Stralende Traoré: 'Trots van dit team deel uit te maken'

BadembaBarrie, 24-10-2020 om 19:40, 5726 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lassina Traoré kan zijn geluk niet op, na zijn optreden tegen VVV-Venlo. De spits was in De Koel goed voor vijf doelpunten en drie assists bij de 0-13 zege van Ajax. Voor de camera's van de NOS spreekt de Burkinees van een een geweldige wedstrijd. 

'Het was een geweldige wedstrijd, een goed optreden van het team. We waren hongerig, want we hadden de laatste wedstrijd in de Champions League verloren. We wilden terugkomen en nu moeten we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd op dinsdag', zo stelt de spits.

De spitspositie bij Ajax lijkt nog open te liggen en met zijn optreden in Venlo, lijkt Traoré zijn visitekaartje te hebben afgegeven, al durft hij daar zelf weinig over te zeggen. 'Ik kan dat niet zeggen, elke wedstrijd is anders en de trainer zei dat ik elke wedstrijd klaar moet staan. Dus als het team me nodig heeft, moet ik het gewoon laten zien.'

Wat voor Traoré in ieder geval buiten kijf staat is dat hij op zijn plek is bij Ajax. 'Ik ben heel trots om van dit team deel uit te mogen maken en om alles te laten zien wat ik kan', zo is de spits duidelijk over zijn mindset.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Ik zie het al langere tijd in Traore zitten. Hij maakt doelpunten, hij is sterk en snel, een echte spits wat dat betreft en daarnaast is hij ook niet zelfzuchtig. Maar het goede aan Traore is ook dat hij goed kan mee voetballen in de combinatie en aanspeelpunt is.

Dus ik hoop dat hij structureel goed blijft spelen vertrouwen pakt en veel goals maakt!
3 0
jutter
Laten we eerlijk zijn, als een heel bescheiden speler als Traoré 5x scoort moet het zowat het allerslechtste geweest zijn wat dat VVV door de jaren heen te bieden heeft gehad. Een uitslag die bij de pupillen doorgaans gemeengoed is, maar in wezen natuurlijk een enorme blamage is, maar dat is niet de schuld van Ajax natuurlijk. Dat een dergelijke uitslag niets maar dan ook helemaal niets zegt over de kwaliteit van Ajax hoeft geen betoog, en is alleen maar heel erg slecht voor het imago van die ED, dat kan iedereen wel bedenken. Een competitie die al een flink aantal jaar op een erg laag pitje staat, maar ook dat kan je Ajax niet aanrekenen!
0 -1
AnsB
Ik heb eigenlijk nooit begrepen dat velen hem zo slecht vonden.
In de afronding lukte hem niets, dat is zo, maar dat gebeurt natuurlijk wel vaker met iemand die zich graag wil bewijzen, helemáál als je nog zo jong bent. Je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien of te snappen dat zoiets aan een speler knaagt, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om je hoofd koel te houden en een volgende kans wél te benutten.

Daarom ben ik ontzettend blij voor hem dat hij deze strijd met zichzelf voorbij is. Hij kan weer scoren.
Als aanspeelpunt en kaatser heb ik hem altijd al waardevol gevonden, hoewel ik door verhuisperikelen de eerste competitiewedstrijden van Ajax heb gemist en dus niet weet of hij inderdaad ook op dat punt slecht in de wedstrijden zat.
Maar zonder die kennis snap ik dus heel goed waarom TH hem in de spits zet als trekker, sleurder en aanspeelpunt tegen tegenstanders die zich alleen maar laten terugzakken.
Zij mensen echt alweer vergeten hoe Traoré al eerder (vorig én dit seizoen) van cruciaal belang was als aanspeelpunt?
0 0
jutter
Dinsdag klagen we weer steen en been hier als Traoré weer eens totaal onzichtbaar is en geen knikker raakt tegen Atalanta. Ik denk overigens dat hij dan niet in de basiself zal staan. De waan van de dag regeert hier weer als ik de diverse berichten lees, opportunisme troef dus. En Traoré, moet voor hem ongekend zijn om te scoren en dan ook nog eens 5x. Dat doet echter niets af aan het feit dat deze jongen er eigenlijk helemaal niets van kan. En bloemetje naar Venlo lijkt mij eerder op zijn plaats, want die hebben Ajax en meer nog Traoré geen strobreed in de weg gelegd. Leuk voor Ajax deze monsteruitslag maar dus ook bijzonder slecht voor het imago van de ED!
1 -2
AnsB
Nou, het imago van de eredivisie kan me eigenlijk niet zo héél veel schelen, behalve wat betreft de positieve kant, n.l. dat het wordt gezien als een prima opleidingscompetitie. Bovendien doen je nu net alsof 13-0 een normale uitslag is in de eredivisie. Voor nu is het een incident, niet meer niet minder. In mijn ogen dan.

