Klaiber looft Antony: 'Die man is gruwelijk'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 15:15, 11474 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-nieuweling Sean Klaiber is zeer te spreken over zijn teamgenoot Antony, ook al een nieuw gezicht in de selectie van Ajax. Tegen VVV-Venlo stonden beide zomeraanwinsten opgesteld aan de rechterkant en volgens Klaiber liep het als een trein. 'Antony is één-tegen-één niet te houden. Echt bizar!'

Op de training stond Klaiber nog niet tegenover Antony. 'Maar deze man is gruwelijk in één-tegen-één. Ik probeer het duel op de training nog even uit te stellen en ik geef zeker niet bij voorbaat op, maar het wordt wel lastig, haha', lacht Klaiber in gesprek met Ajax Life.

Volgens Klaiber is Antony een leergierige jongen en bovendien valt het de rechtsback op dat de Braziliaan altijd de bal wil. 'De hele tijd! Mijn taak is om hem zoveel mogelijk te voeden en in zijn spel te brengen. Als hij begint te draaien, draait het team ook. En ik dender er zelf graag overheen, als het kan. Voor mij is het geen probleem om grote afstanden af te leggen', aldus Klaiber, die weet dat hij Antony áltijd kan inspelen. 'Ik kan de bal altijd kwijt, ook als er een mannetje in zijn rug zit.'

Genieten bij Ajax

Voor Klaiber, die overkwam van FC Utrecht, gaat er bij Ajax een wereld voor hem open. Zo geniet hij van Antony, maar ook van andere spelers. 'Ik geniet ook van Daley Blind die mee opkomt als verdediger en zelfs scoort. Iedereen van deze ploeg heeft zijn kwaliteiten. Ik kom van FC Utrecht en dan is het vooral belangrijk dat het team goed in elkaar zit voordat je naar een overwinning toe kunt werken, maar bij Ajax kunnen jongens het gewoon in hun eentje bepalen.'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Antony is technisch (en qua puur voetbaltalent) een stuk begaafder dan Neres, zonder Neres daarbij neer te halen overigens. Het gemak waarmee Antony tegenstanders 1 tegen 1 passeert, een heerlijke krulvoorzet met zijn linker zoals Ziyech die ook altijd kon geven, een versnelling in een versnelling, goede trap-/schottechniek van wat grotere afstand, het vermogen om in de dekking aangespeeld te kunnen worden. Allemaal dingen die Neres minder heeft, al heeft Neres natuurlijk weer andere bruikbare wapens. Neres heeft wat meer pure snelheid en weet daarnaast ook vaak op de juiste momenten diep te gaan in of rondom de 16 en dan het overzicht te bewaren voor een schot / lage voorzet.

Eigenlijk zijn Neres en Antony twee hele verschillende spelers qua wapens die ze hebben, al kan ik van beide enorm genieten.
0 0
Barric
Anthony is echt een fenomeen. Zó sierlijk, zó technisch, zó veel voetbal gogme, zó snel en zó functioneel en doelgericht! Beste aankoop van Ajax in jaren! En nog maar 20 jaar.
5 0
Dubbelvla
Klaiber en Klaassen zijn een schoolvoorbeeld van hoe we op voorhand niet zo moeten zeiken over een aankoop, maar gewoon elke speler een kans moeten geven. Beide zeer degelijke aankopen die balans zorgen t.o.v. de de frivole spelers in het team.
10 0
De Stift
Ook Klaiber is een prima aankoop. Ik vond het een matige keuze, maar ik moet Overmars en consorten gelijk geven. Hij brengt energie, kracht en draait prima mee in het geheel.
8 0
7172AFCA7395
We mogen echt blij zijn met Kudus en Antony.
Gaan we nog veel lol aan beleven.
De rest nemen we op de koop toe.
0 -4
kade88
Beetje te vroeg om te oordelen.
3 0
markk
Speelde een geweldige wedstrijd, natuurlijk speelde VVV dramatisch maar hij gooide gewoon met de perfecte passes alsof het niets is. Daarnaast speelde Klaiber ook niet onverdienstelijk.
5 0
korem
Mooi woorden ! Antony is ook gruwelijk ik ken weinig spelers in de eredivisie die zoveel dreiging hebben en ook continue een man durven op te zoeken !!
6 0
Adam24
Het is natuurlijk een beetje een vreemde aankoop (leeftijd, prijs, potentie), maar als 2e back een absolute luxe.
8 0
Web
Ten Hag vind hem de beste back in Nederland naar Mazraoui en Dumfries.
Zoveel minder dan Dumfries is hij niet
5 0
kade88
Nous in vorm is echt een beest. Hij is alleen ook best vaak niet in vorm. Als hij constant gaat presteren wordt dat een grote.
3 0
suarezdepitbull
Helaas is hij maar zelden echt in vorm. Hij zakt te vaak door de ondergrens. Imo is klaiber sterker en stabieler.
1 0
Web
Hij heeft toch te vaak dat hij niet bij de les is. Beetje dromerig
3 0
RayJordaan
En heel erg slap vaak helaas
0 0
Robbie en de Kock
Mijn god, voor Liverpool was Nous nog een held. Één wat minder potje en hij is weer de schlemiel hier... heren, heren toch
0 -1
JariHeijden
Ik vind Dumfries eigenlijk helemaal niet goed. Hij kan heel goed zijn ruimte pakken in de diepte, maar hij heeft weinig tactisch benul en ook heel weinig overzicht. Dumfries heeft natuurlijk wel meer ervaring en kan ook best wel verdedigen, maar echt voetballen kan Dumfries eigenlijk niet zo goed.

