'Ajax informeerde ook vluchtig naar Brenet'

BartVeenstra, 30-09-2020 om 14:15, 13803 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft vorige week ook 'vluchtig' geïnformeerd naar Joshua Brenet, zo meldt Ajax-watcher Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. De oud-speler van PSV staat op dit moment onder contract bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim.

Met het aanstaande vertrek van Sergiño Dest naar FC Barcelona is er in Amsterdam de wens om een back-up voor de rechtsbackpositie te halen. 'Weet je wie ook een optie was voor rechtsback? Joshua Brenet', zegt Jansen over de speler die vorig seizoen op huurbasis bij Vitesse speelde. 'Ze hebben vorige week een keer vluchtig geïnformeerd naar de voorwaarden, maar hij stond niet bovenaan de lijst.'

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsback kwam Ajax uiteindelijk uit bij Sean Klaiber. De rechtsback komt voor een bedrag van zo'n vijf miljoen euro over van FC Utrecht, al zou dat bedrag nog kunnen oplopen tot zo'n zeven miljoen euro.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Als 3e optie heeft ten hag ook nog aangeraden om nathan Rutjes weer van stal te halen.
0 0
vdhaas
Ik vind het heel opmerkelijk dat Ajax, met scouts in Zuid-Amerika, Scandinavie en Belgie, uitkomt bij spelers die je zelf in het cafe had kunnen bedenken als je gevraagd wordt om eens zoveel mogelijk rechtsbacks op te noemen.
0 0
PJSM
Val van de ene in de andere verbazing. Brenet, Klaiber pfffff. What the fuck. Klaassen is zeker welkom en van toegevoegde waarde. Welkom Davy.
2 0
Damian_AFCA
Mijn God, waar zijn we mee bezig zeg?
Klaiber, Klaassen, Brenet...
Ik word hier echt droevig van. Zelfs als invallers niet goed genoeg, geef dan maar gewoon de jeugd de kans.
2 0
Ajaciedsince85
Dit zou echt lachwekkend zijn geweest...
1 0
ST
Waarom niet Amsterdammer Frimpong van Celtic?
2 0
BillSplate
Liever Klaiber dan Brenet. Dat moet ik zelfs toegeven.
8 -1
jutter
Hoe je het ook wendt of keert, we zijn eigenlijk, gezien de recente aankopen, weer een beetje terug bij af, dus vóór 2016! Toen waren aankopen als de meest recente gemeengoed bij de club! En de torenhoge ambities dan, is dat ook weer gebakken lucht?
4 -1
Godenzoon24
Aankoop is nog niet zo'n ramp. Wel voor de breedte en als ze niks toevoegen!
0 0
Lazell
Het meest frustrerende vind ik dat het per se een Nederlander moet zijn. Waarom? Omdat supporters zich daar beter mee kunnen identificeren? Ik denk dat de supporters véél meer hebben met een Ghanees en een Braziliaan, dan Klaiber.
14 -2
TheTruth
Niet mee eens. We zijn een Nederlandse club, daarbij horen ook Nederlandse spelers.
1 -2
talent020
Mits ze het gewenste niveau hebben, Ajax wilt toch weer meedoen met de absolute top? Dan zal je in 1e instantie naar kwaliteit moeten kijken ipv nationaliteit, van een Kudus, Antony etc word ik als Nederlander gewoon erg vrolijk hoor!
