Cerný: 'Dat al die supporters meezongen, vergeet ik nooit meer'

NickOoms, 20-10-2020 om 14:00, 5216 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Václav Cerný zal altijd warme herinneringen houden aan de uitwedstrijd tegen Celtic op 26 november 2015 (1-2 winst), zo zegt de oud-speler van Ajax tegenover Voetbalzone. De Tsjechische aanvaller scoorde in die wedstrijd drie minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Cerný zal het duel met de de huidige kampioen uit Schotland en het moment met de Ajax-fans na afloop van de gewonnen wedstrijd nooit vergeten. 'Samen met Davy Klaassen ging ik naar het uitvak om een liedje te zingen voor de fans. Dat al die supporters meezongen, vergeet ik nooit meer.'

De aanvaller kijkt tevreden terug op zijn tijd bij Ajax. Ook de samenwerking met Frank De Boer kon de 23-jarige buitenspeler bekoren. 'Hij heeft me vooral veel geleerd. Hij was direct en hij zei wat goed is of niet goed is en daar houd ik van. Dat hij mij meenam naar Celtic en mij liet spelen, gaf mij een goed gevoel. Dat voelt fijn, maar ik was te wisselvallig in de tijd bij Ajax. De club is en blijft speciaal voor mij.'

Verspelen landstitel

Ajax ging op 8 mei 2016 op bezoek op De Vijverberg en verspeelde die dag de landstitel. Cerný krijgt nog steeds een naar gevoel als hij terugdenkt aan de wedstrijd tegen De Graafschap (1-1). 'Het kon zo'n mooi jaar worden voor de club en mijzelf. Dat seizoen deed ik ook behoorlijk veel mee voor mijn leeftijd. Het was prachtig geweest als we kampioen werden.'

Denk jij dat Liverpool een maatje te groot is en met 0-2 wint van Ajax? Zet in en krijg 9,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Echt een jongen die je alles gunt. Leuk om te zien dat ie bij Twente weer speelt (en prima ook). Wie weet wat de toekomst nog brengt :)
0 0
Labrador
Wat een toffe awayday was dat.
4 0
Schip
Frank heeft goud werk geleverd met de ontwikkeling van jeugdspelers. Mag gezegd worden. Verder moet Cerny die pot tegen de Graafschap uit zijn hoofd zetten. Kansen missen doet iedere volwassen spits. Dus ook een jonge speler. Het maximale was uit dat team geperst, dus het is niet anders.

Het lag niet aan het team of de trainer, maar aan de kwaliteit van de selectie dat je die titel niet pakt. Was al een wonder dat ze zo dichtbij kwamen.

Cerny gaat gewoon die stap omhoog zetten zoals hij nu bezig is.
5 -2
Joseph
Ik koop mijn goud dan graag bij jou, als je het zo makkelijk weg geeft.
0 -3
EuforischeRealist
Makkelijk weg geeft?

Je kunt de jeugdspelers die onder De Boer doorstroomden toch onmogelijk vergelijkingen met wat er na die tijd en zeker de laatste seizoenen is doorgebroken?
0 0
Biss
Zo zie je maar hoeveel invloed Cruijffiaans opleiden heeft op jeugd.
Erg benieuwd hoe er nu wordt opgeleid en of we de (gedeeltelijke) breuk met deze manier van opleiden nog gaan voelen. Ik vrees van wel.
0 0
Schip
Ok, want?
0 0
Joseph
Voor goud verwacht ik ontwikkeling te zien.
0 0
Web
Cerny is nu een typisch een voorbeeld van een speler die een enorme potentie had, maar er nooit uitgekomen is, toen ik hem zag spelen in de jeugd met Nouri en Donny, vergeleek ik hem wel eens met Robben
Ajax heeft een type Robben in huis, maar zo zie je maar
De laatste stap is niet voor iedere speler weggelegd, al heb ik het idee dat het op dit moment bij Twente iets beter gaat?
3 -2
SilverHaze
Blessures kunnen je echt nekken. Ik kijk veel Twente, omdat Cerny en Danilo er spelen, en je ziet Cerny steeds vrijer spelen. Hij krijgt vertrouwen van Jans en mag daar waarschijnlijk 2 jaar als rechtsbuiten spelen. Die potentie die hij had, heeft hij natuurlijk nogsteeds. Hoewel hij veel stappen moet maken, heb ik ergens nog de droom dat hij ooit weer in het Ajax shirt komt te spelen. Puur omdat wij zo onder de indruk waren van dat gouden jeugdteam, waar zoveel mensen naar kwamen kijken op de Toekomst.
0 0
ajaxxcied4life
Je bent best goed bezig ventje. Houd dit vol en mogelijk zit er nog meer in het vat voor jou.
9 0
Web
Het zou hem zo gegund zijn
3 -2
AFCAMM
Absoluut. Groot talent, maar ook een heel goede gast.
0 0