Wat betreft Traoré is het nog veel te vroeg om welke conclusie ook maar te verbinden aan zo'n jonge speler. Dat hij het moeilijk had was duidelijk, vooral ook door het maar niet kunnen scoren. Dáár is hij nu doorheen, maar in hoeverre dit effect heeft op zijn nabije toekomst is pure speculatie. Je kunt alleen maar hopen (en aannemen) dat hij nu een stuk vrijer is in zijn hoofd en dat kán een wereld van verschil maken. Maar als een volgende doelpunt weer héél lang uitblijft, dan zal iedereen zeggen dat deze vijfklapper eenmalig was en hijzelf zal dan ook weer druk gaan voelen.
Maar dan nóg: dan sleept hij zichzelf misschien wel weer, en dan definitief, door een moeilijke periode heen. Jong zat nog om mentaal verder te leren.

Ik vind hem tot nu toe een interessante speler die, als hij meer gaat scoren, best nog wel eens belangrijk kan worden voor Ajax. Of dat dit jaar al is of volgend jaar (of helemaal nooit) is voor mij nog niet te voorspellen. Ik zie alleen dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft om te slagen bij Ajax, en dat hij zich in potentie volop kan doorontwikkelen. Ik zie zijn inzicht en aanleg voor kaatsen, zijn fysieke kracht om aanspeelbaar te zijn en ik hoor altijd dat hij makkelijk scoorde in Jong. Als hij dat laatste ook in Ajax 1 doorzet, dan is hij - op z'n minst in de breedte - een prima optie voor de spitspositie. Wat ik (nog) niet bij hem heb gezien is passerend vermogen, maar dat is voor een spits een bonus, geen absolute voorwaarde.
Ik ben het dus totaal oneens met jouw mening dat hij er niets van kan.
1 0
Knalpot
Ach jutter is net zoals de meeste AS azijnzeikers hier er al van overtuigd dat een jonge speler er geen reet van kan puur omdat zij bij balophetdak 12 de uitblinker waren en daarmee denk wel het alleenrecht denken verworven te hebben over het beoordelen van een speler, zeg maar precies zo ongeveer als dat het journaille tegenwoordig tekeer gaat.
0 0
DeMeervanweleer
Er zat van alles bij vandaag bij hem, heeft echt wel als nummer 9 van Ajax gefunctioneerd. Bal vasthouden, afleggen, inkoppen, inlopen, prima allemaal. Vind hem voor mijn persoonlijke smaak te weinig gepolijst, heb liever een type Dolberg of van Basten, maar als hij dit soort gemiddelden blijft produceren zal je mij niet meer horen.
2 0
ST
Ik zeg laat maar even staan!
0 0
Caparzo
12' assist
17' goal
32' goal
54' goal
55' assist
59' assist
65' goal
87' goal

Dat is (ook tegen VVV) verdomme niet slecht! Laten we hopen dat hij hier vertrouwen uit put en (weer) meer wordt als een spits die “goed een bal kan vasthouden en kaatsen”.