3 0
talent020
Klopt helemaal, hier mag de RVC ook op worden aangesproken.
5 -1
PJSM
Enkel de RVC. Opzouten met die gasten.
0 0
trooop
Het ego van onze directie is zo opgezwollen dat ze zichzelf nog net zo perfect als altijd in staat achten om te bepalen of potentiële aankopen geschikt zullen zijn, ondanks een almaar groeiende waslijst aan mislukkingen. Zonder de inbreng van die vervelende scouts graag, die komen toch alleen maar met onzinnige bezwaren over voetballende kwaliteiten en dat soort bijzaken. Terwijl andere dingen soms gewoon veel belangrijker zijn. Bijvoorbeeld of iemand wel een nederlander is. Of of de trainer hem wel persoonlijk kent. Maar dat snappen die domme scouts natuurlijk weer niet.
3 -3
Ajaxamsterdam0485
Klaiber wordt al gekeurd op dit moment
0 0
Babangida83
Zo bezien mag je nog van geluk spreken dat ze Klaiber hebben genomen, haha
6 0
Yeshyeshyall
Ha inderdaad, mijn god Brenet the horror. Klaiber is volgens mij een redelijke back als back up
3 0
RuffRhythim
Misschien informeerde ze alleen even hoe het met zn kat ging ofzo?
0 0
milan-jantje
Vindt zowel Klaiber als Brenet te licht voor Ajax. Mocht je dan een Nederlandse back zoeken dan liever Fosu Mensah, Hateboer of Zeefuik.
3 -1
Yeshyeshyall
Zeefuik vind ik ook wel ok al denk ik dat Klaiber beter is. Daarnaast heeft Zeefuik al eens op de bank gezeten bij Ajax, kan me voorstellen dat het voor hem niet zijn ambitie is
1 0
geDaante
Gewoon Rensch of Timber als backup voor Mazraoui, zoals het Ajax zou moeten betamen.
7 0
Lazell
Dat hopelijk ook het uitgangspunt. Ik denk (hoop) dat ze gewoon keuzes willen hebben. Als we Utrecht uit 1-0 voor staan in de 85ste minuut met een rode kaart van Mazraoui ofzo, dan kan ik er mee leven. Of een schorsing van Nico en blessure van Blind. Maar als hij de ontwikkeling van die 2 grote talenten écht in de weg staat, is het wel heel kwalijk.
0 0
TontoKarnaggel
Mocht brenetniet echt een optie te zijn geweest dan lijkt het me de hoogste tijd om de scouting/directie handelingsonbekwaam te laten verklaren. Deze mensen moet je niet met geld om laten gaan
1 -2
Yeshyeshyall
Moest plus zijn
0 0
Mokumnorth
Ik blijf me afvragen waarom zeefuik geen optie geweest is, als we toch in die vijver gaan vissen
0 0
Keeshoog
Mabye omdat zeefuik net deze transferwindow verkocht is aan herta
2 -3
AFCAsphere
Ajax wist al begin dit jaar, maar waarschijnlijk daarvoor al, dat Dest in de serieuze belangstelling stond van Bayern. Toen was Zeefuik nog speler van Groningen en had Ajax via een terugkoopclausule Zeefuik terug kunnen halen voor minder dan wat ze nu voor Klaiber betalen, plus het feit dat Zeefuik meer restwaarde heeft, bekend is met de principes van onze speelwijze en gewoon in het algemeen een hoger niveau aantikt dan Klaiber.
1 -1
Mokumnorth
Joh, dat meen je?

