Vierklau: 'Hoop dat Ajax-fans Klaiber eerlijke kans geven'

NickOoms, 30-09-2020 om 10:45, 11154 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In gesprek met De Telegraaf geeft oud-Ajacied Ferdi Vierklau aan dat hij hoopt dat de supporters van Ajax Sean Klaiber een eerlijke kans geven. Vierklau kreeg in zijn tijd bij Ajax veel negatieve reacties van supporters van FC Utrecht en hij hoopt dat het bij Klaiber dit keer anders verloopt.

Vierklau kwam in het verleden uit voor FC Utrecht en na een paar uitstapjes, naar Vitesse en CD Tenerife, kwam de Nederlander terecht bij Ajax. Vierklau kreeg te maken met negatieve reacties aan zijn adres. 'Ik kreeg te maken met negatieve reacties van supporters die het me kwalijk namen. Dat heeft me wel verbaasd. Supporters moeten toch begrijpen dat je als speler het maximale uit je carrière wil halen. Ik ging naar Ajax, omdat ik per se een keer kampioen wilde worden. Als voetballer wil je om de prijzen spelen en uiteindelijk is mij dat gelukt.' 

Ook nu verwacht Vierklau negatieve reacties, maar hij hoopt dat Klaiber een eerlijke kans krijgt. 'Er zullen nu ook weer negatieve opmerkingen komen, maar ik hoop dat de mensen er verstandig mee omgaan. Ik gun Sean deze mooie stap en ik hoop dat de supporters van FC Utrecht dat uiteindelijk ook doen. Ik hoop dat de supporters van Ajax hem een eerlijke kans geven en niet hun oordeel al klaar hebben.'

De oud-Ajacied vindt dan ook dat Klaiber met zijn kwaliteiten bij Ajax past. 'Met zijn grote aanvallende kwaliteiten past hij goed bij het spel dat Ajax speelt. Als je vergelijkt waar Sean twee jaar geleden stond en welk niveau hij nu haalt, dan is de conclusie dat hij flinke stappen heeft gemaakt. Ik denk dat er zeker nog meer inzit.'

Druk

Vierklau waarschuwt Klaiber voor de druk die bij een grote club als Ajax komt kijken. 'Er komt wel wat bij kijken om bij zo’n club te spelen. Er worden andere dingen van je gevraagd, je staat meer in de belangstelling en de druk is vele malen groter. Als je twee weken niet lekker in je vel zit, sta je ernaast. Dat is toch wel echt anders dan bij FC Utrecht. Sean is een goede jongen en ik hoop van harte dat hij gaat slagen bij Ajax.'

