AS Voorspelt: 'Met zelfde middenveld wint Ajax van Liverpool'

NielsOpdam, 21-10-2020 om 10:30, 21360 views, ad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Woensdag begint Ajax aan een nieuw seizoen in de Champions League. De Amsterdammers trappen om 21.00 uur af tegen Liverpool. Het is de eerste wedstrijd in poule D, waarin Ajax ook tegen Atalanta Bergamo en FC Midtjylland speelt. Volgens bookmaker TOTO is Liverpool de duidelijke favoriet voor dit duel. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de kraker tussen Ajax en Liverpool. Deze keer wagen Jesse ter Haar, Bademba Barrie en Reinand Visscher zich aan een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Ajax - Liverpool? En waarom? 

Jesse: 'Liverpool mist natuurlijk Van Dijk. Ik heb gezien dat ze pas écht bij de besten van Europa gingen horen op het moment dat Van Dijk kwam. Daarvoor was het best wel een onzeker geheel daar achterin. Ajax kan daarvan profiteren. Mijn voorspelling hangt heel erg af van de opstelling van Ten Hag. Liverpool heeft heel veel loopvermogen op het middenveld, dus dan moet je er heel veel loopvermogen tegenover zetten. Als Ten Hag besluit om Álvarez daar tegenover te zetten, dan voorspel ik een nederlaag. Maar even ervan uitgaande dat hij met hetzelfde middenveld speelt als tegen Heerenveen, waar veel meer loopvermogen inzit, dan doe ik een optimistische voorspelling van een 2-1 zege voor Ajax.'

Bademba: 'Ik verwacht dat het een lastige wedstrijd zal zijn. Liverpool mist met Thiago een belangrijke middenvelder en met Van Dijk missen ze hun beste verdediger. Dat biedt sowieso kansen en Ajax doet het tegen Engelse teams eigenlijk vaak wel goed. Ik verwacht dat Ajax in ieder geval gelijkwaardig zal zijn aan Liverpool en strijdend die wedstrijd uitgaat, ongeacht het resultaat. Ik zat Studio Voetbal terug te kijken en daar had Theo Janssen het over de backs van Liverpool. Zij vinden het geweldig om mee aan te vallen, maar dat zorgt er wel voor dat er enorme ruimtes achterin blijven liggen. Als je snelle jongens als Neres, Promes en Antony op de vleugels hebt staan om die ruimtes te benutten, dan denk ik dat daar absoluut de kansen liggen voor Ajax. Laat me de uitslag positief insteken: 3-1 voor Ajax.'

Reinand: 'Liverpool heeft niet zo’n lekkere periode achter de rug, maar wij ook niet echt natuurlijk. Wat dat betreft zijn allebei de ploegen niet in hun beste doen. Als je het vergelijkt met hoe Liverpool vorig seizoen was en hoe wij zijn geweest, dan hebben we allebei wel betere periodes gekend. Ik denk sowieso dat, zowel bij Liverpool als bij ons, de achterhoede het zwakst is. Dat kan wel een hele open wedstrijd opleveren, want beide voorhoedes zijn gevaarlijk en snel. Het zal echt op en neer gaan, denk ik. Ik voorspel 3-2 voor Ajax.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 12,75 keer je inzet terug!

Met welke opstelling zou jij beginnen tegen Liverpool?

(Deze opstellingen zijn gemaakt, voordat bekend werd dat Ajax Antony moet missen tegen Liverpool.)

Jesse: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Antony, Kudus, Promes; Tadić.

'Ik wacht eigenlijk al weken totdat Tadić een keer in de spits speelt. De uitleg van Ten Hag kan me allesbehalve overtuigen. Hij vindt dat Tadić daar niet kan spelen tegen compacte tegenstanders, maar nu spelen we dus een keer niet tegen een compacte tegenstander. Dan kan Tadić eindelijk lekker zijn ding doen. Hij heeft zich allang bewezen in de spits.'

Bademba: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Kudus, Gravenberch; Neres, Antony, Promes; Tadić.

'Ik zou Tadić, Promes, Neres en Antony de voorste vier willen zien vormen. Dat is gewoon één en al creativiteit, snelheid, onvoorspelbaarheid en met de vele positiewisselingen denk ik dat je daar voor enorm veel gevaar kan zorgen. Als je ze veel van positie laat wisselen, denk ik dat je de tegenstander best gek kan maken. Maar als Promes of Neres wordt geslachtofferd om Klaassen - wat meer een echte middenvelder is - op het middenveld te zetten, dan kan ik daar ook mee leven.'

