Emanuelson: 'Met Ten Hag kan het best een tactisch spelletje worden'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 14:45, 3754 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Urby Emanuelson verwacht dat het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Ajax op tactisch gebied zeer interessant gaat worden. Beide ploegen spelen met een verschillende speelstijl en zodoende wordt het boeiend om te zien hoe beide teams hiermee omgaan.

Waar Ajax meestal in een 4-3-3-systeem speelt, speelt men bij Atalanta Bergamo vaak in een 3-4-3- of een 3-5-2-systeem. 'Hoe ik Ten Hag ken, denk ik dat het best een tactisch spelletje kan worden. Ik ben benieuwd hoe dat ingevuld kan worden. Voor beide partijen is dat niet makkelijk. Het kan best een schaakspelletje worden', aldus Emanuelson tegenover Ajax TV.

Emanuelson speelde in 2015 bij Atalanta Bergamo, maar toen al kon hij zien dat de club bezig was aan een project. In die periode wist de club al 'vrij onbekende en jonge spelers' te halen. 'Je merkte qua scouting dat het wel al op orde was. Het is een relatief kleine club die een soort van met de grote jongens mee kan doen. Dat doen ze op een slimme manier door jongens die net niet bij een topclub spelen binnen te halen.'

Volgens de voormalig Ajacied moet Ajax vooral oppassen voor Papu Gomez. 'Het is mooi om te zien hoe hij er nu voorstaat. Hij is de sterspeler van de groep. Het is een goede, sluwe speler. Ajax moet voor hem oppassen', aldus Emanuelson, die een zege voor Ajax verwacht. 'Ik denk 3-2 voor Ajax.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Gewoon lekker de Ajax stijl hanteren en dan is Atalanta gewoon kansloos.
0 -1
Ozymandias
De speelstijl van Ajax ligt Atalanta jammer genoeg juist erg goed. Waarmee ik niet wil zeggen dat Ajax een andere speelstijl moet hanteren.
1 0
Jan Doedel
Tactisch spelletje haha. Als er 1 trainer in de Eredivisie geen verstand heeft van tactiek is t Erikje wel.

Oh sorry net 13-0 gewonnen door ons meesterbrein op de bank.
1 -6
Ozymandias
Op Marcel Keizer na is Ten Hag de tactisch beste hoofdtrainer die Ajax sinds Morten Olsen heeft gehad. Volgens mij is het probleem van Ten Hag dat hij slecht is in het inschatten welke spelers goed bij zijn tactische visie passen. Ten Hag was op Keizer na de eerste hoofdtrainer sinds Olsen met een duidelijke tactische visie die niet totaal verouderd was. Bosz speelde leuk attractief voetbal maar zijn tactisch was hopeloos ouderwets waardoor het op Champions League niveau nooit tot succes had geleid. Dat bleek ook toen hij bij Dortmund aan de slag ging en tegenstanders na een korte periode het antwoord op de speelstijl van Bosz hadden gevonden. Gelukkig heeft Bosz dit zelf ook ingezien en heeft hij zijn speelstijl vernieuwd (zijn speelstijl lijkt nu meer op die het Ajax van Ten Hag dan op het Ajax van Bosz) waardoor hij bij Leverkusen het beter doet.
2 0
Ferd
Onder Bosz haalde Ajax voor het eerst in meer dan 20 jaar een Europese finale
0 0
Lagasj
Ja, waar is Keizer eigenlijk gebleven. Toch jammer als hij geen club meer heeft. Heeft nooit een echte kans gehad bij Ajax.
1 0
Ozymandias
Hij werd jammer genoeg het slachtoffer van de machtstrijd tussen Overmars en Bergkamp. Dat Ajax slecht funtioneerde is logisch gezien wat er met Nouri was gebeurd.
1 0
Web
Dat is natuurlijk niet waar
Kom eens mer een naam van een speler die onder Ten Hag gespeeld heeft, die niet enthousiast is?
Ik wil het graag lezen, ik ben hem nog niet tegen gekomen
2 0