Bayern was al in maart concreet voor dest geloof ik. Dan had je toch alvast contact met hem op kunnen nemen?
0 0
geDaante
Ze zien Mazraoui als basisspeler, en willen een ervaren backup voor weinig, oftewel een middelmatige breedteaankoop, die niet meer gedaan zouden worden.

En dat terwijl je wederom betere jeugd hebt lopen. Ajax is weer een koopclub te noemen helaas.

Dan denk je dat ze het met het doorselecteren dit seizoen en met het aantrekken van Kudus en Antony eindelijk beter doen, krijg je dit weer, en een trainer die het voor elkaar krijgt het elftal totaal onnodig enorm te verzwakken door zijn keuzes.
7 0
EWJM
Die betere jeugd (Rensch en Timber) zit er al bij hoor. Maar ook met hen erbij heb je maar 7 verdedigers voor 4 posities. Er is dus sowieso een verdediger nodig.

En Van der Sloot en Van Gelderen komen nog lang niet in de buurt om in aanmerking te komen. Quinten Timber is langdurig geblesseerd.

Het ironische is trouwens dat je pleit voor doorselecteren, en geen breedteaankopen doen, terwijl als je een topper voor RB haalt dat dat dan iemand zal zijn die juist eigen jeugd (Mazraoui) in de weg loopt. ;)

Maar wat zou jij dan doen?
- Geen verdediger meer erbij, en met 7 spelers voor 4 posities het seizoen ingaan?
- Een jeugdspeler doorschuiven die matig speelt in de KKD en er nog lang niet klaar voor is?
- Een topper halen die bakken met geld en salaris kost, terwijl je al een RB uit eigen jeugd (!) hebt rondlopen die het uitstekend doet en helemaal niet doorgeselecteerd hoeft te worden?

Zoals je merkt is op elke mogelijke optie wat aan te merken. Oftewel; wat TH en Overmars ook doen, ze zullen het nooit goed doen. Volgens fans zoals jou in ieder geval.
1 0
Hans Kraay Jr.
7 verdedigers? Is maar hoe je telt.

Basis:
Nico-Blind-Schuurs-Nous.

Wissels:
Martinez, Alvarez, Timber en Rensch.

En mocht je dan iets willen halen zou ik eerder voor een linksbenige verdediger gaan.
0 0
EWJM
In een andere reactie had ik er inderdaad wel bijgezegd "met eventueel Alvarez". Dan zou het 8 zijn. Het is maar de vraag of je hem erbij moet rekenen, want hij heeft volgens mij geen enkele wedstrijd in de verdediging gespeeld? Maar goed, in geval van echte nood zou het vast kunnen.

Maar goed. Ook met Alvarez staat mijn punt nog steeds: 7,5 (laat ik het daar maar op houden) voor 4 posities is echt te weinig.
0 0
Hans Kraay Jr.
Dan nog lijkt een linksbenige verdediger mij een betere opties dan Klaiber voor de RB.

Aan de rechterkant heb je zonder Klaiber al 4 opties.

Op links in principe maar 3, waarvan er al 2 in de basis staan op het moment.
0 0
ST
Rare conclusie. Je hebt 3 LB’s en 1 RB.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nico, Martinez en Blind heb je die links zijn.

Waarbij ik Blind geen optie voor de LB vind, die kan je niet missen op LCV.