Scoor nu alvast je WZAWZDB-muts voor de winter!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Hoop zo dat het toch afketst.
Dramatisch als je als Ajax zijnde een Klaiber haalt.
Er zijn echt wel betere op de wereld voor hetzelfde geld, toch?
3 -2
BokkieBokstra
Nu hij er is, ook achter hem staan. Of hij met open armen in Utrecht wordt binnengehaald, dat zal wel niet.
3 -2
Kingoffdatoilet
We hebben een druk seizoen. Ajax wil gewoon de beker en de eredivisie winnen. Hij zal dus wel een aantal wedstrijden aan spelen toekomen. Wat helemaal niet erg is. Hopelijk doet hij het goed.
5 0
SR83
Weet je, war mij betreft staat ie nooit in de basis.
Maar voor onze trainingen is zo een mannetjesputter heerlijk voor onze linksbuitens. Fysiek zijn de alternatieven op rb momenteel allemaal minder. Maar ja..Waarschijnlijk zie ik het alsnog te positief in voor hier op Showtime.
3 -2
ajaxrulesz
Leeds en Parma zijn toch niet blind. Hij heeft mischien wel meer inzich dan wij denken. Hopelijk komt het eruit en trekt hij zich juist op aan het hogere niveau. HOpelijk groeit hij uit tot een zeer betrouwbare backup en mischien wel basis is veel eredivisiewedstrijden. We hebben hier geen zlatans waar verdedigers zich druk over hoeven maken, gezien de prijs kan je er geen echte buil aan vallen.
4 0
PierreHeno
Heldere stellingname dit. Kan ik me wel in vinden.
2 0
Luie
Nooit op hem gelet dus geen idee hoe goed hij is, ik zal hem beoordelen op zijn wedstrijden in een AJax shirt.
Wat betreft zijn uitspraken vind ik het alleen maar mooi, bewijst dat iedere Nederlandse voetballer droomt van Ajax.
4 0
Rinus M.
Er zit toch niemand op de tribune dus maak je niet druk.
5 0
Jeugd
Precies en tegen doe tijd dat het wel is zijn de primitieve sentimenten al lang weer gezakt.
3 0
afcas
Weet je het zeker? Ik ken nog wel een aantal mensen die bosz geen moment hebben gesteund toen hij trainer was bij ons. En die haalde de El finale... Het probleem met primitieve sentimenten is dat ze vaak voorkomen bij primitieve mensen...
2 -4
MosesD
Och hemel, dat was ik alweer vergeten. Die schreeuwertjes hier die wilden 'kakkerlak Bosz' natuurlijk ook niet. Man, man, man wat een treurigheid. Zo kinderachtig bovendien.
3 -1
brullie
Idd, en Bosz heeft toch echt wel iets laten zien bij ons.
0 0
ETM
Ik vind de scepsis voetbaltechnisch en beleidsmatig heel goed te begrijpen. Die deel ik gewoon. Alleen vind ik dat men hier veel te zwaar tilt aan zn 'anti-Ajax' uitspraken. Als dat puur om dat interview destijds gaat dan gaat dat echt nergens over. Klaiber voelde zich dus een echte clubman en wilde zijn fans niet teleurstellen. Maar heeft zich nooit kunnen bedenken dat Ajax daadwerkelijk zich voor hem zou melden.
Oeps! En meer is het ook niet. Hij zei bovendien letterlijk in dat interview dat Ajax een mooie club was en uit zn lach sprak dat hij er ook niet heel zwaar aantilde.

Nu hij echt lijkt te komen zou t handig zijn als mensen op dit forum ook iets over de voetballer Klaiber kunnen zeggen.
Mijn beeld een sterke redelijk snelle back met veel aanvallende drive. Hoe is hij verdedigend? Hoe is hij technisch en opbouwend? Hij schijnt bij Utrecht wekelijks uit te blinken. Maar ik zie Utrecht alleen jaarlijks spelen :)
Kan hij de strijd met Nous aan of is het echt puur een investering voor de breedte? (bevalt me niet)

Kan iemand hier een echte inhoudelijke analyse geven van de voetballer Klaiber?
1 -1
RJB1979
Het scheelt opzich dat er niemand in het stadion zit om hem uit te fluiten.
2 0
Raydo
Bidden dat Mazraoui altijd fit blijft.
1 0
Kuningast
Ken je rekenen Ferdi?
0 0
Bky
Nee. Doei.
1 0
Asociaal
Wat ie in het verleden geroepen heeft, interesseert me niet zo. Slim is het natuurlijk ook niet van hem, waarschijnlijk om een wit voetje bij de fans te halen? Als hij goed genoeg is en zijn spel past bij Ajax, en doet ie het op dit moment dan Mazraoui, dan is hij het misschien wel waard. Maar in mijn ogen speelt hij Mazraoui er sowieso niet uit en 7mil voor op de bank is zonde van je geld.