Het zij hem gegund!
3 0
Ozymandias
Niets is zo goed tegen een vormdip van een spits als een wedstrijd met veel doelpunten. Het zou me niet verbazen als Traoré vanaf nu het niveau zal halen wat hij vorig seizoen haalde (en daar verder op kan bouwen). Dat is natuurlijk niet zo goed als vandaag maar stukken beter dan in de rest van de wedstrijden waarin hij dit seizoen speelde.
7 -1
Dennis129
Hetbis hem gegund. Als je hier op deze site van zogenaamde Ajax supporters ziet dat 90% een 19 jarig talent het liefst al bij het grofvuil had gezet wordt je toch kotsmisselijk van. Dat terwijl hij het altijd met korte invalbeurtjes moest doen en dan vaak nog bij een achterstand ook waarbij hij alleen wat vuurpijlen in zijn richting kreeg. Zit enorm veel potentie in deze jongen en nu hij voor het eerst twee basisplaatsen op rij heeft gehad heeft hij ook 2 goede wedstrijden gespeeld. Deze jongen zal nog gaan verrassen want er zit nog enorm veel rek in. Gewoon laten staan in de competitie. Zal natuurlijk nog zijn foutjes blijven maken, maar dat doen Schuurs en Gravenberch ook. Gek genoeg wordt dat altijd wel met de mantel der liefde bedekt.
12 0
AnsB
Prima gesproken en volledig mee eens.
0 0
DeKenner
Ik betrapte mezelf erop dat ik Traore vóór dit seizoen graag de kans zag krijgen als onze eerste spits, maar dat mijn mening totaal was veranderd door zijn begin van dit seizoen. Want eerlijk is eerlijk, daarin speelde hij gewoon erg matig. Simpele dingen gingen steeds mis. Ik schrok daarvan. Gaat hij het niveau wel halen? Zijn laatste pot ging het gelukkig alweer wat beter, en vandaag cijfermatig natuurlijk helemaal. Aan zijn instelling zal het sowieso niet liggen want die jongen is supertrots om hier te mogen spelen. Ik hoop van harte dat hij deze lijn nu doortrekt en alsnog waarmaakt waar ik voor het seizoen al op hoopte.
0 0
Redrum
Ongelofelijk, ik begon die gozer flink zat te worden en dan knalt hij er opeens ff 5 goals in vandaag. What the fuck.
13 -1
Knalpot
Jij moet ook eens leren om wat meer geduld op te brengen...het leven van een talent is nou eenmaal niet recht omhoog. Dolberg bijv, is daarvan een van de beste voorbeelden.
1 0
ProfessorX
En ik lachen joh :)
1 0
Ajaxxxisdebeste
Naaistreek vind ik het...
2 0
Bensco
Is hij nu topscorer van de eredivisie geworden in 1 wedstrijd?
2 0
Onpartijdig
Nee, Berghuis staat helaas op 6. Danilo staat volgens mij ook op 5, dus hij is sowieso niet de enige die er 5 heeft gemaakt
0 0
jutter
Die Danilo maar ook Brobbey is vele malen beter dan kwakkelaar Traoré.
0 -3
Bensco
Kutzooi... nou ja. Hij kan in ieder geval de aanval openen op berghuis. Eigenlijk moet je hem nu standaard opstellen want hij zal hongerig zijn naar goals nu.
1 0
michelt
Jammer dat Labyad niet in de spits stond. Hij en Alvarez kwamen er veel te laat in.
1 -1
ErikFrenkHuntelaar
Vandaag mistte je toch de verdedigende kwaliteiten van Alvarez. We kwamen een aantal meer goed weg. Met een beetje pech wordt het 13-13.
0 -1
MPAjax
Hij heeft laten zien dat hij tegen hoofdklasse teams erbovenuit steekt maar de echte vuurdoop moet nog komen
2 -1
AFCA-B93
Je hebt voor vandaag iedere zeikerd de mond gesnoerd jongen. Nu zaak om het ook in de moeilijkere potjes te laten zien!
15 -2
Ajaxxxisdebeste
Ja maar nou niet alleen tegen VVV ook tegen Atalanta aub, 2 is goed.
0 0
GrandMasterFlex
Nou een echte topspits die had minstens 6 goals gemaakt en ook nog 3 assists extra gegeven. #overmarsout
6 0
mickey2602
En #tenhagout... Die heeft hem niet voldoende weten te inspireren.
0 0