Reinand: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Antony, Kudus, Neres; Tadić.

'Ik kies voor Neres, omdat hij nu weer bijna een hele wedstrijd in de benen heeft. Promes zit er de laatste tijd gewoon niet lekker in. Neres ook nog niet natuurlijk, die heeft in principe nog niks laten zien. Alleen komt dat niet door een vormdip, maar door het gebrek aan wedstrijden. Ik heb bij hem dus wel het gevoel dat het in de Champions League ineens naar boven kan komen. Terwijl ik dat gevoel bij Promes niet echt heb. Ik denk sowieso dat Neres een hoger plafond heeft dan Promes.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-1 wint van Liverpool? Zet in en krijg 28,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
PetrosQ: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Martinez; Antony, Kudus, Promes; Tadic.

'Ik ben fan van Gravenberch, maar tegen Liverpool zou ik met meer zekerheid gaan spelen. Daarnaast zal je, niet zoals in de Eredivisie, constant op de helft van de tegenstander staan en heb je ook meer verdedigende kwaliteiten in je team nodig. Dan zou ik voor Martinez kiezen i.p.v. Alvarez, zoals hij vorig jaar goed heeft gedaan. Verdedigend zijn ze vergelijkbaar, maar aan de bal is Martinez sterker.

En dan ergens in de tweede helft Neres brengen voor Promes (of eerder als Promes geen goede wedstrijd speelt). Afhankelijk van het spelverloop zou ik in de laatste 20 á 30 minuten misschien ook Huntelaar brengen. Na een uur met een weglopende Tadic te hebben gespeeld, kan een diepe spits als Huntelaar voor een verrassing zorgen bij de ietwat wankele verdediging van Liverpool.'
0 0
VanDeKaart
Of het een goede wedstrijd word zal echt afhangen of we vanavond tegen Liverpool ons eigen spel kunnen spelen.
Het is zo jammer dat als er team als Groningen in gaat zakken dat we er dan gewoon niet doorheen komen, er is geen plan B.

Dus niet te hopen dat Liverpool in gaat zakken en op de razendsnelle counter gaat spelen want daar ligt de zwakte met de langzame verdediging.
0 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Ajax met drie doelpunten verschil verliest na een aantrekkelijke wedstrijd. Liverpool heeft een paar mindere wedstrijden gespeeld dit seizoen maar in andere wedstrijden was het wel gewoon weer van een hoger niveau dan wat Ajax dit seizoen op termijn misschien kan halen (zoals in de Premier League tegen Arsenal). Als Liverpool het niveau haalt wat ze tegen Arsenal haalde heeft Ajax geen kans.
1 0
PetrosQ
Tja, ik dacht dat we in 2018/2019 ook van Benfica, Bayern Munchen, Real Madrid en Juventus en Tottenham zouden verliezen. Dat is ook niet gebeurd.

Het is een ander team, in een andere fase. Maar niets is onmogelijk. We hebben geen Frenkie, De Ligt, Ziyech en van de Beek meer, maar ik vind het team overall niet veel slechter dan toen.

Maar goed. Ik kan er maar beter vanuit gaan dat we verliezen. Dat deed ik namelijk destijds ook.
0 0
Lazell
Tegen een heel sterk Everton hadden ze ook gewoon gewonnen als ze een goede scheids hadden. Maar ze krijgen wel ontzettend veel goals tegen, ook mét Van Dijk.

Denk wel dat we de eigenschappen bezitten om het Liverpool lastig te maken. Liverpool zet met veel mensen op een hele kleine ruimte druk, dan komen er automatisch op andere plekken mensen vrij te staan. Met Blind, Schuurs, Mazraoui kunnen we die goed bereiken. Zou véél lastiger zijn als je achterin houthakkers hebt.