Mocht er om wat voor een reden een back up nodig zijn, heb je volgens mij nog altijd betere alternatieven dan Klaiber?
2 0
Kunstgrasmaaier
tja het is nu toch zo ik hem niet zo goed omdat ik alleen maar Ajax volg in het voetbal het zal zich uitwijzen of TD Overmars gelijk krijgt idem voor Klaasen. Laten we het hopen!
1 0
vdhaas
In sommige spelers zie ik het niet zo zitten, of zie ik liever een ander op diens plaats, maar op het moment dat de wedstrijd begint en hij draagt een ajaxshirt dan moedig ik hem aan.
4 0
DiAngelo
Verdiend zeker n eerlijke kans, wordt wel erg onderschat op dit forum...hij kan verassen...maar dan moeten we erachter gaan staan ipv van te voren al afserveren...
3 -1
JariJari
Vierklau, dat is inderdaad net zo Ajax onwaardig als Klaiber.
1 0
ajaxinho
Slechter dan Kristensen kan niet.
Hij maakte het goed door spirit in de groep te brengen.
Dat doet Klaiber vast ook wel.
1 0
MK77
Jij hebt zeker nooit Atouba meegemaakt?
0 0
ajaxinho
Ik ben hem vergeten, dat zegt genoeg :D
0 0
MK77
Vergeten of verdrongen
0 0
FTS95
Klaiber wel, hij is tenslotte Ajacied straks. Op Marc en Ten Hag ben ik zeer kritisch. Totale waanzin deze aankoop.
3 0
Stamhoofd
Buiten het feit dat deze kerel een hoop anti-ajax uitspraken heeft gedaan, wil ik het toch een kans geven. Als back-up voor de rechtsback positie is het een prima optie. Kan er nog even hard tegenaan gaan in de laatste tien minuten als het nodig is en heeft redelijk wat ervaring. Hopelijk kan hij ons positief verrassen
1 0
Ajaccus
Een speler die er bij Utrecht bijna iedere wedstrijd bovenuit stak.
Bestrijkt de gehele rechterflank en staat verdedigend ook zijn mannetje.
Ook regelmatig loopacties in en rond de zestien.
Nous staat in de basis en Klaiber speelt als hij zich beter toont of als Nous geblesseerd is/ op weg is voor Marokko.
Prima keuze voor een backup.
7 0
wdeneush
En kan ook nog eens een doelpunt maken
1 0
Meerkoet
Ik denk dat het slimmer is als al die persoonlijke begeleiders en makelaars spelers meer op het hart drukken zich niet in de emotie mee te laten slepen.
Gewoon rustig blijven en niet gaan roepen wat fans willen horen.
Je komt niet alleen dom over, maar nog belangrijker, het kan potentieel je carriere beschadigen.
En voor een makelaar kan dat betekenen dat je minder waard wordt.
0 0
SonsOfGod
Zijn die familie van elkaar of zo?
0 0
Flipper33
Ondanks zijn uitspraak over Ajax en dat ik het geen Ajax niveau speler vind wens ik hem wel succes misschien zei die dat wel over Ajax omdat Utrecht nogal een fanatieke aanhang heeft..
1 -1
Lazell
Misschien wel, maar ik hou niet van dat populaire gedoe. Van Tadic vond ik af en toe ook een beetje too much. Zeg gewoon wat je denkt.
0 0
PJSM
Mijn steun NOOIT
3 -8
Web
Ik dacht dat ik op AS zat.
5 -1
behangdelul
Niemand kan Klaiber in een ajax-shirt beoordelen simpelweg omdat dat niet is voorgekomen. Wie weet wat een hoger niveau met hem doet. Twijfels ja. Zou het mijn aankoop zijn: nee. Krijgt ie mijn steun: Ja.
11 -4
Maxwell_5
Klaiber heeft in de jeugd een jaartje voor Ajax gespeeld.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ja men lult maar wat in het rond
0 0
Web
Zo hoort het te zijn
2 0
Blazehaze
Hoop dat die in eerst aankomende wedstrijd al zijn kniebanden afscheurd en nooit meer kan voetballen, oprotte
4 -22
Sunny
Idioot ben je
0 0
Beachboy
Ajax onwaardige reactie.
1 0
DrD3k
Ik hoop dat je op een boom klapt. Idioot!
2 -3
Flipper33
Dat je het niet zie zitten in Klaiber oké maar iemand zoiets toewensen zegt wel iets over de persoon die je ben ! Zorgelijk.
7 -1
waynelove
ik wilde upvoten, mijn excuses
1 0
Stamhoofd
Jij bent af
6 0
Web
Dwaas
5 0
Ajax34
Als hij het niveau van Ajax haalt krijgt hij van het publiek wel alle steun. Dan zullen we zijn domme gezwets wel vergeven. Maar niet vergeten. Hij heeft het voor zichzelf er niet makkelijker op gemaakt.
0 0
MisterAFCA
Toppertje die Vierklauw. Ging er bij de eerste wedstrijd voor Ajax met rood af... Was ook zo’ waanzinnig slechte aankoop.
