Dest weet het zeker: 'Hoop in de toekomst echt terug te keren'

JesseTH, 01-10-2020 om 14:20, 4761 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sergiño Dest kijkt met een dubbel gevoel naar zijn transfer naar FC Barcelona. Enerzijds is het voor hem een droomstap, maar aan de andere kant begint hij nu pas langzaamaan te beseffen hoe erg hij Ajax zal gaan missen. Hoe dan ook wil hij daarom ook terugkeren in de toekomst.

Tegenover Ajax TV gaat Dest in op de reden waarom hij voor FC Barcelona koos en niet voor Bayern München. 'Er is een Nederlandse trainer en de rechtsback is net weggegaan. Ik dacht dat er daar iets meer kansen lagen op speeltijd. Het is wel heel fijn om met de beste speler ter wereld (Lionel Messi, red.) te spelen. Ik heb er wel een paar keer aan gedacht hoe het zal zijn om met hem te mogen spelen, maar dat is niet waardoor ik de keuze heb gemaakt. Ik heb naar de voor- en nadelen bij beide clubs gekeken.'

'Het is vroeg, dat weet ik zelf ook, maar ik geloof heel erg in mezelf', vervolgt de jongeling. 'Ik weet wat ik kan en ik houd van uitdagingen. Ik hoop sowieso dat ik in de toekomst echt nog terug kan keren naar Ajax. Ik wil hier echt nog spelen. Het is elke keer kippenvel als ik hier weer in het stadion mag komen. Over een paar jaar ga ik alles beseffen, als ik even rust heb in mijn hoofd. Ik denk dat het dan een emotioneel moment wordt.'

De verdediger staat zichtbaar geëmotioneerd voor de camera en hij probeert - ondanks dat hij moeite heeft om nog uit zijn woorden te komen - uit te leggen hoe dat komt. 'Ik heb hier de helft van mijn leven doorgebracht. Ik ben hier sinds mijn elfde en heb heel veel mooie herinneren met Ajax gemaakt. Van iedereen kon ik wat leren en het is echt een soort familie. Ik heb het voetbal zien groeien. Het is top, echt de beste club van Nederland. Het is een soort gedeelte in mijn leven geweest en in één klap is dat nu weg.'

'Jullie zijn de beste fans ter wereld'

Tot slot richt Dest zich nog één laatste keer tot de fans van Ajax, opnieuw vol emotie. 'Jullie zijn de beste fans van de wereld. Ik heb het nog nooit beter gehad dan dit. Ik hoop dat jullie er altijd zullen blijven voor het team, ook in de mindere periodes. Ik wens jullie ook het beste, allemaal persoonlijk. Hopelijk winnen we dit jaar het kampioenschap, de beker en wie weet de Champions League.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1981
Tja nu hij Barcelona zit mag hij ook dromen.
Als je goed je best doet daar kun je nog eens een stap zetten en in de basis van Ajax 1 komen.
1 0
krachtpatser66
Nou, nou nou!. Er zijn toch veel die medelijden met hem hebben en hem ook nog eens succes wensen!. Nou, dat neppe, sentimentele toneelstukje van hem deert mij niet. Opgeruimd staat netjes, també, Verrot maar lekker weg op die Barca bank. Sergino en kom nooit meer terug. We hebben jou niet meer nodig!.
0 -1
PhilRock
Heeft Dest je vriendin gepakt?
0 0
wendoo9
Niks meer dan lof voor deze jongen. 19 jaar en je eigen zo in de kijker spelen bij clubs als Barca en Bayern. Tuurlijk veel negatieve reacties maar dat is wel te begrijpen als zo een goeie speler de club gaat verlaten. Je ziet aan alles dat deze jongen een mooie carrière tegemoet zal gaan. Hij heeft alles wat een moderne back nodig heeft. Gewoon een goeie speler. Het gaat je goed
3 0
Ajaxhart
Eerst zien, dan geloven.
0 0
Restored
Ben ik de enige die deze transfer totaal niet begrijpt? Geen slechte back hoor maar Barcelona??? Voetballend komt Dest toch enorm te kort?
3 -3
Lories
Dacht er ook zo over
1 -1
DrD3k
Voetballend juist niet.
Positioneel laat hij steken vallen, vooral omdat hij stiekem nog een vleugelaanvaller is en daarbij vergeet te verdedigen (goed te staan).
3 0
eenamsterdammer
Begrijp die gast wel, hij kan later aan zijn klein kinderen vertellen dat hij samen met Messi en Frenkie in Barcelona heeft gevoetbald.
1 0
DemyV
Zichtbaar aangedaan, toch mooi voor zo'n ventje dat hij zo'n stap kan maken. Iedereen hier praat wel over zijn leeftijd, maar wie van ons heeft op die leeftijd voor zo'n keuze gestaan? Ik gun hem het beste.
5 0
atalantanio
Ga gewoon lekker naar Barcelona en stop met dat sentimentele gedoe, haast niemand die het gezegd heeft is ook daadwerkelijk terug gekomen. Alsof iemand zit te wachten op dit soort beloftes.
1 -3
krachtpatser66
Kijk, met jou kan ik praten. Het klopt helemaal. Ik ben zeker geen voorstander van zulke, neppe sentimenten.
Dat er hier mensen zijn, die hem het beste gunnen, prima. Ik zeg: opgeruimd staat netjes. Opgerot naar Barca en a.u.b. niet weer terugkeren. We hebben geen nep- ajacieden nodig. Zo dacht ik het ook bij Kluivert en nu ook.
0 -1
Superjan
Die jongen is emotioneel. Zie de belofte als een liefdesverklaring, niet als een belofte per se. Ik heb ook wel eens emotioneel tegen een ex gezegd dat we contact zouden houden. Haha, and then life happened.
0 0
Bjorn
Heel mooi afscheidsinterview.