Deze wedstrijden kan echt alle kanten op.
0 0
Ozymandias
Liverpool zet normaliter op een slimme manier druk door alleen fel druk te zetten op spelers die opbouwend kwetsbaar zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat er geen zwakke schakel in de opbouw van Ajax zit (en Álvarez en Martínez dus niet op het middenveld spelen). Ik verwacht dat Liverpool tegen Ajax vooral druk zal zetten wanneer de bal richting Tagliafico wordt gespeeld. Ik zou Tagliafico daarom alleen aanspelen wanneer hij op de helft van Liverpool staat.
1 0
PetrosQ
Vind jij Martinez minder goed in de opbouw dan Gravenberch?
0 0
Ozymandias
Ik vind Martínez als middenvelder veel minder goed in de opbouw. Martínez heeft een goede lange pass maar hij heeft te lang nodig om die pass te geven om daar op het middenveld veel gebruik van te maken. Als we in de 'advanced analytics' duiken dat blijkt dat Martínez als middenvelder bijna alles breed of naar achteren speelt als hij onder druk wordt gezet. Liverpool zou dat benutten door op Martínez te jagen (zoals ze altijd op de zwakke schakels in de opbouw jagen). Gravenberch heeft het vermogen om zich onder zulke druk uit te spelen. Sterker nog, ik vind Gravenberch onder druk vaak beter voetballen omdat hij dan wordt gedwongen zijn handelingssnelheid te verhogen. Als hij daartoe wordt gedwongen heeft Gravenberch een hoge handelingssnelheid. Zijn probleem is momenteel dat als hij niet onder druk wordt gezet zijn handelingssnelheid te langzaam is.
0 0
de-Ajacied
Optimisme is een prettige eigenschap, maar als ze wat vaker naar de Premier League hadden gekeken hadden ze een andere voorspelling en misschien een andere opstelling gegeven. Als je ziet met hoeveel overmacht en snelheid Liverpool kan counteren en hoge druk zet dan kunnen we echt niet zo flegmatisch spelen en zoveel ruimte weggeven als tegen Heerenveen. Het gevaar gaat over onze linkerkant komen.
Als Salah op hun rechtervleugel opkomt en Arnold daar nog een overheen gaat, ondersteund door Henderson, dan krijgt Nico het heeel zwaar. Gravenberch zal veel vaker met zijn man mee moeten lopen dan tegen Heerenveen, ik ben benieuwd hoe Kudus daar mee omgaat.
Doodzonde dat Martinez niet wordt opgesteld. Die is positioneel en fysiek een van onze beteren in dit soort wedstrijden
1 0
Ajaxtrouw
Kansloos zeker als Antony ook niet meedoet. Alles had mee moeten zitten, waaronder je sterkste opstelling.
0 0
Cruijffthebest
Als we winnen van Liverpool zijn de wonderen er nog echt.
4 0
glob
Sorry hoor, maar iemand die Klaassen niet op zou stellen in deze wedstrijd kan ik niet serieus nemen.
4 0
ajax4perez
Opstelling van Reinhard alleen Gravenberch eruit en Martinez erin.
Martinez brengt op het CL net meer gif en dreiging en is sneller/sterker in de omschakeling.
1 0
Web
Zou maar zo kunnen, denk zelf ook dat dit beter is woensdag
Dat tempo wat Liverpool in de wedstrijd legt, heeft hij ( nog ) moeite mee
Omschakelen moet hij nog verbeteren
1 0
Web
Ik ben heel enthousiast over het middenveld van zondag, maar zo even winnen tegen Liverpool is wel heel erg optimistisch
Wij kunnen niet echt inschatten hoe goed dit team nu is? Nog geen goede ploeg tegen gekomen
Liverpool heeft een energie en power in de wedstrijden, en het tempo is zo gigantisch hoog
Maar dat Ajax heel veel potentie heeft is ook wel duidelijk
Met een hele goede dag zou Ajax misschien kunnen winnen? Dan moet Liverpool ook nog eens een mindere dag hebben
Ik zou zelf met Timber spelen, maar dat zal wel niet gebeuren, kan ook leven met Schuurs
Maar nooit meer Alvarez, ik had in het begin er best begrip voor, omdat je hoopt dat hij door groeit, maar hij ging met de wedstrijd minder spelen. En dan moet je er mee kappen
Martinez was een betere optie gewist, maar nu Ajax Klaassen heeft is dat probleem opgelost
Ben heel erg benieuwd, zal er ook niet van opkijken dat Martinez gaat spelen op het middenveld ipv Gravenberch al speelde die zondag heel goed. Liverpool is heel wat anders dan Groningen
Gravenberch kan ook zo overlopen worden? heb je met Martinez minder last van
Maar ik laat mij graag verassen, wij zullen het zien
0 0
Babayaka
Blijf het ook apart vinden dat in het sporten dus contact veroorlooft is, dat minder dan 1,5meter geen probleem is. Maar de gewone jan doedel moet zo langzamerhand achter de geraniums plaatsnemen, zijn toko failliet laten gaan en ja en amen roepen naar de minister president en het rivm. Toch krijgt de ene naar de andere prof sporter nu tante corona op visite.
2 -3
Web
Kijk even wat er nu al bij AZ gebeurt
Laten wij hopen dat het goed blijft gaan, kunnen wij tenminste nog voetbal voor de TV blijven kijken. Al kan ik zelf heel moeijkk wennen aan die lege stadions
Maar het is gewoon niet anders nu
0 0
Babayaka
Ajax wint ook denk ik, niet omdat ajax zo fantastisch is, maar omdat dat buitenlandse voetbal altijd de hemel in wordt geprezen, had zowaar gister vi aan op de achtergrond.
man o man dat die nog over voetbal mogen praten is mij een raadsel, alles over de grens is geweldig.
Alles binnen de grens is verschrikkelijk. Zelf het niet hebben van publiek is hier erger dan over de grens. persoonlijk vind ik alle sporten zonder publiek eigenlijk geer moer aan.
kan niet langer dan 5 min ergens naar kijken, dan irriteer ik me aan de nep geluiden, de gespannen tafellakens of de borden karton die neergezet zijn.