3 0
behangdelul
Chivu had hetzelfde :P
2 0
MisterAFCA
Daar heb je me. Touché ;-)
0 0
PierreHeno
Artiesten ingang?
0 0
AFCA-B93
Joh, het maakt mij echt niet uit van welke club hij nou komt en wat zijn uitspraken waren 2 jaar geleden. We weten allemaal wel dat het mooie verhalen zijn, maar dat als Ajax aan klopt, dat ze die stap toch overwegen. Het maakt mij wel uit dat het gewoon niet het niveau is wat wij wensen. Ik laat me graag verrassen, en steun die jongen ook wel als hij speelt, als hij maar gewoon een goed niveau haalt.
4 0
insectenverdelg
Voor Klaiber is t fijn dat er voorlopig geen publiek in t stadion is
8 -1
TontoKarnaggel
Hoop is uitgestelde teleurstelling....
1 0
Lazell
Haha tering, wat een pessimistische uitspraak.
1 0
DeKenner
Ferdi heeft natuurlijk wel gelijk. Als Klaiber onze kleuren komt verdedigen dan verdient hij ook onze steun. Het heeft weinig zin onze eigen spelers een complex te bezorgen.
7 -1
Flipper33
Juist en door spelers uitfluiten enz maakt die fouten en kan Ajax punten kosten gewoon een kans geven ook al vinden sommige het niet leuk.
1 0
GerardAjax26
Die uitspraken over Ajax waren wellicht niet handig maar ook weer niet heel schrokkend. Vind het een behoorlijk bedrag, maar dat is aan Overmars. Begrijp de interesse van Ajax niet, maar mocht hij Ajacied worden dan verdient hij, net zoals iedere aankoop, natuurlijk een eerlijke kans.
5 0
TheTruth
Persona non grada
2 -3
Ajaxxxisdebeste
En ik maar denken dat ze met Eriksen bezig waren als grote verrassing...
7 0
DUDE92
Had je gedacht dat Ajax de 70 miljoen die Inter vraagt wilde neerleggen? Of dacht je dat we hem zouden huren?
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ze willen van hem af en Corona had ze misschien wel tevreden gesteld door quitte te spelen.
0 0
JesperOlsen74
Viel af omdat de belangrijkste eis uit het functieprofiel de Nederlandse nationaliteit is.
4 0
mgtow
Laat Halsema het maar niet horen.
1 -1
ArthurG
Nouja als hij komt hoort hij natuurlijk van de fans het voordeel van de twijfel te krijgen, maar dat betekent niet dat we niet kritisch kunnen zijn op de transfer. Ik zie de transfer niet echt zitten, maar als hij komt heeft hij mijn support.
5 0
Joseph
Tuurlijk zal die jongen in het Ajax shirt een kans krijgen, die kan er ook niks aan doen dat ten Hag er zo weinig verstand van heeft. Ik hoop alleen wel dat kritiek op die jongen terecht komt waar het hoort en niet bij Klaiber.
3 0
4xEC1
Ik denk echt dat deze man als de dood was voor negatieve reacties van zijn 'achterban' als hij één woord verkeerd zou zeggen toen. Ten eerste hele domme uitspraken en ten tweede vraag ik me af of je dan wel een ruggraat hebt als je twee jaar later staat te trappelen om naar Ajax te gaan.
2 0
Flipper33
Juist die achterban zou het niet in dank afnemen dat die zou zeggen Ajax mooie club haat in Utrecht richting Ajax is vergelijkbaar met Feyenoord
0 0
4xEC1
Hij kon zich ook op de vlakte houden en zeggen dat hij toen bij Utrecht zat en op dat moment alleen Utrecht telde en dat het geen zin had om te speculeren. Klaar. Dan had hij nu geen gezeik gehad van twee kanten.
0 0
Flipper33
Hij wou zieltjes scoren bij de Utrecht achterban
0 0
AFCAPolarBear
Ik denk dat de stap van Utrecht naar Ajax gewoon te groot is. In de tijd dat Vierklau speelde, was de subtop van Nederland ook redelijk bezig in Europa. Nu mag je al blij zijn als de nummer 5 van een team uit Luxemburg wint. Ik verwacht dat Klaiber niet gaat slagen bij Ajax. Dus ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zodra hij ons iconische shirt aan heeft moet het heel gek lopen wanneer ik hem ga uitfluiten, want dan krijgt hij een eerlijke kans, maar Mazraoui speelt toch hopelijk dus het is een breedte aankoop die niet erg moet vinden om vanaf de bank toe te kijken
2 0
AFCAPolarBear