Geweldige transfersom voor een hele jonge jongen met veel potentie.
5 0
Ajax114
Ik geloof dat zijn woorden wel echt zijn. Hopelijk zien we hem terug. Aardige jongen en is niet op een vervelende manier weggegaan. Hopelijk gaat hij mooi leven tegemoet in Barcelona.
4 0
davidoff
BLA,BLA,BLA.....
0 -2
Bensco
Succes daar, dat sowieso. Misschien te vroeg vertrokken maar ik snap hem wel. Een club als Barcelona komt niet vaak langs dus als je de kans krijgt moet je hem pakken.

Verder verwijs ik deze uitspraak gelijk naar de prullenbak. Er zijn maar weinig spelers die dit roepen en die het ook daadwerkelijk doen of überhaupt nog van waarde zijn. Die jongens herken je meestal uit duizenden , dat zijn clubjongens zoals Donny, Klaassen of Blind. Denk persoonlijk dat we Dest nooit meer in een Ajax shirt zullen zien.
1 -1
Joseph
Ik vind dat hem weinig kwalijk is te nemen. Hij was niet verzekerd van een basisplaats en dan is Barcelona een mooie club. Hij zal meer verdienen en trainen met de beste speler ter wereld.

Ik hoop dat hij zich verder ontwikkeld en dat hij op een mooi punt in zijn carrière terug komt om goed te maken wat de fans nu gemist hebben. Ik heb altijd met veel plezier naar hem gekeken.
3 0
Bky
Wat een grootheidswaanzin.
0 -4
Dennis129
Leuk die woorden, maar die meent hij natuurlijk niks van.
We zijn zo ongeveer de allerslechtste supporters ter wereld. Alleen bij real en barca is het erger.
0 -1
ElBlanquito
Vind dit toch hele mooie woorden. Succes sergino!
4 0
Ajaxxxisdebeste
Geef hem de voordeel van twijfel wens hem veel succes bij Barca, als het maar niet tegen Ajax is.
2 0
thepower1990
Ja leuke woorden maar gezien het aantal spelers die dat al eens geroepen hebben totaal niet serieus te nemen. Als Barcelona nou was gekomen na een topseizoen van Dest was het gevoel toch anders geweest dan nu. Door het weigeren om zijn contract te verlengen was Ajax bijna wel genoodzaakt om op een goed bod in te gaan en dan zijn deze teksten achteraf een beetje mosterd na de maaltijd en moeilijk serieus te nemen.
0 -3
ArthurG
Ik vind het altijd een beetje nutteloze uitspraken over een terugkeer. Je kan best die intentie nu hebben, dat is leuk, maar je weet nooit hoe de situatie is als de tijd komt. Dat is gewoon nog te ver weg om daar iets over te zeggen. Dan heb ik meer respect voor hoe een van de Beek zich over zoiets uitlaat.
1 0
AFCA-B93
Verschil is wel dat Donny het met zijn 23 jaar al redelijk op orde heeft in z’n koppie, en dat Sergino met z’n 19 jaar gewoon uitspraken op emotie doet. Is ook helemaal niet erg, ik hoop dat de supporters niet te veel op die woorden in gaan. Nogmaals, puur emotie wat nu bij Dest spreekt
3 0
GerardAjax26
Natuurlijk jammer dat een talent al op zo'n jonge leeftijd vertrekt, maar begrijp de keuze wel. Het klinkt misschien gek maar met Mazraoui in vorm zoals tegen Vitesse, maakt Dest bij Barca waarschijnlijk meer kans op speelminuten dan bij Ajax. Financieel zal het vast ook wel aantrekkelijker zijn. Desondanks jammer voor Ajax, maar wens hem veel succes bij Barca.