Of dat nou nederland,spanje,engeland of waar dan ook is maakt geen bal uit.
0 0
Schip
Ik kies de opstelling van Reinand hoor en anders die van Jesse. Optimisme is goed, maar ik mis een stukje realisme. We hebben het met iedere tegenstander moeilijk gehad, behalve RKC en H'veen thuis. Zodra we een ploeg tegenkomen die niet vrolijk vooruit voetbalt, maar met het mes tussen de tanden speelt, heeft het Ajax van Ten Hag een probleem. Te weinig druk op de bal, zodat je veel counters om je oren krijgt, Schuurs was lekker bezig, maar zijn ritme en vertrouwen krijgt dan ook weer een knauw door een voortijdige en wissel en passeerbeurt. De branie is vrijwel volledig weg nu, terwijl hij daarvoor bij de selectie van oranje kwam. Blind heeft af en toe aardige balletjes naar voren, maar de verdedigende overtuiging is er nog niet. Volledig begrijpelijk als je ziet dat je daarvoor lange tijd gespeeld moet hebben - Blind wel althans - en wat er is gebeurd, maar feit is dat centraal het bibberen is.

Tegen een Real, Juve en Bayern stond de defensie toch al echt.

Maar wie weet komt AJax toch weer in de juiste gemoedstoestand en blijkt dat de bezetting van het middenveld helpt bij de grip op de tegenstander, ook zonder bal. Ik vrees dat deze pot net te vroeg komt, doordat de complete aanloop weg is gegooid met zinloze experimenten. Denk dat we nog iets van 4 wedstrijden nodig hebben om druk op de bal te krijgen, zodanig dat Ajax echt meer controle krijgt.
1 -3
WZAWZDB14
Ik ga mee met Reinand, de beste opstelling voor morgen
0 0
Turbo
Denk dat we iets nederiger moeten zijn. Hun manier van spelen ligt ons niet. Hun kracht is onze zwakte. Ik ben eerlijk gezegd al blij als we er een wedstrijd van kunnen maken.

En dan hebben we nog de nukken van onze trainer. Als die toevallig besluit Alvarez op te stellen ga je er gewoon met 0-6 af.
6 0
Schwalbino
Liverpool is een ingespeeld team. De automatismen en de organisatie blijven daar overeind ook al spelen een paar vaste krachten niet mee. Van Ajax kan ik dat niet zeggen. Ajax is zoekende. De trainer is zoekende. Hij verandert de opstelling vaak om de tegenstander pijn te kunnen doen. Laten we hopen dat het hem lukt.
2 0
Joseph
Zoals tegen Aston Villa? Liverpool is alles behalve ingespeeld, maar heeft een levensgevaarlijke aanval blijven ze een zware dobber. Er is de afgelopen 2 jaar alleen geen beter moment om ze te treffen dan nu.
Ajax was niet zoekende, ten Hag was zoekende en afgelopen zondag heeft hij gevonden wat iedereen al zag, dus hopelijk gaat hij daar op verder.
0 0
Schwalbino
Die ploeg is nog steeds een machine. Een machine die alles gewonnen heeft wat er te winnen viel en zich niet altijd kan opladen als de tegenstander een grijze muis is. In de CL tappen ze echt wel uit het vaatje met de beste wijn.
2 0
Joseph
De kracht van die machine was ook dat ze zich juist voor alles konden opladen. Een 7-2 was in hun kampioensjaar nooit gebeurt. Het is veel makkelijker om een gespannen boog gespannen te houden, dan hem telkens opnieuw te spannen. Zeker als je je beste speler en keeper mist achterin.