Dat is helaas bij sommige gasten bij ons op het tribune niet altijd zo! Ik noem geen namen, maar die mensen hebben niet ingeloot voor de afgelopen 2 wedstrijden. Ik zat toevallig naast zo'n iemand tijdens Ajax-Sturm Graz. Ziyech had een blessurebehandeling nodig en hij zei doodleuk: "Ik hoop dat hij zijn been heeft gebroken." Daarop werd ik boos en reageerde dat ik hoopte dat hij geen seizoenkaart had, want zulke gasten heb ik liever niet in het stadion. Bleek hij dus een seizoenkaart te hebben in het betreffende vak. Daarna stond ik toevallig vlakbij hem bij Spurs-Ajax. Ik vroeg hem toen nogmaals of hij graag had gezien dat Ziyech geblesseerd was. Hierop was hij plots snel ergens anders gaan staan. :-)
2 0
Ajaxxxisdebeste
Gevalletje beperkte intellect, helaas hebben we die ook in onze club rondlopen.
1 0
TontoKarnaggel
Waarom? Meneer wilde lekker stoer doen tegenover zijn bunnikmatties ten koste van Ajax, prima maar dan ook lekker op de blaartjes zitten.
8 0
Ajaxxxisdebeste
Oké allemaal mee eens, maar zodra hij onze kleuren vertegenwoordig ga ik niet mijn eigen club uitfluiten en tegenwerken, maar juist steunen. Als hij er niks van bakt is het snel gedaan met hem dat is een proces dat vanzelf gaat geen fluiten bij nodig.
3 0
JesperOlsen74
Als hij er niks van bakt is het snel gedaan met hem...
Hoe bedoel je dat? Dat Erik Eigenwijsje hem dan wedstrijd na wedstrijd weer gewoon opstelt met een of andere drogreden?
De Boet had daar ook een handje aan met Sigthorsson.
1 0
Lazell
Ten Hag stelt Klaiber nooit op boven Tagliafico of Mazraoui.
1 0
4xEC1
Haha! Zou Ten Hag niet eens dúrven. Hij doet wel eens gekke dingen maar zo gek is hij niet (hoop ik)
0 0
TontoKarnaggel
Mwhao, uitfluiten zou ik niet gauw doen maar ik vind hem niet opeens supertof omdat meneer vanwege een enorme salarisverbetering bereid is ons shirt aan te trekken. Had Ajax niet voor hem gekomen dan had hij ook komend seizoen weer lekker de bunnik staan te mennen met anti Ajax praatjes, dat zal altijd in mijn hoofd spelen al speelt hij de sterren van de hemel. Een Ajaxshirt aantrekken maakt je nog geen Ajacied.....
0 0
mallerd
De eigen club tegenwerken kan je wel overlaten aan ten Hag en de RvC.
3 -2
AFCAPolarBear
Ja zeker. Want hoe halen ze het in hun hoofd om Ziyech, Tagliafico, Onana, Blind, Tadic, Kudus, Antony, Neres en Promes te kopen! Echt wanbeleid van bovenste plank! Ze moeten een voorbeeld nemen aan Feyenoord die Diemers kopen. Nee hoor, wij moeten het hebben van die matige spelers uit Zuid-Amerika! We presteren ook helemaal niets de laatste jaren. Niet eens een treble! Echt belachelijk dit!
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Ja begrijp er ook niks van ze hebben de perfecte aankopen gedaan die CL successen tot gevolg hadden, alleen met toen jeugd de CL in gaan was heel anders gelopen. En ja ze hebben ook slechtere aankopen gedaan, maar kijk eens bij andere topclubs, Barca, Real, Man Utd, Chelsea zwaaien er meer uit dan die er slagen.
0 0
mallerd
Kristensen,Orejuela,Magallan,Cassiera,Marin,Alvarez,Bande,Labyad, Pierie,Siem de Jong, Westerman..
1 -2
JesperOlsen74
In dat perspectief heb je volkomen gelijk, maar juist om die reden is deze aankoop toch niet te snappen?
3 0
Mokum_32
Door zijn uitspraken kan ik die man niet meer serieus nemen, heeft zijn eigen glazen bij mij ingegooid
6 0
Jordaanwals
zijn eigen glazen bij jou ingegooid? Ik snap wat je bedoelt maar dat klinkt niet helemaal lekker.
1 0
JesperOlsen74
Op voorhand totaal niet mee eens met deze aankoop. Eenmaal op t veld in een Ajax-shirt krijgt iedereen een kans. Alleen..... een Ajax-supporter heeft doorgaans na 3 balcontacten wel gezien of t iets is of niet.
We laten ons verrassen.
5 0
Joseph
Suggereer je nou dat ten Hag geen Ajax-supporter is?
4 0
JesperOlsen74
Hahaha scherp!
2 0
RuffRhythim
Om te beginnen heeft die Klaiber iets uit te leggen over wat ie twee jaar geleden heeft gezegd, en dan nog moet ik het maar zien.
Qua supportersliefde staat ie al mijlenver achter nu.

