Schuurs: 'In de tweede helft zaten we er doorheen'

JesseTH, 22-10-2020 om 07:50, 3284 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Perr Schuurs baalt van de kansen die Ajax woensdagavond in de wedstrijd tegen Liverpool gemist heeft. De centrale verdediger zag het bedachte plan goed werken, maar nadat de kansen om zeep geholpen werden, ging de pijp langzaam leeg.

'We wilden vandaag ons eigen plan uitvoeren en vanuit daar kansen creëren. Dat deden we wel', aldus Schuurs tijdens de persconferentie na de wedstrijd, opgevangen door AT5. 'In de tweede helft zaten we er doorheen en brengt de trainer goede spelers in. Daarmee creëerden we goede kansen en die moesten erin.'

'Wij gaan uit van onze eigen krachten', benadrukt Schuurs, die daarmee niet te veel wil kijken naar het aantal spelers dat Liverpool miste. 'Zij missen een aantal goede basisspelers en dat kan je helpen, maar uiteindelijk ligt het bij je eigen spel. Gezien hoe het spel vandaag was, hadden we minimaal een punt moeten hebben.'

Uiteindelijk bleven de Amsterdammers met lege handen achter, maar de nederlaag levert niet enkel en alleen chagrijn op. 'Natuurlijk balen we allemaal. We weten dat er meer in had gezeten. We moeten doorgaan op de lijn van wat we hebben laten zien. Dan kunnen wij het elk team heel lastig maken.'

Slotoffensief laat te wensen over

In de slotfase probeerde Ajax er op een opportunistische manier een slotoffensief uit te persen, maar heel overtuigend liep dat niet. 'Ik denk dat we dat op een betere manier hadden kunnen uitspelen. Daarop moeten we trainen en dan moeten we er beter in worden', geeft de verdediger dan ook eerlijk toe.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
De meeste buitenlandse clubs hebben toch wat meer inhoud doordat ze hun competities af hebben kunnen maken. Waardoor je nu schijnbaar de scherpte voor de goal mist.
0 0
Bensco
Schuurs - Martinez was een geslaagd experiment. Blind op het middenveld oogde nog wat onwennig maar zit zeker potentie in. Verdediging stond verder als een huis, denk dat dat door de loop van de wedstrijden heen wel beter zal gaan worden.
1 -1
Simon1
Dat is ook het nadeel als de hele wedstrijd, zoals in Engeland, steeds op een neer gaat. Het vermogen om dominant en aantrekkelijk te kunnen voetballen kan pas beginnen als je de capaciteit hebt om te temporiseren. Het Barca van Guardiola was daar heer en meester in.
0 0
Joseph
Schuurs heeft zich uitstekend laten zien. Hij is ontzettend sterk en gebruikt zijn lichaam goed. Hij is sterk aan de bal en hij had een paar mooie passes. Owen was niet voor niets positief over hem.
Je ziet nog wel wat foutjes, maar ook die worden minder. Dit wordt gewoon een uitstekende vervanger voor de Ligt. Er zit ontzettend veel potentie in deze selectie. Heel jammer alleen dat Kudus er niet best af ging, hopelijk valt dat mee!
1 0
TOOL
Dan heb ik een andere wedstrijd zitten kijken. Vind hem alles behalve goed. Wordt regelmatig voorbij gelopen, meerdere slechte passes, ook bij de goal en in mijn ogen niet goed genoeg. Helpt ook niet als je een halfzachte back naast je hebt staan.
0 0
Joseph
Dat denk ik dan ook, neutrale kijkers zijn ook een stuk enthousiaster.
0 0
Sanalologo
Toch een foute keuze geweest om Zondag te spelen ipv zaterdag?
1 0
Joseph
Vond ik ook een hele rare keuze..
1 0