2 0
Dubbelvla
zeg dat nou niet jongeeeen. maar het gaat hem goed, succes. elke ajacied, jong, oud, nieuw, huidig, ex, verdient onze steun.
1 0
oudzuid2
tuurlijk kerel, je houdt zo van deze club dat je na minder dan 30 wiedstrijden in het eerste al vertrekt
0 -6
AFCA-B93
Wees nou gewoon eens eerlijk. Met de kans die hij nu bij Barca krijgt, zonder echte concorrent (afgezien van middenvelder Sergi Roberto), is dit toch gewoon een prachtige kans voor hem?
8 0
AFCA-B93
Wil niet zeggen dat hij spijt lijkt te hebben, want een Barca of Bayern valt niet te weigeren, maar hij is wel zichtbaar aangedaan dat hij Ajax gaat verlaten. Hopelijk maak je je woorden over een terugkeer waar jongen, al nemen wij dat als supporters wel met een korreltje zout, gezien de anderen die dat ook zeiden. Succes en we houden je allemaal in de gaten!
3 0
GrandMasterFlex
Grappig dat Dest hier nu afgebrand wordt terwijl het juist een prachtig compliment is aan de opleiding Ajax. Ja hij vertrekt snel, maar dit is gewoon een serieuze optie met Barca in opbouw en een Nederlandse coach. Lekker blijven haten op een speler die al jaren bij Ajax rondloopt.
7 0
SammyR
Sja.. aparte kerel, denk niet dat hij gaat imponeren, maar wie weet bewijst hij het tegendeel.
0 0
PeterVKV
flikker op man
0 -10
GrandMasterFlex
Zit al 8 jaar bij de club... jij bent ingestapt na CL succes denk ik? Mondje dicht.
7 -1
PeterVKV
ja ik ben ingestapt toen ik 6 was bij de eerste EC1 winst begin jaren 70....maar ben steeds meer geïrriteerd door mannetjes als Dest...ouwe lul kan daar niet zo goed tegen. Zeker niet die bullshit van "ik kom zeker terug" terwijl je niet snel genoeg weg kan na een top opleiding.
2 -3
GrandMasterFlex
Oké oké respect. Snap je wel, maar 8 jaar in de jeugd is geen kattenpis natuurlijk, klinkt oprecht dit. Iedereen heeft hem liever bij Ajax, maar ja een stap naar Barca?! Ik snap het wel.
4 0
PeterVKV
ik snap het ook, maar dan niet meteen beginnen te lullen dat je zeker terug komt...hebben we ook bij Suarez gezien.
0 -2
Superjan
Je bent oud genoeg om te weten dat je op die leeftijd nog niet weet hoe het leven loopt... maar dat je juist denkt van wel. Neem het als compliment en weet ondertussen beter.
1 0
AFCA-B93
Die jongen is 19 en spreekt puur uit emotie, want hij mist Ajax zichtbaar al terwijl hij met het interview nog niet eens weg was. Niet te zwaar tillen aan die woorden man
3 0
TomAjaciedd
Wel mooie woorden, niet verwacht dat hij de club zo hoog heeft zitten
5 0
DeMeervanweleer
Beetje rare snijboon dit, maar niet perse onoprecht. Mooie woorden over Ajax, mooie transfersom en wie-weet houdt hij woord...
3 0
johnantoni
Zoals veel meer gezegd hebben..
0 -2
Ardoe
Haha ok Sergiño....maar ehm succes verder!
1 -4
Saanchez
Oh fuck off Dest, no way dat we jou nog in een Ajax-shirt zullen zien op de velden
1 -11