Zal hem niet uitfluiten maar toejuichen doe ik ook niet.
2 -1
nummer14
Het stomme is, die jongen is helemaal niet anti-ajax, daar geloof ik niks van. Hij heeft gewoon stoer willen doen voor dat domme publiek van utrecht zodat hij daar een publieklievelingetje is. Des te mooier vind ik het dat ze hem na zijn overgang daar zullen uitkotsen, daar kan ik me kapot om lachen. Gewoon een hele domme uitspraak op de vraag als Ajax zou komen dat hij dan voor fey of psv zou kiezen. Dan ga je dus niet voor het hoogste in je carriere. Zijn kwaliteiten vind ik trouwens niet van het ajax niveau maar wie weet kan hij ons verbazen en europees gezien is het wel prettig om wat meer ervaring te hebben als Nous wegvalt.
5 0
fanforeffer
Vierklau vraagt dus of ; Ajax supporters Klaiber een eerlijke kans geven omdat utrecht supporters dat niet doen of hebben gedaan . Kun je nagaan wat voor supporters utreg heeft.
0 0
Ajax114
Nou nee , we geven hem geen kans en vooral omdat hij niet goed genoeg is. Dat zien 99 procent van de supporters , alleen Ten Hag, Overmars en Blind hebben weer een vlaag van verstandsverbijstering.
2 -2
BobaAjax
Onzin reactie. Volgens mij heeft niemand hier een goed beeld van hem. Ik zie in hem de beter voetballende versie van dumfries . En dat voor een reserve rechtsback .
1 -1
Jordaanwals
ha ha ha ha Vierklau! Wat een gozer was dat.
2 0
ghouleseddik
Ferdi Vierklau, daar heeft Ajax dus in 1999 (omgerekend) €7,3 miljoen voor betaald. Gestoord.
2 0
Duif63
In die tijd hadden we ook nog John Veldman. Ook toen al werd de ene na de andere miskoop gedaan. Vierklau en Veldman konden én niet voetballen én waren altijd ziek zwak en misselijk.
2 0
036AFCA97
Mwoah, ik weet het niet. De stap van Utrecht naar Ajax is sowieso al gevoelig en zeker als je je als volwassen vent zo negatief opstelt tegenover een andere club om wat puntjes te scoren hij die gehandicapte Bunnikside.

Maarja als die ineens klasse speelt en er tegen Feyenoord eentje injaagt staat iedereen op de banken, alleen is dat dan wel uit team belang en niet voor Klaiber zelf.

Ik denk dat Ajax hier wel een trucje mee gaat uithalen net als met Scherpen destijds. Gewoon publiekelijk je excuses aanbieden, heel goed spelen en dan kan je hopelijk iedereen overtuigen.

Dat Klaassen komt voor een gigantisch bedrag op een positie waar we echt een topper nodig hebben vind ik misschien nog wel erger.
0 0
Lazell
Persoonlijk interesseren die gevoeligheden en die uitspraken mij niet zo veel.

Het is meer het niveau van Klaiber waardoor hij bij mij op achterstand staat.
1 -1
Toon meer reacties