'Dat je als speler een record kwijtraakt, doet toch even zeer'

NielsOpdam, 25-10-2020 om 12:30, 5341 views, RTV Noord |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Oud-Ajacied Arie Haan won in 1972 met 12-1 van Vitesse. Het was 48 jaar lang de grootste overwinning ooit in de eredivisie, maar zaterdagavond won Ajax met 0-13 in Venlo. Dat hij het record nu kwijt is geraakt, doet 'wel zeer', vertelt Haan aan RTV Noord.

'Ik vond het bij 9-0 eigenlijk wel genoeg', opent Haan over de wedstrijd van zaterdagavond. 'Dat je als speler een record kwijtraakt, doet toch wel even zeer. Ik verwacht dat het nieuwe record wel lang zal blijven staan. Maar je weet maar nooit.'

Dat uitgerekend Ajax het record verbreekt, is geen toeval. 'Voor een voetballer van Ajax draait het altijd om aanvallend voetbal. Je groeit ermee op. Kijk maar naar de afgelopen jaren. Ajax maakt elk seizoen de meeste goals. Maar dertien in een wedstrijd komt niet zo snel weer voor hoor!'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Ik denk dat Haan dit soort statistieken en records totaal niet nodig heeft. Het feit dat hij deel uitmaakte van het beste clubteam ooit en een legendarisch en vernieuwend oranje, dat vrijwel alle huidige topcoaches heeft geïnspireerd, lijkt me meer iets om waarde aan te hechten.
0 0
ram
Bij VI zeggen ze altijd dat Haan de grootste klootzak uit de voetballerij is. Vooral Derksen is geen fan. Nu neem ik hem niet serieus als het gaat over actuele zaken... maar als het over dit soort verhalen uit het verleden gaat, geloof ik hem wel. Ook als ik dit dan lees over Haan, denk ik niet "goh, sympathiek"
1 -1
Web
Klopt, had het een beetje achter de ellebogen
Stond er niet zo goed op bij zijn mede spelers
Suurbier had geen blad voor de mond, en zij het hopelijk
0 0
afcaman
Kan geen oordeel vellen over de persoon Arie Haan, misschien kloppen die verhalen wel, maar dit is toch geen gekke uitspraak? Tuurlijk is het jammer als je record uit de boeken gaat. Of denk je dat Sven Kramer bij een baanrecord denkt; ach dat gun ik een ander wel!
1 -2
ram
Slecht voorbeeld wat mij betreft, ik vind Sven Kramer ontzettend onsympathiek overkomen.

Maar dit record wordt gebroken na 48(!) jaar, door de club waar Haan (als het goed is) liefde voor voelt... Come on...
0 -1