Atalanta richt vizier al op Ajax: 'Bepalende wedstrijden'

GinoHaverkamp, 22-10-2020 om 22:30, 6279 views, Sky Sports Italia; Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het vizier bij Atalanta Bergamo is al gericht op de ontmoeting met Ajax aankomende dinsdag. Woensdagavond al, vlak na de 0-4 zege op FC Midtjylland in de groepsfase van de Champions League, richtten trainer Gian Piero Gasperini en Alejandro Gomez zich op de Amsterdammers.

Voor Atalanta was het belangrijk om goed uit de startblokken te komen, daar waar het vorig seizoen al snel punten morste in de groepsfase van de Champions League. 'We moesten wel sterk beginnen', citeert Voetbal International Gasperini bij Sky Sports Italia. 'Zeker omdat we nu Ajax en Liverpool in eigen huis krijgen. Dat worden bepalende wedstrijden in deze groep.' Derhalve is het volgens de oefenmeester belangrijk om na één duel al drie punten te hebben. De Italianen staan dan ook bovenaan in de groep van Ajax.

Sterspeler Gomez, die woensdag tot scoren kwam, sluit zich aan bij zijn coach. Volgens hem is Atalanta in vergelijking tot het vorige seizoen veel meer ervaren en hebben de spelers ook veel meer zelfvertrouwen. Hij beseft dat het duel met Ajax van groot belang kan zijn. Bij een zege is het gat tussen beide clubs zes punten in het voordeel van Atalanta. 'Als we ook van Ajax winnen, dan staan we er in elk geval heel goed voor.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Wij moeten daar winnen. Anders is de tweede plaats uit beeld. Hopelijk is iedereen gewoon fit en spelen we geen 442
1 0
godlike
Ik denk dat Ajax er nog wel eens hard af kan gaan tegen dit Atalanta. Een volwassen en scherpe ploeg met kwaliteitsspelers. Ik hoop dat ik het mis heb!
2 0
ajaxrulesz
Ik zie dat ook zomaar gebeuren!. loopt echt kwaliteit rond daar, maar missen natuurlijk de internationale naamsbekendheid en hebben een stadion dat nauwelijks groter is dan helmond sport.
0 -1
Lane 8
Ik heb het gevoel dat we een zeer gelukkige onterechte overwinning gaan pakken daar
0 0
Ajacied33
Het hoeft niet na 2 verloren potjes over te zijn. Vorig seizoen was er een ploeg dat haar eerste 3 potjes in de groepsfase CL verloor, en daarna 3 potjes won en doorstootte naar de volgende ronde. Maar ideaal is anders wanneer je deze verliest. Atalanta scoort wel makkelijk, dus vooruitzicht is minder
0 0
NaarCLbeker5
Ajax staat dik boven AZ, dat won van Napoli, dat dik won van Atalanta......
Wat dat betreft zou het moeten kunnen - maar zo werkt het niet, weet ik
0 0
donpedroh
Atlanta win je niet. Ze zijn zeer zeker sterker dan Liverpool. Zeer goed team, goed op elkaar ingespeeld. Geen sterspelers, maar een hecht team die alle facetten beheerst om op een zakelijke manier van iedereen te kunnen winnen. Of het nu uit of thuis is. Plek 2 gaat tussen Liverpool en Ajax. Helaas een valse start gehad.....
0 0
Joodhannus73
Een tussenjaar volgens Overmars. Ik noem het gewoon wanbeleid. Met dit team rest ons zeer waarschijnlijk EL. Je verdient de afgelopen jaren een paar honderd miljoen Euro en weet de afgelopen jaren geen échte spits en CV aan te trekken. Een prestatie op zich. Zelfs mijn oma ziet het probleem en had als ze bij Ajax had gewerkt wel een spits en CV kunnen aantrekken. Is niet zo moeilijk, want alle zaakwaarnemers bieden hun waar aan. Zie ook Zahavi bijvoorbeeld. Temeer het geld ook gewoon op de rekening staat. In het topjaar vertrok Kluivert en hadden we alleen Neres als diepe buitenspeler. Een TD haalt dan gelijk een vervanger. Niet gebeurd. Vorig jaar vertrekt Dolberg. Een goede TD haalt dan gelijk een spits die wel voldoet. En anders het seizoen erop. Niet gebeurd. Anthony geblesseerd en dan heb je met Neres nog maar steeds één buitenspeler. Waarop Noa Lang voor een fooitje wegdoen? Je haalt drie verdedigers die niet of nauwelijks voldoen als CV (Magalian, Alvarez en Martinez). De laatste kan het wel, maar is toch beter als middenvelder. We hebben een batteljon aan middenvelders, die of in de aanval of verdediging moeten spelen (zie ook Kudus weer woensdag). De balans is volledig zoek. Overmars ziet het kennelijk niet. Dan krijg je een, zoals hij het noemt en zich I dekt, een tussenjaar...
1 -2
wendoo9
Wat ik me eigenlijk zorgen baart is dat Ajax niet scherp is in de afronding. We kunnen wel zeggen dat het pech is, maar begin steeds meer op onkunde te lijken. Kijk hoe vaak Ajax kansen krijgt die niet te missen zijn die niet benut worden. Kijk hoe vaak de bal tegen de pal en de lat geschoten wordt. Hoe vaak gewoon naast. Dit is erg raar. Zie de kans van Davy kon de bal plaatsen waar hij wilde, en toch belandt de bal tegen de pal. Zo een bal moet gewoon erin, Hunterlaar tegen Grunn van twee meter ook tegen de lat en zo zijn er veel meer voorbeelden. En dit nekt Ajax. Dit is niet des Ajax. Wij scoren te weinig, en daarom zal Ajax meer wedstrijden gaan verliezen daar men gewoon moeite heeft met scoren en ook met de nul te achterin te houden.
1 -1
Gooseman
Klaassen kun je naar mijn mening niets kwalijk nemen. Het is een momentopname waarin hij besluit te schieten. Bal op de paal is botte pech.