Neemt niet weg dat er een ander Liverpool zal staan dan het Liverpool van de 7-2 en de slechte resultaten tot nu toe in de competitie. Het vaatje beste wijn is alleen niet beschikbaar, dat is ook nodig voor een resultaat in Amsterdam.
0 0
Web
Zeker, word erg lastig
Ook al omdat wij niet weten waar Ajax staat op dit moment?
Hebben nog geen topper gespeeld dit seizoen
Maar wie weet.
0 0
Schwalbino
Vorig seizoen hadden we met APOEL en PAOK twee leuke tegenstanders om erin te komen. Daarna kwam Lille. Weer een niveautje hoger maar nog niet het niveau van Chelsea.

Nu krijg je als eerste wedstrijd zo ongeveer de sterkste ploeg die je tegen kunt komen.
0 0
Web
Klopt, heel goed gezien
Nu moet je gelijk vol gas
0 0
Huntelaar020
Ik vindt de tendens weer veel te positief worden,
Is ook met blessures nog een een goed elftal.
Wel benieuwd waar dit ajax staat en hopelijk een mooi resultaat.
1 -1
Joseph
Tegen loopvermogen moet je loopvermogen zetten? Ik zie toch liever voetballers die de middenvelders van Liverpool laten lopen. Met dat argument kun je zelfs Alvarez opstellen, die kan veel lopen..

Het verbaast mij hoe Martinez ook hier in de opstellingen verdwenen is na een zeer sterk debuutseizoen. Ik zie veel potentie bij Gravenberch, maar ik zou ook verkeerde keuzes. Dat ging tegen Heerenveen nog wel goed, maar tegen Liverpool kan dat dodelijk zijn. Met Kudus hebben we al een middenvelder die veel risico in zijn spel legt, ik zou daar liever een speler naast zien die ook de verdedigende balans op het middenveld waarborgt. Met Martinez heb je een speler die goed genoeg is aan de bal maar ook op safe speelt, wat Blind ook de ruimte geeft om op te komen. Ik zou voor Martinez, Kudus en Klaassen gaan op het middenveld. Hopelijk gaan de positionele foutjes er bij Gravenberch snel uit, dan is dat natuurlijk de betere in de CL, maar nu nog niet.
8 0
Amp
Probleem is alleen dat liverpool loopvermogen koppelt aan voetbal, tegenover het voetbal van ajax. Ik zie echter ook liever dat t middenveld van zondag er komt te staan, dan een alvarez of martinez erbii voor de controle/balans. Liever voetballend onderuit en lof oogsten dan onderuit met laf voetbal wat niet onze natuur is. Met ons eigen voetbal zit er daarbij meer kans op succes dan de behoudende controle te willen hebben
1 -1
Joseph
Alvarez heeft niks te maken met controle of balans, die verstoort beide. Ik vind balans erg belangrijk en dat hoort bij Ajax. Ik kom voor de balans op dit moment dan niet uit bij Gravenberch in de Champions League, Martinez kan daar wel voor zorgen. Martinez is in staat balverlies van Klaassen of Kudus op te vangen, die beide opkomen, dat zit er bij Gravenberch niet in. Martinez heeft daarnaast voetballend ook wat te brengen.
2 0
Afstandsschot
Ik zou morgen dit wel willen zien:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Nico; Klaassen, Martinez, Kudus; Antony, Tadic, Promes

Neres en Gravenberch in de tweede helft brengen.
6 0
Lazell
Dan zou ik Klaassen en Kudus wisselen. Kudus speelt veel makkelijker onder de hoge druk uit. Klaassen is ook klinischer, elke kans moet erin.
0 0
vdhaas
Mooi team. Kudus betrekken in de opbouw om onder druk uit te voetballen. Martinez hoort wat mij betreft ook in de basis.

Enige waar ik over twijfel is Promes. Laat heel weinig zien de laatste weken. Zie hem vooral de bal 6 keer achter elkaar over 2 meter naar Kudus passen. Misschien dan Neres op linksbuiten. Als hij het dan niet heeft kun je altijd nog wisselen, maar als hij het op z'n heupen heeft is hij beter dan Promes.
0 0
VoorOnzePloeg
Allisson is er toch ook niet bij?
2 0
A'dam Oud-West
Ik zou een aanvallend front met Tadic, Neres, Anthony en Kudus wel zien zitten. Daarachter gewoon met Martinez en Klaassen. Promes is zeker een optie, want dat is één van de weinigen met echt scorend vermogen. Het pleit voor hem dat ie altijd wel z'n goaltje meepikt.
2 0