Alvarez, Schuurs, Timber en Rensch zijn alle vier rechts.
0 0
RayJordaan
Stel je eens voor dat iemand jou een week of twee geleden verteld had dat Ajax op het punt staat om Klaassen en Klaiber aan te trekken, en dat er belangstelling is getoond voor Brenet, zou je diegene niet vierkant uitlachen en afvragen of ie strontlazarus is??
9 0
TontoKarnaggel
Goed, we zitten dus weer in de categorie jurgen colin. Lekker man, dat liep toen ook al zo fantastisch af....
5 0
Benleiden
Nouja, Ajax was weer eens duidelijk onvoorbereid op het vertrek van een basisspeler. Donny en Dest worden beide zeer matig opgevangen, en dan moet je nog bedenken dat er al héél wat werk aan de winkel was met de positie waar houten klaas Alvarez nu moet spelen. Die jongen wordt afgerekend op een positie die hij niet kan bespelen.
4 0
Multi
Ik denk dat ze binnen Ajax last hebben van het corona virus, ze beginnen allemaal te ijlen en onzinnige dingen te doen.
6 0
Ajax114
Het had dus nog veel erger kunnen zijn ? Brenet kan er echt helemaal niets van. Zijn ze aan de drank bij Ajax of zo.
2 -2
Benleiden
Brenet als naam laten droppen om zo de negativiteit omtrent Klaiber te laten wegebben.
3 -1
Amp
Vind t ergens best grappig na alle vuilspuwerij over buitenlanders en geschreeuw om meer nederlandse spelers, dat ze in de directie of rvc zo ver zijn gegaan dat het scoutingsniveau drastisch is gezakt naar categorie klaiber en brenet. Ik wacht nog steeds op een artikel dat dit allemaal maar één grote prank was, dus beter schieten ze daar ff mee op gezien de overhitte reacties xd
2 0
TontoKarnaggel
Brenet???? Mijn god, is er een vlaag van collectieve waanzin door de arena gevlogen ofzo?
4 0
appiehappie
Als ik lees wat hieronder staat, weet niemand dus een echt beter alternatief voor Klaiber.
0 -5
AjaxDaniel
Als je per se een Nederlander wilt hebben, hadden ze Zeefuik moeten oppikken. Anders Fosu-Mensah die daar ook kan spelen. Voor de rest zou ik niet zo snel iemand weten die haalbaar is.
1 0
EWJM
Zeefuik heeft net een transfer gemaakt.
En wat Fosu Mensah betreft, het ligt ook aan de speler zelf he, die moet het ook willen.. Misschien hebben ze hem wel als eerste benaderd. Het is geen FIFA waarin je iedereen die je wil kan kopen.. ;)
1 0
IboAFCA
Zeefuik is deze zomer pas naar Hertha gegaan. Fosu-Mensah lijkt me wel een prima optie. Multifunctioneel en vertegenwoordigt nog restwaarde
2 0
AjaxDaniel
Klopt maar het vertrek van Dest zat er al heel lang aan te komen dus ze hadden proactiever kunnen opstellen maar verder eens.
2 0
AjaxDaniel
Deze wanhopige en geforceerde zoektocht naar het per se willen toevoegen van Nederlanders is een 'pledge to mediocrity'. Wat een rare beslissing.
2 0
RayJordaan
Wat een stelletje clowns zeg! Een speler die zwaar door de mand viel bij PSV hoort op niemands lijstje te staan, onderaan bovenaan gewoon helemaal niet..
4 0
AjaxDaniel
Ahahahahahahaha
0 0
Duif63
Tja Brenet. Dat zegt alles over de manier waarop en op welk niveau er bij Ajax gescout wordt. Vandaar ook aankopen als Alvarez, Bande, Magallan, Kristensen, Labyad etc.
4 0
Flipper33
Ajax had een selectie kunnen hebben waar je u tegen zeg door al het weg gekleurde geld voor dat soort aankopen had je 2 of 3 goede spelers kunnen halen
4 0
EWJM
Kan jij een club noemen die geen rijtje aan miskopen heeft gedaan?
0 0
Flipper33
Bedoelde trouwens weg gepleurde geld haha klote iPhone soms
0 0
Flipper33
Nee doet iedere club wel maar Ajax de afgelopen jaren wel erg veel !
0 0
AjaxHoorn
Brenet is het type waarbij je denkt. Dan maar met 10 man spelen.
3 0
fc Barcelona_ke
Namen als klaiber brenet dan is duidelijker dat ajax op zoek naar 2e back. Niet iemand die gaat met mazraoui een concurrentie aangaan. Jammer. Het hoort niet bij ajax
2 0
Luie
Ik denk dat er van de RVC niemand bij mag tenzij het een Nederlander is of iets dergelijks. dat is de enige verklaring die ik kan verzinnen.
2 0
Ajaxamsterdam0485
Er kan dan toch ook zn minst “vluchtig” geinformeerd worden bij TFM. Direct een speler voor de back en centraal
3 0
fc Barcelona_ke
Brenet of klaiber? Dan Had ik ook klaiber gekozen! Liefst zeefuik terugkopen en stand in
0 0
JariHeijden
Het is wel duidelijk dat het hier enkel om een back up voor Mazraoui gaat, totdat de jeugd er klaar voor is.