Promes daarnaast moet die bal gewoon in een hoek leggen. Recht op de benen van Adrian is zelfs nog lastiger. Vorig seizoen maakte hij deze ballen wel. Lijkt een vertrouwenskwestie. Zelfde geld voor het lobje van Tadic. Het is allemaal te lief en te zacht.

Scorend vermogen is daarnaast wel iets dat je kan kopen. Wij als supporter krijgen te horen dat Overmars geprobeerd heeft een topspits binnen te hengelen, maar dat dit niet gelukt is. Ik vind dat persoonlijk wel een grote fout gezien het aantal wedstrijden dat je gaat spelen. Een transferperiode die ook nog eens langer duurde gebruiken om last-minute een topper binnen te hengelen. In de eredivisie Brobbey laten debuteren en hopen dat het een Kluivertje wordt. (Pa Kluivert wel te verstaan)
0 0
ETM
Scorendvermogen is idd nog al van belang en we hebben nu al menig doelpunt gezien van Antony, die er niet bij was. Baart idd wel zorgen. Op CL niveau waren Donny en Ziyech ook goud waard door de bal erin te prikken. (Ziyech was natuurlijk ook geen killer) Promes heeft wel scorend vermogen natuurlijk en dat geld ook voor Neres. Maar Neres is in essentie vooral een speler die creeert, een speler van de voorfase en Promes is en uit vorm, en moet het heel erg hebben van loopacties waarbij hij sterk afhankelijk is van de aanvalsopzet. De kans van hem moest er gisteren absoluut in. Ajax had wel te weinig echt goede kansen om nou gisteren aan te halen als toonvoorbeeld van kansen missen.
Klaassen schiet daar fantastisch hoor, er was weinig te kiezen, hij haalt uit, doelman kansloos, binnen kant paal....maar ik hoop zeker niet dat Ajax Klaassen structureel nodig gaat hebben om te scoren. Klaassen moet actief blijven in controlerende en verbindende functie imo. Dus eens, dat het wel een zorg is.
In 18/19 speelt de aanvalslinie dusdanig dynamisch en gevarieerd dat het heel veel spelers in stelling brengt. In 19/20 is de Ziyech- Promes tandem van levensbelang. En is er Donny.
In 20/21 is er toch vooral Antony. En dat is te weinig.
Huntelaar was overigens geloof ik afgelopen seizoen nog wel statistsisch de spits die de minste minuten nodig had om te scoren, maar hij is ontegenzeggelijk minder een killer dan in zn beste jaren en bovendien gaat het te weinig spelen om zwaar mee te wegen.

Verder missen we toch ook echt een vrijetrap. (Labyad lijkt enige specialist). En kopgevaar is ook vrij beperkt. Martinez en vooral Tagliafico kunnen heel goed koppen en dat is het dacht ik wel of mis ik iemand?
1 0
nuff-said
Afronden is altijd ons probleem geweest en kansen creeerenbijna nooit
2 0
TheTruth
Als we er af gaan tegen Atalanta is het waarschijnlijk al klaar natuurlijk. Gewoon dr in klappen, laat ze maar favoriet zijn.
2 0
nuff-said
Hoeft niet persee al klaar te zijn. Gwn allebei winnen van mydsjiland en dan mag je verliezen 1 keer van atalanta, als de onderlinge resultaten maar beter zijn
0 -1
Mokumnorth
Tuurlijk is het dan niet klaar, als Ajax dan 6 punten tegen die Denen pakt en Liverpool (of atalanta desnoods) wint daar en thuis. Dan is alles nog mogelijk.
0 -1