In oranje is de rechtsbackpositie sowieso problematisch eigenlijk. Hateboer doet het behoorlijk bij Atalanta, maar in oranje overtuigt hij ook nog lang niet.

Klaiber is nog niet echt getest bij Ajax. Maar in potentie kan ik me voorstellen dat hij inderdaad niet echt minder is dan Dumfries.
Voorlopig is hij stand-in voor Mazraoui. Of hij ooit een vaste basisplaats weet af te dwingen, waag ik te betwijfelen. Maar tot nu toe doet hij het prima.
4 0
Web
Hij zal ook niet zo veel aan spelen toe komen
Mazraoui is onze eerste back, of die moet weg vallen
Zal wat wedstrijden in de eredivisie krijgen, ivm het zware progamma
0 0
Sluk
Wat me opvalt is dat Mazraoui nog wel eens ongelukkig is met z'n fysiek. Ik denk dat Klaiber best nog wel wat wedstrijdjes gaat pakken door blessures bij Mazraoui.
3 0
Web
Dat denk ik ook
Vandaar dat ze ook iemand wilden die er gelijk staat
0 0
ghouleseddik
De rechtsbackpositie is bij Oranje zo slecht bezet ik niet eens kan uitsluiten dat Klaiber 'ns een invitatie gaat krijgen als hij z'n huidige lijn bij Ajax doortrekt.
5 0
Bjorn
Klaiber is voor de eredivisie oké, maar in beginsel geen aankoop die Ajax zou moeten halen. Maar omdat in twee jaar tijd beide rechtsback doorbraken en er dus logische wijs niet direct wéér een rechtsback klaar kan staan uit de jeugd, dat kost weer 2 of 3 jaar, is het verdedigbaar denk ik.

Hij loopt in ieder geval niet met tegenzin bij Ajax te ballen en lijkt me ook geen gozer die verzaakt.
5 0
Glorian96
fan*
1 -1
Glorian96
Ik ben van van Sjaan! Zou hem dinsdag best willen zien om die Gosens even doormidden te zagen, Klaiber heeft zo'n enorm loopvermogen dat moet je als wapen gebruiken tegen ploegen als Atalanta.
4 -3
Sterretje73
Eerlijk is eerlijk. Klaiber is geen virtuoos maar hij valt me ook niet tegen. Wil hem wel eens zien tegen echt krachtige spitsen. Poetsers hebben we ook nodig.
13 0
Lazell
Knapt aanvallend veel vuil werk op. Maakte continu binnendoor of buitenom loopacties om een mannetje weg te trekken bij Antony. Of om het middenveld meer ruimte te geven om te combineren. Slimme loper.

Moet wel nog zien hoe hij in de 1 op 1 is met een buitenspeler en hoe zijn techniek is.
3 -1
ram
Ik vond Sean zaterdag ook gruwelijk. Ik was echt voorstander van zijn komst maar dit was grote klasse.
2 -2