Brenet... Dat vind ik echt een hele matige speler. Klaiber is tenminste nog een prima back. Al had ik Klaiber ook niet gehaald.
0 0
kade88
Hahaha
0 0
noppenkoning
Had dan gewoon Zeefuik gehouden.
10 0
Spectre
Kolere, dat klinkt als complete paniek.. je hebt toch voor elke positie een schaduwlijstje klaarliggen
2 -1
PierreHeno
AS begint meer en meer op een chat site te lijken ipv op een forum waar over voetbal gediscusieerd wordt. Trump op AS. Wat een bagger wordt hier toch allemaal gepost zeg.
2 -6
jordy0605
Je kunt wel een goede speler wensen, maar die gaat natuurlijk niet op de bank plaats nemen!
Mazeraoui heeft het vertrouwen blijkbaar van ten hag .
Klaiber valt me sltijd wel op bij fc u trecht
Met zijn inzet en gedurft spel zou ik hem wel een kans gunnen
Als back up
1 -4
BrandjeXL
Is goed knul. Ga jezelf nu maar weer verwennen kijken naar een poster van Overmars.
2 0
ajaxxcied4life
Ik denk dat Marc Degryse in principe ook best is om te scholen tot een back. Wat denken jullie jongens?
2 0
Duif63
Ik zou voor Luc Nilis gaan. Heeft wat meer lengte.
0 0
Flipper33
Ajax dacht we maken ze ff blij met Antony en Kudus en dan gaan we het lijstje van TH weer afwerken toch hebben ze afgelopen jaren goed verdient maar ook veel geld door het putje gespoeld.
0 0
3sterrenAjax1
er zit dus iemand id rvc en/of directie die t gehalte nederlandse spelers belangrijker vindt dan kwaliteit. wat n idioterie. doe mij maar kwaliteit.
1 0
cantharel
Misschien Ruud Gullit ?
0 0
JBM
Het virus is hard binnengeslagen bij Overmars!...
1 0
goajaxgo
Ik snap het niet. Dan nog liever Glenn Bijl van Heerenveen.
0 0
Vulture
Je zou er nog bijna blij van de keuze voor Klaiber van worden.
Bijna....
0 0
PierreHeno
Kijk...nou klink je al heel wat realistischer. Die Brenet moet je niet hebben maar wij kunnen geen toppers binnenhalen...maar moeten wel een stevige bank hebben die er meteen stast ipv die KKD jonkies. Die komen vanzelf wel aan de bak.
0 -1
AjaxIJmuiden123
Meen je niet
0 0
AFCAwooz
Ik zeg Bram van Poolen. Is ook nog eens Ajacied!
3 0
ram
Ik vind het vrij bizar dat de scouting letterlijk 0 rechtsbacks in het systeem heeft.
2 0
EWJM
Hoe weet je dat? Naast Klaiber kunnen er ook genoeg spelers op hebben gestaan die 1) nu niet meer beschikbaar zijn, omdat ze bijvoorbeeld ondertussen al een transfer hebben gemaakt 2) te duur zijn 3) niet naar Ajax willen komen 4) om verschillende redenen minder geschikt waren 5) enzovoorts.
0 0
ram
Klopt, dat weet ik niet. Je hebt gelijk. Het zou goed kunnen dat er 10 spelers boven Klaiber op een lijstje stonden die om allerlei redenen niet konden komen.

Maar... geloof jij het? Ik niet. Dit is een aankoop van Ten Hag. Dus mijn statement "Ik vind het vrij bizar dat de scouting letterlijk 0 rechtsbacks in het systeem heeft" slaat achteraf ook nergens op. Er zullen best Ajax-scouts zijn met backies op hun lijstjes. Maar er wordt in dit geval niet naar omgekeken.

En nee. Ook dat weet ik niet. Maar het lijkt er wel heel erg op natuurlijk.
0 0
Turbo
Je had gewoon Zeefuik terug kunnen halen voor 1 miljoen. Of je kan het doen met Timber en Rensch.

Het is werkelijk om van te janken.
5 0
ram
Zeefuik is net naar Hertha. Het lijkt me sterk dat Ajax daar een clausule op heeft en hij zal nu veel duurder zijn. Ik weet ook niet of ik zou gokken op Timber en Rensch; ik denk het niet.

Maar dan nog... Als je alleen komt met Klaiber en Brenet, dan klopt er iets niet.
0 -1
afcasven1995
Is Delorge niet meer beschikbaar dan?
9 0
Turbo
Man man man
0 0
afcasven1995
HAHAHAHA ik kom niet meer bij
0 0
Toon meer reacties