Rijkhoff: 'Elke bal die ik krijg in de zestien, moet een goal zijn'

JesseTH, 29-09-2020 om 19:05, 4935 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Julian Rijkhoff, spits van Ajax Onder 17, is de eerste winnaar van de For The Future Trophy. Het is een onderscheiding voor de beste jeugdspeler van de maand en waarom Rijkhoff won, laat zich raden: de spits scoorde negen goals in vier duels. Het scoren is een must voor de vijftienjarige, zo vertelt hij aan Ajax TV.

'Elke bal die ik krijg in de zestien, moet voor mij een goal zijn. Daar probeer ik mezelf ook op af te rekenen', zo spreekt Rijkhoff. 'Als je twaalf penalty’s scoort, kijkt niemand ernaar dat het twaalf penalty’s zijn. Twaalf goals zijn twaalf goals. Het maakt voor mij niet uit op welke manier, maar af en toe een mooie ertussen is fijn.'

De rechtspoot gaat vol voor zijn kans op succes in de jeugdopleiding van Ajax en richt zijn hele leven er dan ook op in. 'Ik werk de laatste tijd hard aan mezelf, binnen en buiten het veld. Ik houd mijn focus bij mezelf en ik ga niet naast mijn schoenen lopen. Ik probeer me overal zo veel mogelijk op te focussen. School, voetbal, voeding en het slapen, alles probeer ik op een rijtje te hebben.'

Als spits heeft Rijkhoff veel rolmodellen die de top al behaalden en aan wie hij zich kan optrekken. 'Ik vergelijk mezelf met Lewandowski en Haaland. Haaland is altijd aan het werk. Hij sprint, is overal en is altijd op zoek naar een goal. Lewandowski is van zichzelf ook sierlijk. Dat zijn kleine dingen die ik ook in me heb. Verder is Lewandowski dodelijk in de zestien. Hij vindt altijd ergens ruimte om hem er nog in te tikken, dat kan ik ook.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Ik denk dat Traore teveel opdrachten krijgt van TH en dat hij vergeet om goals te maken
1 0
AlexIbarra
Ok, Traoré heeft het ff niet momenteel maar Tadic ligt nog 5 jaar vast en we hebben Brobbey, Hansen, Misehouy en Rijkhoff die eraan komen.

Dan moet het toch eindelijk eens gaan lukken met die spits uit eigen opleiding?
4 0
V12
Brobbey kun je afschrijven. Hij mist de inventiviteit die een spits moet hebben. Hij is wel groot en sterk maar dat alleen is niet goed genoeg.
0 0
AlexIbarra
Tegen Excelsior was hij wel extreem slordig aan de bal, vooral in het uitspelen vd counters. Maar ik schrijf hem zeker nog niet af.

Het is toch lekker als je iemand hebt die zich staande houdt tussen 2 CVs in, zodat je tot in de 16 door kunt voetballen. Daaromheen lekker veel beweging, dan hoeft Brobbey niet heel inventief te zijn maar alleen vrijlopende jongens over een paar meter aan te spelen of ballen in het net te rammen.
0 0
Ansjo
Jammer dat hij geen mat meer heeft. Stond hem wel. Krijg hij een beetje dat Caniggia, Batistuta achtige van.
1 0
FlyingDutchMan
Pantelic!
0 0
Sjaakvaak
Klinkt alsof er een goede kop opzit. Doet deze jongen het een beetje goed?
5 0
DrD3k
Ik volg hem al vanaf kleine jongen en er zit zeker een goede kop op, kijk maar eens naar https://youtu.be/LO1JlQ1CatI een intervieuw van toen hij nog klein was. Een echte goalgetter met een top mentaliteit. De enige echte spits die ik uit de jeugd kan opnoemen die bij het eerste gaat slagen.
Misschien breekt Rasmussen ook door in de spits maar Julian is daar beter.
1 0
Harrie Nak
Bekijk de foto nog eens.
3 -3
trainerdv
Nou ja, hij maakt heel speciale goals die gewoon vrijwel niet te verdedigen zijn. Uit alle hoeken en standen (wel binnen de 16). Lewandowski en Haaland, geen idee hoe die waren toen ze 15 waren, maar waarschijnlijk dus zoiets :)
4 0
Soccerskins
Samen met Misehouy de beste spelers van o17 op het moment, al schat ik Misehouy nog iets hoger in. Rijkhoff scoort vooral aan de lopende band.
5 0
Schwalbino
Grappig hoe hij over Haaland en Lewandowski praat. Hij is er echt mee bezig om te leren waarom deze spelers zo veel scoren.
10 0
Sjaakvaak
Inderdaad. Het is niet iemand die alle trucjes van zijn favoriete prof leert, nee het klinkt alsof hij echt de boel analyseert om zichzelf daarmee te kunnen verbeteren. Goede instelling!
8 0