen in topwedstrijden.
1 -8
3sterrenAjax1
doet t tot nu verrassend goed. komt veel op, is snel en fel. ben toch wel erg content met deze aankoop.
7 0
Turbo
Prima debuut. Heb wel nog steeds mn twijfels bij zn wendbaarheid in defensief opzicht en zn opbouwend vermogen als we een tempotje hoger moeten spelen.
2 0
Ajacied33
Ik wilde niks van Klaiber weten, vond het heel erg dat Ajax hem aantrok. Maar dat is klaar nu, ik gun hem het beste. Hij speelt bij de allermooiste club en wat geweest is geweest, dus mijn support heeft hij. Verdienstelijk gespeeld trouwens tegen VVV
5 0
Babayaka
Nou dat belooft wat voor de volgende wedstrijden.
0 0
Ajax114
Flink hoor tegen VVV. Zorg maar dat jullie zo gretig zijn tegen Atalanta en Utrecht-uit over twee weken.
1 -23
BRAMHOUTEN
Ben je alweer een beetje bijgekomen dat psv geen penalty kreeg. Ajax 114 is gewoon een trolletje. Je durft wel naar gisteren hoor
0 0
Koningtoto
Onmogelijk dat jij Ajacied bent met je constante gehak op Ajax.
0 0
Knalpot
Jij donderdag ook heel veel succes he!
5 0
ajaxminimax
Je wist dat jouw negatieve reactie ging komen....
5 0
Jariiii
Volgens mij dit een véél betere aankoop dan velen (waaronder ik) hadden gedacht.
11 -1
Bky
Man man, wat een wedstrijd tegen een VVV waarvan het lijkt alsof ze collectief zijn gaan zuipen de avond ervoor wel niet kan doen.

Het is en blijft een belachelijke aankoop.
0 -6
Web
Zeker, maar er blijven er altijd wat die dit niet toe willen geven
Maar komt dan
1 -1
Ozymandias
Ik ben nog steeds tegen zijn komst maar mijn bezwaar tegen zijn komst heeft dan ook niets met zijn kwaliteit te maken. Ik vind gewoon dat Ajax geen breedte aankopen moet doen maar talenten (in dit geval Jurriën, Rensch en wanneer hij weer fit is Quinten) als back-ups voor de basisspelers moet gebruiken. Aankopen als Klaiber zijn volgens mij slecht op de lange termijn.
4 -2
Web
Staat er dan iemand klaar nu?
Timber is voor het centrum
Ajax heeft een kort tijdbestek 2 goede backs gebracht
Ik snap echt dat jij denkt dat er weer een klaar staat
Laat Rench zich maar doorontwikkelen in Jong Ajax
1 -2
Ozymandias
Ik vind Jurriën en Rensch "klaar" genoeg om als back-ups te worden gebruikt. Ik ben het met je eens dat Jurriën uiteindelijk centraal achterin moet komen maar het zou voor zijn ontwikkeling goed zijn als hij af en toe wat minuten zou krijgen als rechtsback van het eerste. Voor de lange termijn is het voor Ajax beter als Jurriën en Rensch zou spelen. Het balans vinden tussen koopclub en opleidingsclub is natuurlijk moeilijk maar zolang er geen aankopen op de bank zitten weet je ten minste zeker dat het balans niet te ver door is geslagen tot koopclub. Het is voor Ajax veel schadelijker wanneer ze doorslaan als koopclub dan wanneer ze doorslaan als opleidingsclub.
1 0
BRAMHOUTEN
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar ik Denk dat een Rensch nous niet het hele jaar scherp houdt. Denk dat nous en klaiber elkaar omhoog stuwen en elkaar beter gaan maken
0 0
Ozymandias
Maar het hoeft ook niet alleen van Rensch te komen. Jurriën en wanneer hij weer fit is Quinten kunnen daar ook spelen. In geval van nood zou zelfs Promes daar een paar wedstrijden kunnen spelen.
0 0
Web
Je hebt best een punt
Rench is een fantastisch talent.
Maar of je nu al op hem kan rekenen?
Dest hadden ze er ook heel graag nog een jaartje er bij gehad. Had je het kunnen overbruggen. Wat is het beste?
0 0
Godenzoon24
In deze tijd t geld op zak de houden!
0 0
Ajax114
Waar baseer je dat op ? Heeft 1,5 wedstrijd gespeeld zonder enige druk.
0 -2
Web
Dat bedoel ik dus hier boven.
Lastig hè om te zeggen, hij verast mij best
0 0
JariHeijden
Hij doet het goed, maar hij is toch nog niet echt getest, web? Ik vind dat hij goed meekomt in het voetbal van Ajax. Maar als hij in de CL moet spelen of tegen een serieuze tegenstander in de Eredivisie speelt, dan moeten we nog even afwachten hoe hij zich gaat handhaven.

Maar tot op heden zeker prima.
0 0
Web
Hij is inderdaad nog niet getest
Hij is ook niet direct voor de basis gehaald.
Mazraoui alleen is niet genoeg. Is Rench daar al klaar voor?
0 0
MelleAfca
Eens, heeft me echt verrast.
0 0
migilo
Komt goed over in zijn eerste weken. Doet wat hij moet doen: de druk er vol op zetten bij Nous. Daar worden ze allebei alleen maar beter van.
7 0